fbpx

RETETE RECENTE

CHEC ZEBRA DE POST – CHEC MARMORAT DE POST

March 5, 2020 | CATEGORIA

Chec marmorat pufos de post – chec zebra de post – este o reteta extrem de gustoasa, rapida, usor de pregatit, foarte apreciata datorita aspectului final al checului.

In general, retetele de chec sunt foarte indragite de gospodine. Cred ca nu exista casa in tara asta in care sa nu fi fost pregatit un chec macar o data. Fie reteta de chec cu unt, fie cele cu ulei in compozitie, retetele de chec sunt deserturi de care gospodinele sunt indragostite.

Eu m-am indragostit de retete de chec cand eram mica.

Sunt deserturi simple, usoare si pot fi pregatite cu ingrediente ce sunt la indemana.

O vreme indelungata am incercat sa imit retetele mamei sau ale verisoarei mele, apoi mi-am facut propriile retete, plecand de la retetele deja invatate. Am o colectie uriasa de retete de chec, asa ca daca vreti sa va inspirati va invit sa dati click aici si veti fi directionati catre retetele mele de chec.

Daca vreti sa pregatiti doar retete de desert de post, atunci dati click aici.

Pentru a pregati reteta de chec marmorat de post – chec zebra de post – am plecat de la reteta unui chec pregatit in forma rotunda. O gasiti aici.

Chiar daca acest chec marmorat de post – chec zebra de post nu are in compozitie oua, unt sau lapte, iese deosebit de gustos si frumos.

In 5 minute am pregatit aluatul si in alte 3 minute l-am pus in tava. A durat putin mai mult pentru ca pus lingura cu lingura, alternand culorile. Daca nu ati pregatit un astfel de chec pana acum nu trebuie sa va speriati. Iese bine din prima! Aveti grija sa incepeti din mijlocul tavii cu o lingura generoasa de aluat alb, apoi puneti in mijlocul acesteia o lingura de aluat cu cacao, urmeaza o lingura de aluat alb pusa fic in mijlocul celui cu cacao si tot asa pana terminati aluatul.

Am insa un mic sfat: aluatul cu cacao trebuie sa aiba aceeasi consistenta cu cu cel alb. Il veti dilua fie cu lapte vegetal, fie cu apa minerala (lichidele pe care le folositi oricum in compozitia aluatului).

Pentru a obtine un chec bun nu folositi lapte de cocos din doze metalice. Acela poate fi folosit la mancare, inghetata, etc.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru chec marmorat de post – chec zebra de post si va las sa vedeti cum se face cel mai simplu si mai pufos chec de post:

INGREDIETE:

(tava 12*24 cm)

250 g faina

50 g amidon

1 pachet praf de copt

200 g zahar tos

120 ml lapte de orez cu cocos – NU folositi lapte de cocos din doze metalice!

100 ml apa minerala

80 ml ulei

1 lingurita pasta de vanilie

1 lingurita pudra de coaja rasa de portocale (sau coaja proaspata de la portocala bio)

Pentru a crea efectul marmorat:

15 g pudra de cacao neagra

2-3 linguri lapte de orez cu cocos

1 lingurita rom – alcool sau 1/2 lingurita esenta rom

PREPARARE:

Intr-un bol am amestecat ingredientele solide: faina, amidon, zahar si praf de copt. In alt bol am amestecat laptele vegetal cu ulei, apa minerala si pasta de vanilie.

Am pus ingredientele lichide peste cele lichide, am adaugat pudra de coaja rasa de portocale (dar puteti razui prin gaurile fine coaja de portocala bio) si am mixat pana s-a omogenizat compozitia.

Am impartit aluatul in doua parti aproximativ egale. In bolul cu o idee mai putin aluat am adaugat pudra de cacao neagra, rom si 2 linguri lapte vegetal. Este foarte important ca ambel;e tipuri de aluat sa aiba aceeasi consistenta.

Am pus o lingura generoasa de aluat alb in tava tapetata cu hartie de copt, in mijlocul ei o lingura de aluat cu cacao, apoi am continuat sa pun alternativ cele doua feluri de aluat, avand grija sa pun mereu in mijlocul aluatului pus inainte. Am procedat astfel pana am terminat cele doua feluri de aluat.

Am copt checul in cuptorul preincalzit la 180°C 45 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

A iesit un chec foarte gustos si frumos.

Va las mai jos o reteta video de chec usor de pregatit cu banane si nuca – dar este o varianata de dulce.

Reteta a fost pregatita chiar si de o fetita de 12 ani. Mi-a trimis mesaj mama ei, care a fost tare incanta de gust.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *