Pulpa de porc la cuptor
Pulpa de porc la cuptor.

Pulpa de porc aromata si frageda de se topeste in gura este propunerea mea pentru o masa in familie, dar poate fi trecuta si la categoria retetelor pregatite special pentru sarbatori.
INGREDIENTE:
1 bucata pulpa porc de marime medie
100-120 g slanina afumata feliata subtire
3 catei usturoi
sare
piper
cimbru uscat
1 ceasca vin
ulei vegetal
PREPARARE:
Frecam pulpa de porc cu putina sare, usturoi pisat si cimbru, apoi presaram piper proaspat macinat. Punem pulpa intr-un vas in care acoperim fundul cu ulei si o ceasca vin. Acoperim pulpa cu felii de slanina ce vor fi fixate cu scobitori.
Acoperim cu o folie de staniol si dam pulpa in cuptorul preincalzit la 150°C pentru aproximativ 2 ore. Dupa acest interval scoatem folia si lasam feliile de slanina sa alunece in tava, langa carne. Intoarcem pulpa cu usturoiul in sos si lasam sa se rumeneasca la 200°C, apoi o rotim iar si o mai lasam inca 10-15 minute, in functie de puterea cuptorului, astfel incat usturoiul sa nu se arda si sa devina amar.
Pofta buna!
Frageda si aromata de la slanina si usturoi!
tocmai ce am scos o din cuptor. DE VIS! arata de vis,vreau sa spun ca inca nu pot gusta. dar stiu sigur ca e super gustoasa. am mai gatit de pe site ul tau….si tot ce am facut am fost mi nu nat. multumesc. o zi buna.
Foarte bun!!!