fbpx

RETETE RECENTE

SPAGHETTI CU ROSII Si CHIFTELUTE DE QUINOA

July 6, 2016 | CATEGORIA

spaghetti-cu-chiftelute-de-quinoa

Spaghetti cu suc de rosii si chiftelute de quinoa – o reteta simpla, lejera, cu ingrediente sanatoase, la indemana oricui.

INGREDIENTE:

Pentru chiflute quinoa:

90 g quinoa

250 ml supa legume / apa

1 borcan ciuperci (280g)

2 linguri ulei

1 catel usturoi pisat

cateva frunze patrunjel si busuioc

3 linguri amidon

Pentru garnitura:

200 g spaghetti fara oua

1 ceapa medie

2 linguri ulei

400 g pulpa de rosii pasata

sare

piper proaspat macinat

scortisoara – cat prindem intre doua degete

2 catei usturoi pisati

frunze de busuioc pentru decor

PREPARARE:

Punem quinoa la fiert in supa (sau apa), la foc mic, pana este absorbit tot lichidul (in jur de 15 min). Lasam sa se raceasca, apoi o fluidizam usor cu o furculita.

spaghetti-cu-chiftelute-de-quinoa-1spaghetti-cu-chiftelute-de-quinoa-2

Cat timp de raceste quinoa tocam ciupercile, le calim in ulei, apoi adaugam usturoiul tocat si mai calim 10-15 secunde.

spaghetti-cu-chiftelute-de-quinoa-3spaghetti-cu-chiftelute-de-quinoa-4.

Amestecam quinoa cu ciuperci, amidon, sare, piper, frunze de patrunjel si busuioc pana se omogenizeaza compozitia, apoi modelam bilute intre palme. Pentru a reusi sa le dam forma le putem strange mai tare in palma, apoi le modelam. Este posibil sa fie nevoie sa ne spalam pe maini si sa ne uscam de cateva ori, pentru ca se va lipi de palme compozitia si ne va impiedica sa le facem rotunde.

spaghetti-cu-chiftelute-de-quinoa-5.spaghetti-cu-chiftelute-de-quinoa-6.

Coacem chiftelutele de quinoa 15 minute in cuptorul preincalzit la 200°C. In acest timp punem pastele la fiert in apa cu sare si pregatim sosul: calim ceapa, apoi adaugam pulpa de rosii pasata, sare, piper, scortisoara si fierbem cateva minute, pana incepe sa se ingroase. Scurgem pastele, le punem peste sosul de rosii incercand sa le acoperim cat mai bine cu acesta, apoi le impartim in farfurii.

spaghetti-cu-chiftelute-de-quinoa-7.spaghetti-cu-chiftelute-de-quinoa-8.

Punem in fiecare farfurie chiftelute de quinoa, presaram cateva frunze de busuioc si mancam imediat.

Pofta buna!

Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro. 🙂

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *