Limonada de coacaze negre

4 iulie 2016Diva in Bucatarie

Limonada de coacaze negre

Limonada de coacaze negre este una din bauturile racoritoare ce aduc si un aport de sanatate.

Daca v-ati plictisit de limonada clasica sau alte sucuri va recomand sa pregatiti ceva nou si foarte bun. Mie imi place foarte mult si sincer sper sa va conving sa faceti si voi o astfel de limonada.

Vara ne hidratam mai mult. Avem nevoie de mai multe lichide, iar uneori simtim nevoia sa mai schimbam ceva, sa nu bem doar apa.

Limonada este racoritoare si are gust bun si nu este de mirare ca toata lumea cere la terasa sau isi face acasa un pahar de limonada.

Dar, asa cum am tot spus in retetele de limonada pregatite anterior, prepararea acesteia nu inseamna apa amestecata cu zahar si suc de lamiae. Este necesar sa fie pregatit un sirop din apa si zahar prin fierberea lor pana cand acesta capata consistenta. Se lasa la racit si abia dupa aceea se amesteca cu sucul de lamaie. Reteta clasica de limonada o gasiti aici. Daca vreti sa incercati si alte tipuri de limonada in aceasta vara puteti incerca limonada cu limette si ghimbir, cu capsuni, cu ceai verde sau cu suc de pepene. Dati o cautare pe blog si le gasiti pe toate.

Am profitat de faptul ca am doua tufe mari de coacaze in gradina. Iar pentru acestea le sunt datoare prietenilor mei Diana si Tudor. Cand am fost la casuta lor de vacanta din Azuga am luat cateva crengute pe care le-am lasat apoi intr-un pahar de apa sa faca radacina. In anul urmator m-am bucurat deja de coacaze negre, asa ca am si pus pe blog cateva retete pregatite cu acestea.

Coacazele negre sunt foarte benefice pentru organismul nostru, fiind recomandate celor vor sa isi intareasca organismul,  caci sunt detoxifiante, tonice, revitalizeaza organismul, ajuta la regenererarea celulara si sunt recomandate celor care au anemie.

Au foarte multa vitamina C si multe B-uri,  sunt bogate in minerale si au atat de multe proprietati, incat v-as plictisi cu enumerarea lor.

Pe scurt, incercati un pahar de limonada cu coacaze negre si veti avea pe langa efectul de hidratare si o mica portie de sanatate.

Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru limonada de coacaze negre si modul de preparare:

INGREDIENTE:

200 g coacaze negre

1.5 l apa plata foarte rece

50 ml suc proaspat lamaie

Pentru sirop:

200 ml apa

100 g zahar

Mod de preparare limonada de coacaze negre

Punem apa si zaharul la fiert, pentru sirop. Din momentul in care incepe sa fiarba lasam 5-7 minute la foc mediu sau pana cand obtinem un sirop gros. Cu ajutorul unui mixer vertical sau al unui blender pasam fructele, apoi le dam printr-o strecuratoare deasa. Apasam cu lingura pentru a trece cat mai mult din pulpa fructului, dar cojile si semintele sa ramana in sita.

Turnam siropul de zahar, sucul de coacaze si cel de lamiae peste apa rece, amestecam pana la omogenizare, apoi putem bea. Daca vrem bautura mai rece adaugam cuburi de gheata.

Simpla, buna si racoritoare!

Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro. 🙂

Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *