Cheesecake zebra este un cheesecake marmorat cu ciocolata, cu o prezentare frumoasa si un gust extrem de delicios.
Imi place prezentarea deserturilor marmorate cu tematica zebra. L-am facut de-a timpului in varianta clasica, cu cacao, dar si cu capsuni sau mure. Update: intre timp am facut si un cozonac zebra.
Toata lumea apreciaza aspectul unui cheesecake zebra, dar cand descopera gustul senzational al combinatiei de branza cu ciocolata, atunci este clar ca va deveni unul din deserturile preferate.
Pot spune ca am trecut un banal cheesecake la un alt nivel. Atunci cand il veti pregati o sa intelegeti ce vreau sa spun.
Daca pregatim pandispan zebra eu zic ca trebuie sa incercam si un cheesecake zebra cu ciocolata dupa aceasta metoda caci rezultatul va fi senzational! Gust si prezentare perfecte! Am imbinat aici preferintele mele si ale fiului meu si as spune ca l-am terminat in mai putin de o zi doar noi doi. 🙂 A doua zi l-am refacut si i-am facut si poze.
Nu stiu de ce nu am avut inspiratie sa ii fac poze din prima. Cred ca asa a fost soarta acestui cheesecake. sa fie pregatit doua zile la rand. sa nu credeti ca s-a suparat cineva, poate vecina mea pe care am rugat-o ca in frum spre casa sa imi cumpere ricotta.
Am sa va spun ca este posibil sa se crape cheesecake-ul. Acest lucru se va intampla in functie de temperatura de coacere a cuptorului, tipul de branza folosita, marimea oualor. Mie nu mi-a crapat, avea o mica crapatura pe suprafata, asa cum veti vedea in ultima poza, dar vecinei mele, iar cheesecake-ul a avut o fala de 2 cm. A folosit oua mari.
Am cateva sfaturi pentru voi, atunci cand pregatiti un cheesecake:
– branza sa nu fie rece cand va fi introdusa in cuptor
– folositi forme de coacere cu pereti detasabili
– nu mixati crema de branza excesiv, mai ales dupa ce adaugati ouale.
– este indicat sa fie copt in baie de abur – asa ca tava se sigilieaza cu staniol si se pune in alta tava cu apa
– cheesecake-ul nu se coace excesiv. Trebuie sa fie ferm, dar moale in mijloc.
– racirea se face treptat, in cuptor, fara tava cu apa.
– nu se pune un cheesecake fierbinte la rece. Apare „condens” si textura de la suprafata va fi lipicioasa, iar socul diferentelor de temperatura provoaca fisuri.
– daca observati fisuri mici imediat cand este oprit cuptorul, puteti incerca sa treceti usor un cutit fierbinte peste suprafata. Este posibil sa se lipseasca si va arata ca o mica cicatrice.
– poate fi pastrat in frigider 3 zile.
Acestea fiind spuse, va invit sa incercati si alte retete de cheesecake pregatite de mine. Gasiti in acest link colectia retetelor de cheesecake, cu sau fara coacere.
INGREDIENTE:
(diametrul de 18-20 cm)
500 g ricotta
250 g mascarpone
1 lingurita crema de vanilie (seminte de pastaie de vanilie in alcool)
100 g zahar pudra
3 oua mici
2 linguri lichior ciocolata
1 lingura praf cacao neagra
50 ml ciocolata neagra
1 lingura smantana pentru frisca
2 linguri amidon
Pentru decor (optional):
100 g ciocolata cu lapte
2 linguri lapte
fulgi de ciocolata
PREPARARE:
Amestecam branzeturile cu zaharul, crema de vanilie si lichiorul de ciocolata.
Adaugam ouale si mixam pana se omogenizeaza compozitia. Impartim crema in 2 parti aproximativ egale. In una din ele adaugam praful de cacao si ciocolata topita cu frisca, apoi 1 lingura de amidon si amestecam bine.
Punem si in compozitia alba putin amidon, amestecam bine, apoi turnam 2 linguri din compozitia alba in mijlocul formei de tort cu pereti detasabili (forma o tapetam cu hartie de copt pe fund si pe pereti). In mijlocul acesteia punem 2 linguri din compozitia cu ciocolata, apoi repetam operatiunea pana terminam cele doua creme de branza.
Coacem cheesecake-ul in cuptorul preincalzit la 160° timp de o ora. Am pus tava intr-o alata tava cu apa, dupa ce am sigilat-o. Cand am terminat de copt cheesecake-ul trebuie sa fie ferm, dar putin moale in acelasi timp. Oprim cuptorul si lasam cheesecake-ul in cuptor sa se raceasca incet. Dupa o ora il scoatem si il lasam la temperatura camerei sa se raceasca, apoi il lasam 2-3 ore la frigider.
Optional, putem acoperi tortul cu ciocolata, astfel incat in momentul in care il vom felia sa ne surprindem musafirii. 🙂
Sa aveti pofta!
English version: INGREDIENTS:
500 g ricotta
250 g mascarpone
1 teaspoon vanilla cream (vanilla pod seeds in alcohol)
100 g powdered sugar
3 eggs small
2 tablespoons chocolate liqueur
1 tablespoon cocoa powder black
50 ml dark chocolate
1 tablespoon liquid cream
2 tablespoons starch
For decoration (optional):
100 g milk chocolate
2 tablespoons milk
chocolate chips
PREPARATION:
Mix cheese with sugar, vanilla cream and chocolate liqueur. Add eggs and mixing until mixture is smooth. Divide the cream in two approximately equal parts. In one of them add cocoa powder and melted chocolate with whipped cream, and 1 tablespoon of starch and mix well. We put in white composition 1/2 teaspoon starch, mix well, then pout 2 tablespoons of white composition in middle cake with removable walls (as a baking paper lined the bottom and walls). In the midst of it put 2 tablespoons of chocolate composition, then repeat the operation to finish two cream cheese. Bake the cheesecake in preheated oven at 160 ° for one hour. It should be firm but slightly soft at the same time. Stop the oven and leave the cheesecake in the oven to cool slowly. After an hour it out and leave it to cool to room temperature, then leave it in the fridge for 2-3 hours. Optionally, we can cover the cake with chocolate and choolate chips.
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.
Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.
Comentarii
Multumesc pentru reteta , mi-ai indulcit ziua iubita mea.Spune-mi ricotta si mascarpone de la ce firma folosesti?Sa ai o zi minunata!
ricotta in general Solo Italia sau Galbani, iar mascarpone de orice fel… O zi frumoasa si tie!
ce idee faina! vazusem doar chec zebra pana acum, dar asta e si mai si 🙂
Multumesc, Ama!
Ești o fericită că l-ai putut da gata cu fiul tău într-o zi!
😉
Chec zebra vreau si eu sa fac de mult.. Dar acum vreau si Cheesecake 🙂
L-as incerca acum de revelion, insa observ ca nu are blat, nu? Oare merge sa adaug si un blat de biscuiti digestivi si unt?
Dca vrei poti pune, dar nu are nevoie. 🙂
al meu s-a branzit si nu stiu ce sa ii fac 🙁 please help
Nu inteleg cum se poate branzi!