Briose cu piure de dovleac si ciocolata

17 octombrie 2016Diva in Bucatarie

Briose cu piure de dovleac si ciocolata. Briose cu piure de dovleac si ciocolata – delicii de toamna usor de pregatit si foarte gustoase.

Briose cu piure de dovleacsi ciocolata – delicii de toamna usor de pregatit si foarte gustoase.

Ar fi fost pacat sa nu profit de sezonul dovleacului, de parfumul placut al acestuia cand il scot din cuptor.

Toamna in bucataria mea miroase foarte des a dovleac copt. Am lasat deja o posatre in care am povestit cum se coace dovleacul.

Il mancam simplu, dar il folosesc atat pentru retete dulci, dar si sarate. Toate retetele in care am folosit dovleac le gasiti daca apasati aici.

Dar, retetele dulci sunt majoritare, asa ca aceste briose cu dovleac copt vor completa colectia de toamna.

Briosele cu dovleac copt si ciocolata  le puteti pregati atat pentru micul dejun, cat si pentru gustarea dulce sau pachetelul de scoala.

Eu le-am facut pentru a-i astepta pe prietenii lui Harry la o petrecere improvizata de Halloween.

Le-am mai pregatit mini pizza cu fantome din cascaval, bezele fantome si biscuiti degete de vrajitoare.

In alta ordine de idei, atunci cand va hotarati sa pregatiti briose cu dovleac copt si ciocolata aveti parte si de avantajele pe care acestea le aduce organismului: betacarotenul ajuta la combatrerea cancerului si protejeaza pielea, imbunatateste vederea si sistemul imunitar.

Dar, nu va mai retin atentia si va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru briose cu dovleac copt si ciocolata

INGREDIENTE:

(pentru 12 buc.)

Pentru piure dovleac:

230 g dovleac

1 plic zahar cu aroma scortisoara

20 g zahar

100 ml apa

Pentru briose:

200 g piure dovleac

45 g zahar brun

45 g zahar tos

2 oua mari

120 ml ulei

150 g faina

6 g praf de copt

1 lingurita scortisoara

1 varf cutit nucsoara rasa

60 g ciocolata

PREPARARE:

Am ras dovleacul, apoi l-am pus intr-o oala cu zaharul si apa si le-am lasat la foc mic pana au inceput sa se inmoaie si s-a evaporta complet apa. Dupa ce s-a racit am pasat dovleacul pentru a obtine o crema fina.

briose-cu-piure-de-dovleac-si-ciocolata-1briose-cu-piure-de-dovleac-si-ciocolata-2

Am mixat oualele cu cele 2 tipuri de zahar panasi-au dublat volumul si au devenit o crema, apoi am adaugat pireul de dovleac si uleiul.

briose-cu-piure-de-dovleac-si-ciocolata-3briose-cu-piure-de-dovleac-si-ciocolata-4

Am incorporat faina cernuta in prealabil si amestecata cu praf de copt si cele 2 arome. Am adaugat picaturile de ciocolata. Am umplut formele de briose pana la 3/4, apoi le-am copt in cuptorul preincalzit la 180°C panaau trecut testul cu scobitoarea ( in cuptorul meu au fost gata in 25 minute).

Le-am lasat sa se raceasca pe un gratar.

Le puteti pudra cu zahar, le lasati simple sau le decorati special pentru Halloween.

briose-cu-piure-de-dovleac-si-ciocolata-7briose-cu-piure-de-dovleac-si-ciocolata-8

Sunt delicioase, merita sa le incercati.

Sunt cele mai bune briose/muffins cu dovleac copt si ciocolata!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *