Biscuiti bufnita pentru Halloween
Biscuiti bufnita pentru halloween
Biscuiti bufnita pentru Halloween
Biscuiti bufnita pentru Halloween, desertul perfect pentru a aduce magie, surpriza si distractie.
Este o reteta speciala pentru copii, dar si pentru cei mari, o idee delicioasa si amuzanta.
Acestia pot fi pregatiti pentru Halloween sau pur si simplu pentru rasfatul celor mici, fara un motiv anume.
Recunosc ca imi place sa imi rasfat copilul si nu ii refuz aproape nimic.
Daca vrea sa ne distram si sa ne costumam sau sa ne vopsim pe fata o vom face impreuna.
Anii copilariei se duc rapid si nu am de gand sa pierd nimic din aceasta perioda frumoasa.
Ideea acestor biscuiti nu imi apartine 100%, caci i-am vazut la un moment dat pe Pinterest.
Dar, nu am salvat link-ul catre reteta asa ca am improvizat folosind una din retetele mele de biscuiti.
Sa va spun ce succes au avut? Cu greu am salvat trei biscuiti pentru poza.
Pe blog mai am inca o reteta de biscuiti in forma de bufnita, dar acestea sunt monocrome.
Au fost pregatiti de invitata mea, Simona Callas, in proiectul „Gatesc cu prietenii”.
Daca si voi vreti sa le faceti o bucurie copiilor, va las aici colectia mea de retete pentru Halloween.
Cele mai cautate retete pentru Halloween de pe site:
- Biscuiti degete de vrajitoare
- Bezele fantome
- Biscuiti paianjen
- Briose cu piure de dovleac si ciocolata
Am pregatit foarte multe retete pentru Halloween.
Le puteti vedea pe toate daca apasati aici.
Sfaturi
- Untul trebuie sa stea la temperatura camerei minim 30 minute inainte
- Daca nu ai migdale pentru cioc poti folosi fructe uscate (caise, curmale, smochine)
- Alunele de padure le poti inlocui cu bomboane mici de ciocolata sau chiar aluat cu cacao.
Cu ingrediente simple si un design dragut acestia biscuitii bufnita vor deveni rapid favoritii sezonului.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru biscuiti bufnita – reteta pentru Halloween:
INGREDIENTE:
(pentru 18 bucati mari)
120 g unt
120 g zahar brun
1 plic zahar vanilat
1 ou
250 g faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
30 g pudra neagra de cacao
alune de padure
migdale
Cum se face reteta:
Pregatire aluat
Intr-un bol am cernut faina si am amestecat-o cu un varf cutit de sare si praf de copt.
Din aceasta am scos 20 g.
Am mixat untul cu zaharul brun si cel vanilat pana au devenit o spuma, apoi am adaugat oul.
Dupa ce l-am incorporat complet am adaugat faina (din care am scos 20 g) si am amestecat pana s-a omogenizat.
Am impartit aluatul in jumatate.
In una din aceste jumatati am adaugat cacao, in cealata restul de faina si am amestecat pana s-au omogenizat compozitiile.
Din ambele jumatati de aluat am rulat intre palme cilindrii cu un diametru de aproximativ 1.5-2 cm.
Le-am invelit intr-o folie alimentara si le-am pus in frigider pentru o ora.
Modelare biscuiti
Am pornit cuptorul la 180°C.
Pe o plansa de lucru am taiat ruloul de culoare alba cu o grosime de 3-4 mm.
Am aranjat discurile de aluat albe in tava tapetata cu hartie de copt.
Le-am pus relativ aproape unele de altele, in perechi de 2 bucati.
Acestea vor forma ochii bufnitei.
Le-am inconjurat cu snurulete realizate din ruloul cu cacao, ca si cand as fi facut un 8 culcat.
Cu degetele am apucat si am tras putin in sus din aluatul cu cacao, astfel incat sa obtin „urechile”.
Am pus jumatati de alune de padure in mijlucul discurilor albe pentru a realiza ochii.
Ciocul l-am facut migdale, raschetate putin cu un cutit. Am lasat suficient spatiu intre biscuiti, pentru ca vor creste in timpul coacerii.
I-am facut mari, astfel incat intr-o tava mi-au intrat 9 biscuiti si am facut 2 tavi.
Cine sta bine la capitolul rabdare cu siguranta poate realiza in jur de 24 bucati, ceva mai mici.
Coacere
Am copt biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 13-15 minute.
I-am lasat sa se raceasca pe un gratar apoi pot fi mancati cu mare pofta.
Pofta buna!
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.
Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.
Sunt minunate bufnitele! Eu le ador asa ca s-ar putea sa le pun in practica!
Multumesc Dana!
Cat de frumoase sunt!!!!
Multumesc Simona!
Wow, super frumosi!!!
Multumesc, draga mea!
super arata!
Multumesc!
:)) E mortala!! Bravo tie!
Multumesc Poliana!
Super!!!
Multumesc Ramona!
Minunata idee!
Multumesc, Flory!
Super haioase! Le prezint grupului meu de iubitori de Halloween!
Multumesc! Va pup!!!
Arata minunat, drept pentru care am trecut la prestarea lor. Rezultatul; super gustos!
Multumesc!
Felicitari!
Multumesc, le-am vazut si arata ff bine!
Ingenios. Foarte gustosi si foarte interesanti. Micutilor le trebuie ceva timp pana se hotarasc sa manance sau sa se joace cu biscuitii.
Multumim pentru reteta.
Ma bucur ca le-au placut! Cand sunt copiii fericiti sunt si eu fericita!
Cata imaginatie! Cu siguranta voi incerca aceasta reteta pentru baietelul meu care are 3 anisori 🙂 Felicitari pentru ceea ce realizati!
Patricia, iti spun sigur ca vei reface aceasta reteta de multe ori… eu nu am avut scapare, 3 zile la rand am tot facut acesti biscuiti! Si al meu are 9 ani… 🙂
Excelenta reteta! Am terminat acum de copt o cantitate (mi-au iesit 25 de bufnitele si 12 fursecuri floare), iar micutii sunt incantati nevoie mare – au ajutat si ei la pus ochisorii si cioculetele, iar acum nu se hotarasc daca sa se joace cu bufnitele sau sa le manance! Multumesc mult pentru inspiratie – am avut parte de o experienta foarte placuta impreuna cu copilasii!!!!
Multumesc pentru reteta si pentru sfaturi. Am prestat si noi (eu si fetita mea d 7 anisori) aseara bufinte. Am dublat cantitatile si am dat cu ou (astea au fost diferentele) :). Au iesit f bune
O zi buna!
Super! Le-am pus la cuptor si asteptam sa vedem rezultatul! Aluatul (crud) e delicios, asta-i sigur!
abia astept sa imi spui cum ti-au iesit!