fbpx

RETETE RECENTE

PANDISPAN ZEBRA

October 18, 2012 | CATEGORIA

Pandispanul zebra eu il prepar pornind de la reteta mea clasica de pandispan. Se face mai simplu decat pare la prima vedere si chiar daca cercurile nu ies perfect simetrice nu ne facem probleme, cand il taiem acest lucru nu se observa in sectiune.

INGREDIENTE:

6 oua
300 g zahar
300 g faina – din care scoatem 2 linguri faina
2-3 linguri cacao
150 ml ulei
1 plic praf de copt stins cu lamaie sau otet
2-3 picaturi esenta de rom
2-3 picaturi esenta de vanilie

PREPARARE:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Punem galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.

Adaugam pe rand uleiul, praful de copt si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia. Impartim aluatul in doua parti, aproximativ egale. Una din parti va fi ametecata cu cacao si 2 picaturi de rom, iar a doua cu restul de faina (cele 2 linguri scoase din 300 g) si 2-3 picaturi esenta de vanilie. Le maestecam usor, pana se omogenizeaza. Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt. In mijlocul tavii punem o lingura din aluatul alb iar in centrul ei punem o lingura de aluat cu cacao. Continuam in acest mod pana epuizam ambele castroane de aluat.

Coacem pandispanul zebra in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute. Chiar daca cercurile nu vor fi perfecte va garantez ca interiorul arata exact cum trebuie.

Sper ca v-am facut pofta, asa ca va doresc spor la gatit si pofta buna!

Comentarii

  • Mirela Carmen Tomescu

    E mai mult tigru, dar arata excelent, nu ma indoiesc ca si gustul e tot excelent, deci… un desert clasic si salbatic.

    • diva in bucatarie

      Tigru, zebra… cum iti place, important este ca e bun!

  • Arata perfect!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Dana!

  • Superba prezentarea!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • DiaMar bucataria galbena

    O zebra foarte apetisanta.Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Mihaela! Te pup!

  • Foarte bine arata, eu tot zebra i-as zice nu tigru :)) Servesc o feliuta! Pupici

    • diva in bucatarie

      Cu drag, Poliana! Te pup

  • Foarte frumos ti-a iesit modelul!Pup

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Roxana!

  • Andreea

    Buna ziua,
    am incercat reteta, minunat model, de efect. Dar am pus doar 200 g faina pentru ca deja se intarise foarte mult. In rest excelent.

  • mihaela

    Abia astept sa l fac

  • Vasilica Irina

    Super bun mulțumim pentru rețetă 😘

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *