Pizza cu dovleac si feta

18 octombrie 2018Diva in Bucatarie

Pizza cu dovleac si feta. Reteta este simpla, pe placul vegetarienilor, dar ii va incanta si pe cei dipusi sa incerce mereu ceva nou. Fara experiente noi viata ar fi plictisitoare!

Pizza cu dovleac si branza feta este perfecta pentru toamna, cand bostanul devine vedeta anotimpului. Este delicioasa si o sa va cucereasca de la prima vedere si pana ultima bucatica.

Daca as putea sa va transmit gustul prin acest ecran as face-o, dar nu-mi ramane decat sa va rog sa va puneti imaginatia la treaba si sa va ganditi cum arome si gusturi opuse se impletesc perfect in aceasta pizza gourmet.

Reteta este simpla, pe placul vegetarienilor, dar ii va incanta si pe cei dipusi sa incerce mereu ceva nou. Fara experiente noi viata ar fi plictisitoare!

Pizza asortata la culorile si aromele toamnei mi-a placut din momentul in care m-am hotarat sa o pregatesc.

Se si vede ca prima felie a fost a mea.

Mi-am dorit o pizza cu blat subtire, cu gust bun, peste care sa isi etaleze frumusetea dovleacul, iar gustul dulceag al acestuia sa fie echilibrat de feta. Si, nu m-am oprit la acest lucru. Am adaugat foarte putin ulei picant si o mana generoasa de rucola.

Pregatirea acestei retete este foarte simpla, umplutura se realizeaza cat ai bate din palme, cu ingrediente foarte usor de procurat. Nu este costisitoare si nu necesita tehnici speciale de lucru, asa ca va cuceri pe oricine o va incerca.

Presupun ca cei care vor fi primii indrazneti vor fi fix aceia care isi doresc lucruri pline de savoare, experiente culinare greu de egalat.

Blatul nu este altceva decat un aluat cu faina, apa, sare si putin ulei. Un  fel de paine. Partea buna este ca aluatul poate fi lasat in frigider pana a doua zi. Va dospi si la rece.

Pentru umplutura cu dovleac am folosit tigaia gratar. Am calit putin dovleacul pe ambele parti, doar cat a avut nevoie gratarul sa isi lase urmele pe felii.

O alta noutate a fost faptul ca am folosit frunzele de salvie. Mi se pare ca au dat aroma perfecta. Ar fi pacat sa le excludem din reteta.

Iata si o poza cu pizza mea cu dovleac si feta. Nu-i asa ca este frumoasa? Gustul il veti descoperi voi…

INGREDIENTE:

(2 buc. pizza 24-26 cm)

Pentru blat – 2 pizza subtiri cu diametrul 26 cm:

250 g faina + faina pentru tapetat formele

120 ml apa calduta

4 g zahar

4 g sare

10 g drojdie proaspata

30 ml ulei masline sau ulei floarea soarelui

Pentru topping:

(pentru 2 buc.pizza)

250 g dovleac placintar

1 lingura ulei

5-6 linguri suc gros de rosii

18 frunze de salvie

250 g mozzarella rasa

200 g feta

2 linguri ulei picant masline

2 maini rucola

PREPARARE:

Daca avem ingredientele pentru aluat gata cantarite, putem trece la treaba. Punem faina cu sarea intr-un bol si le amestecam. In mijloc facem o gaura, adaugam drojdia si zaharul, apoi turnam apa calduta. framantam putin aluatul, apoi incorporam uleiul de masline. Daca nu avem ulei de masline putem pune si ulei de floarea soarelui.

Framantam aluatul pana devine neted si nu se lipeste de maini, apoi il lasam intr-un bol acoperit cu un prosop pana isi dubleaza volumul (cam 45-60 minute)

Am sa va spun ca eu pun o folie alimentara direct pe aluat, pentru ca acesta sa nu faca crusta.

Cat timp dospeste aluatul, pregatim toppingul. Taiem dovleacul, curatam partea pe care o gatim de fibre si seminte, apoi indepartam coaja si taiem felii cu o grosime de 4-5 mm. Acestea, la randul lor vor fi taiate in 2 sau 3, in functie de lungimea dovleacului.

Incingem tigaia tip grill, turnam 1 lingura ulei din loc in loc, apoi punem feliile de dovleac si le rumenim usor pe ambele parti.

Impartim aluatul in doua si il intinem in forma rotunda. Cu mana sau cu un sucitor. Presaram putina faina pe fundul tavii, punem aluatul in tava, il ungem in strat foarte subtire cu suc de rosii si aranjam jumatate din frunzele de salvie.

Presaram jumatate din cantitatea de mozzarella, aranjam jumatate din cantitea de dovleac, apoi punem jumatate din cantitatea de feta taiata cubulete.

Coacem pizzain cuptorul preincalzit la 220-240°C (mereu la temperaturi mari) pentru 15-22 minute (in functie de cuptor).

Cand este gata o scoatem turnam foarte putin ulei picant urmand un cerc la 2 cm de margine, apoi aranjam rucola.

Pana sa bag a doua pizza in cuptor jumatate din prima era deja terminata. Aveam si scuza pregatita: nu pot sa dau altora pana nu verificam daca este buna.

Si a iesit o pizza foarte buna!

Sa va spun cum mirosea in bucataria mea?

Ma gasiti si pe  INSTAGRAM sau Facebook.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *