Cartofi dulci cu usturoi si parmezan la cuptor

17 octombrie 2018Diva in Bucatarie

Cartofi dulci cu usturoi si parmezan la cuptor. Cartofi dulci cu parmezan si usturoi la cuptor. Reteta de cartofi dulci cu usturoi si parmezan. Cum faci cei mai buni artofi dulci cu usturoi si parmezan la cuptor.

Cartofi dulci cu parmezan si usturoi la cuptor. Reteta de cartofi dulci cu usturoi si parmezan. Cum faci cei mai buni artofi dulci cu usturoi si parmezan la cuptor.

Acesti cartofi dulci cu usturoi si parmezan sunt pregatiti dupa o reteta pe cat de simpla si usor de pregatit, pe atat de savuroasa.

Este genul de reteta pe care o vei repeta de fiecare data cand vei avea ocazia, caci reprezinta cea mai rapida si mai usoara metoda de a gati o portie de cartofi.

In maxim 30 minute ai mancarea in farfurie si te poti bucura de gustul deosebit al acesteia.

Cartofi dulci cu parmezan si usturoi la cuptor o

Acesti cartofi dulci cu usturoi si parmezan la cuptor pot fi mancati simpli, dar la fel de bine pot fi folositi pe post de garnitura.

Noi i-am mancat langa peste (pregatit si acesta la cuptor). Ii folosim si ii gatim ca si cand am avea cartofi obisnuiti, asa ca pot fi intalniti in retete in care au fost fierti, prajiti, copti – in retete sarate, dar si in retete dulci.

Am vazut pe cateva canale dedicate gatitului retete de tarte cu cartofi dulci ce pareau foarte apetisante.

Gustul lor dulceag se apropie de cel al dovleacului.

Au foarte putine calorii, dar contin carbohidrati sanatosi, vitamina C, vitamina E acid folic (ideal pentru femeile insarcinate) si betacaroten.

Cartofii dulci ar trebui sa existe in meniul tuturor pentru ca au o multime de beneficii pentru organism. Ajuta la scaderea in greutate si reduc pofta de dulce.

Sunt bogati in antioxidanti, asa ca vor ajuta si sistemul imunitar sa se intareasca. Exista persoane care recomanda consumul lor in stare cruda, cu coaja, insa eu nu ma vad experimentand acest lucru.

Avand in vedere faptul ca sunt considerati unul din cele mai sanatoase alimente, ar fi pacat sa nu ne bucuram de proprietatile dar si de gustul foarte bun al acestor cartofi dulci cu usturoi si parmezan la cuptor.

Am ales sa ii gatesc in cea mai simpla si usoara reteta, la cuptor.

Condimentul pe care l-am folosit se numeste „7 piper”.

Cine nu are in casa un asemenea consiment isi poate pregati singur, punand toate ingredientele pe cere le voi enumera intr-o cutiuta (in cantitate egala), punem capacul cutiutei si apoi o scuturam pana se amesteca bine toate acestea.

Iata de ce avem nevoie: piper negru, boia de ardei dulce, chimion macinat, coriandru macinat, cuisoare macinate, nucsoara macinata, cardamom macinat.

Daca aceasta combinatie nu este pe gustul nostru o inlocuim cu piper negru macinat, dar este mare pacat sa nu incercam sa ne bucuram de experiente senzoriale noi si placute.

Iti las mai jos si alte retete cu cartofi dulci ce au fost apreciate de toti cei care le-au incercat:

Nu va mai retin atentia si va las sa vedeti cum se pregatesc cartofii dulci cu parmezan si usturoi.

Ingrediente cartofi dulci cu usturoi si parmezan:

(pentru 4-6 persoane)

4 cartofi dulci mari-foarte mari

150 ml ulei de masline

1 lingurita cu varf sare

1 lingurita Mix de condimente libaneze „7 piperuri” ce contine: piper negru, boia de ardei dulce, chimion macinat, coriandru macinat, cuisoare macinate, nucsoara macinata, cardamom macinat1 lingurita

1 lingurita usturoi pudra

2 linguri parmezan ras fin

1/4 legatura patrunjel verde

Mod de preparare cartofi dulci cu usturoi si parmezan:

Curatam cartofii de coaja si ii spalam, apoi ii taiem felii subtiri ce vor fi la randul lor taiate in bastonase (de grosimea degetului mic). Intr-un vas foarte mare amestecam pana la omogenizare uleiul de masline cu sare, 1/2 lingurita usturoi pudra (restul presaram la final) si 7 piperuri (sau piper negru macinat )

Punem cartofii peste ulei, ii invartim cu mainile pentru a fi siguri ca sunt acoperiti uniform de ulei si condimente, apoi ii punem in tava cuptorului si ii coacem in cuptorul preincalzit la 200°C.

Dupa 10 minute putem sa ii rasucim pe cealalta parte si intoarcem tava daca cuptorul coace mai tare in spate.

In 20 minute cartofii ar trebui sa fie moi, cat sa intre usor furculita in ei. In functie de cuptorul din dotare si de grosimea bastonaselor, este posibil sa aiba nevoie de inca 5 minute de coacere.

Cand sunt gata ii scoatem, presaram restul de usturoi pudra, parmezanul ras foarte fin si patrunjelul tocat.

In bucataria mea miroasea foarte bine!! Cu greu am reusit sa fac poza la tava, ai mei nu au rezistat mirosului si gustului – mi-au furat cativa cartofi imediat cum i-am scos din cuptor.

Si s-au terminat imediat!

Asta va doresc si voua!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Multumesc, Anda Mihaela pentru poza! Sunt apetisanti cartofii tai!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *