Pastrav cu migdale
Pastrav cu migdale
Pastrav cu migdale
Reteta de pastrav cu migdale este savuroasa si se face usor.
Este important sa alegi peste proaspat.
Pastravii proaspeti ii recunoasteti dupa corneea transparenta, convexa si pupilele negre.
Puteti fi atenti si la pielea pestelui. Daca nu este elastica si lucioasa, atunci nu veti cumpara pestele.
Daca nu va place sa curatati pestele puteti sa cereti vanzatorului sa o faca. In anumite supermarketuri pretul pentru acest serviciu este modic, dar este posibil sa fie si gratuit.
Alte retete cu pastrav:
Mai multe retete cu pastrav pe care veti gasi in acest link.
Ingrediente:
4 buc. pastrav proaspat
sare
piper
150 g faina
2 oua
150 g fulgi de migdale
4 linguri ulei
20g unt
Mod de preparare pastrav cu migdale:
Pestele trebuie curatat si spalat foarte bine.
Am condimentat cu sare si piper, atat la interior cat si la exterior.
Pentru plus de gust am pus 1/8 lingurita mix de condimente picante la interior.
Am tavalit pestele prin faina, acoperindu-l uniform.
Am scuturat surplusul de faina.
L-am trecut apoi prin ouale batute.
La final l-am acoperit pe ambele parti cu fulgi de migdale.
Intr-o tigaie incapatoare am incins uleiul.
Am prajit pastravii cate 3 minute pe ambele parti, apoi i-am scoatem din tigaie.
I-am scurs de ulei si i-am pus in cuptorul preancalzit la 200°C pentru 15 minute.
Daca pestii sunt mari pot sta in cuptor cu 5 pana la 10 minute.
Nu ii tineti prea mult pentru a nu se usca carnea.
Simplu si bun!
Pofta buna!
Nu stiam de unde vine miros de peste sa mor eu de pofta…am aflat! Cand mai faci? Ca dau o fuga!
in fiecare saptamana! 🙂