BISCUITI BUFNITA IN DOUA CULORI

October 14, 2018 | CATEGORIA

Biscuitii bufnita fac parte din categoria deserturilor iubite de copii atat pentru gust cat si pentru prezentare. Sunt atat de simpatici incat iti vine sa tot pregatesti, doar ca sa ii vezi pe cei mici cum I-ar manca intai cu ochii.

Fie ca ii pregatim pentru o petrecere, fie pentru controversatul Halloween, copiii vor fi fericiti si se vor bucura de acestia mai mult decat ati credea. Ei bine, nici adultii nu vor sta departe. Serios, voi le-ati rezista?

Biscuitii si reteta ii apartin Simonei Callas care a acceptat invitatia mea de a gati live in cadrul proiectului Gatesc cu prietenii (episodul 36). La sfarsitul postarii veti gasi link catre filmuletul cu explicatiile Simonei, caci am lasat-o doar pe ea sa ne arate cum se pregatesc.

Simona ii avea pregatiti si pe blogul ei, asa ca va invit sa vedeti biscuitii si aici.

Eu am pregatit acum foarte multi ani o reteta de biscuiti bufnita in doua culori. Ii puteti vedea in postarea aceasta.

Alte retete de succes pregatite pentru copii, pentru a se distra de Halloween au fost degetele de vrajitoare, biscuitii paianjen, fantome din bezele, biscuiti arici, dar si multe alte briose sau deserturi pe baza de dovleac.

Nu stiu daca anul acesta voi aduce ceva nou in aceasta categorie, voi incerca sa aduc macar o reteta noua cu dovleac.

Retete mele cu dovleac le gasiti aici: cheesecake, rulouri, prajituri, placinte, clatite, dar si retete sarate: supe crema, gratin.

 

Revenind la reteta de fata, ma bucur tare pentru ca Simona a ales o reteta simpla, de sezon. Ea face lucruri complicate si foarte frumoase, dar timpul nu ne-ar fi permis sa arate prea multe intr-un live. Din acest motiv, a fost draguta si a si facut biscuitii de acasa.

Cum spuneam, va invit sa urmariti live-ul la finalul postarii.

 

INGREDIENTE:

Pentru 20 bufnite:

100 g unt moale

100 g zahar pudra

1 ou mic

200 g faina – pentru bufnite albe sau 175 faina+25 g cacao – pentru bufnite negre

2 linguri faina pentru masa de lucru

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

1 lingura suc lamaie

1 lingurita extract vanilie/ esenta de vanilie

Pentru bufnite negre arome: rom si lichior cafea

 

PREPARARE:

 

Cernem faina (+ cacao daca facem bufnite negre) cu bicarbonatul. Mixam untul cu zaharul, adaugam oul, coaja si sucul de lamaie plus aromele (extract de vanilie, rom cubanez si lichiorul de cafea), iar la final ingredientele uscate (faina+cacao+bicarbonat). Framantam aluatul pe o planseta pe care am presarat putina faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si il lasam la rece minin 2 ore.

Il intindem astfel incat sa aiba o grosime de 4-5 mm, apoi decupam cu o forma cu diametrul de 6 cm. Din bucatele mici de aluat formam bile si le lipim in locul ochilor. Irisul ochilor va fi din picaturi de ciocolata sau bombonele albe. Ciocul va fi din migdale. Cu coaja pentru bufnite albe si fara pielita pentru cele negre. Cu ajutorul formei cu care am decupat modelam aripile, iar piciorusele vor fi trasate cu o furculita mica cu 4 dinti.

 

Nu este greu deloc. Iar rezultatul este delicios!

Va invit sa va inscrieti in grupul Gatesc cu prietenii. Veti vedea retetele mele si ale prietenilor gatite live. Va puteti inspira, puteti comenta, puteti posta propriile retete.

Iata si video aici:

Ep. 36 Gatesc cu prietenii – Simona Callas ne pregateste biscuiti bufnita

Ep. 36 Gatesc cu prietenii – Simona Callas ne pregateste biscuiti bufnita

Publicată de divainbucatarie.ro pe Joi, 11 Octombrie 2018

 

 

 

 

Comentarii

  • Ce vorbeam noi de copii? Eu am dus la birou saptamana trecuta si toti adultii s-au batut pe bufnitele mele 🙂 Multumesc mult pentru invitatie si pentru caldura cu care m-ai prmit in casa ta ❤❤

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *