Inghetata tiramisu fara oua
Inghetata tiramisu fara oua si fara masina de inghetata
Inghetata tiramisu fara oua, pregatita fara masina de inghetata se face extrem de usor si rapid si este super delicioasa.
Plecand de la reteta clasica a cremei tiramisu ce contine mascarpone si cafea, am adaugat lapte condensat indulcit, cremos ce aduce gust, consistenta si nu lasa sa se formeze ace de gheata. In plus, am pus si o lingura de vodca ce impiedica formarea acelor de gheata.
Laptele condensat nu contine apa, asa ca este ideal pentru a fi folosit in retetele de inghetata, in locul celui clasic. Nu am folosit zahar deloc in aceasta inghetata, pentru ca este dulce laptele condensat.
Se foloseste lapte condensat in doza metalica. Nu cel pentru cafea. Il gasiti in magazinele rusesti, in cele arabesti, in Carrefour sau Auchan, dar cu siguranta si online. Eu recunosc ca imi cumpar si cand plec in vacanta, caci gasesc mai greu marca preferata.
Pentru reteta de inghetata tiramisu fara oua si fara masina de inghetata nu trebuie sa va faceti probleme ca ar trebui sa amestecati compozitia dupa o ora de stat in congelator, asa cum faceau pe vremuri bunicile. Pentru reteta clasica de inghetata de vanilie cu siguranta recurgeti la aceasta operatiune, dar nu si la inghetata tiramisu. Pur si simplu nu obtineti ace de gheata!
Acum, sper ca poza este convingatoare si o sa vreti sa stiti ce gust are cea mai buna inghetata tiramisu fara oua. Pregatita fara masina de inghetata! Trebuie sa incercati aceasta reteta, caci este super delicioasa si se face foarte usor. Singura conditie este sa folositi ingredientele specificate mai jos si modul de prepare pe care vi-l l-am lasat explicat pas cu pas, cu poze edificatoare:
INGREDIENTE:
1 cutie lapte condensat indulcit (aprox. 400g) – nu folosim lapte pentru cafea!!!
1 lingura vodca
450 ml frisca lichida
250 g mascarpone
10 piscoturi
100 ml cafea tare – espresso
1 lingura lichior cafea
1 lingurita cafea instant (pudra fina)
30 g ciocolata neagra
PREPARARE:
Amestecam laptele condensat cu vodca (alcoolul impiedica formarea acelor de gheata), apoi adaugam mascarpone si le amesetcam pana se omogenizeaza. Mixam frisca pana se intareste putin, apoi adaugam laptele condensat cu mascarpone.
Luam o treime din compozitie si o amestecam cu ness, apoi cu ciocolata topita la microunde impreuna cu o lingura din cafeaua tare. Inmuiem piscoturile (doar cat le introduce si le scotem imediat) in restul de cafea amestecata cu lichior de cafea.
Punem un strat de crema, aranjam 5 piscoturi iar peste acestea punem jumatate din crema colorata, completam cu crema alba, amestecam pentru efectul de marmorare, punem inca un strat alb si continuam sa aranjam piscoturile si crema ca in straturile de mai jos. Din 1-2 linguri de crema colorata realizam decorul final.
Punem in congelator pentru 6 ore, apoi putem manca cu pofta!
Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro. 🙂
Cristina Maria, iti multumesc pentru poza cu inghetata pregatita de tine!
Iata si inghetata pregatita de Elena Banu. Multumesc pentru feedback.
N-am incercat niciodata sa fac inghetata in casa, dar reteta asta imi lasa gura apa.
Salivez aici… 🙂 Toată ziua am stat în casă și am învățat. Așa aș linge o înghețată… :))
Daca mananca si copiii cum fac cu vodka si cafeaua? Multumesc.
Vodka nu are valoare la cantitatea aceasta, dar cafea da. Puteti pune un sirop din 100 ml apa, 1 lingurita zahar si 1 lingurita cacao.
puteti folosi inka, are acelasi gust ca si nesul, dar este din cereale
Arata foarte bine și te face sa cam salivezi.!! Felicitări pentru postare!
Multumesc!
In descriere spui se pune lapte condensat dar la ingrediente nu ai așa ceva deci cum facem?
ingredientele incep cu: 1 cutie lapte condensat indulcit (aprox. 400g) – nu folosim lapte pentru cafea!!!
Exista. 🙂
Mulțumesc pentru rețetă. Am adaptat-o puțin, dar a ieşit foarte bună.
Super reteta dar am citit-o de cinci ori si nu gasesc ciocolata (pe care s-o topesc la microunde ) printre ingrediente.
ultimul ingredient trecut in lista este ciocolata : 30 g
Buna , ce marca de lapte condensat folosiți?
Buna! Aici am folosit Nestle, dar se gaseste Prodlacta in Carrefour si este foarte bun.
Buna
Înghețată se lasa 6 ore in congelator sau in frigider la rece ?
i9n congelator
Cam ce dimensiune are vasul în care se pun ingredientele pt înghețată? Mulțumesc frumos.
daca nu avem vodca , ce putem folosi?
Rom sau coniac merg cu tiramisu. Ideea este sa fie alcool cu gust neutru.
Multumesc, din astea am :), chiar vodca cu aveam