Chec zebra de post – chec marmorat de post

5 martie 2020Diva in Bucatarie

Chec zebra de post – chec marmorat de post. Reteta chec zebra de post. Chec marmorat pufos de post. Reteta chec zebra de post. Cum se face chec zebra de post.

Reteta chec zebra de post. Chec marmorat pufos de post. Reteta chec zebra de post. Cum se face chec zebra de post.

Reteta simpla si delicioasa de chec zebra de post. desert Chec zebra de post.

Reteta de chec zebra de post este extrem de gustoasa, rapida, usor de pregatit, foarte apreciata datorita aspectului final al checului.

In general, retetele de chec sunt foarte indragite de gospodine.

Cred ca nu exista casa in tara asta in care sa nu fi fost pregatit un chec macar o data.

Fie reteta de chec cu unt, fie cele cu ulei in compozitie, retetele de chec sunt deserturi de care gospodinele sunt indragostite.

Eu m-am indragostit de retete de chec cand eram mica.

Sunt deserturi simple, usoare si pot fi pregatite cu ingrediente ce sunt la indemana.

O vreme indelungata am incercat sa imit retetele mamei sau ale verisoarei mele, apoi mi-am facut propriile retete, plecand de la retetele deja invatate.

Am o colectie uriasa de retete de chec, asa ca daca vreti sa va inspirati va invit sa dati click aici si veti fi directionati catre retetele mele de chec.

Daca vreti sa pregatiti si alte retete de chec de post las mai jos cateva sugestii:

Pentru a pregati reteta de chec marmorat de post – chec zebra de post – am plecat de la reteta unui chec pregatit in forma rotunda. O gasiti aici.

Chiar daca acest chec marmorat de post – chec zebra de post nu are in compozitie oua, unt sau lapte, iese deosebit de gustos si frumos.

In 5 minute am pregatit aluatul si in alte 3 minute l-am pus in tava.

A durat putin mai mult pentru ca am pus lingura cu lingura, alternand culorile.

Daca nu ati pregatit un astfel de chec zebra pana acum nu trebuie sa va speriati. Iese bine din prima!

Aveti grija sa incepeti din mijlocul tavii cu o lingura generoasa de aluat alb.

Puneti in mijlocul acesteia o lingura de aluat cu cacao, urmeaza o lingura de aluat alb pusa fic in mijlocul celui cu cacao si tot asa pana terminati aluatul.

Am insa un mic sfat: aluatul cu cacao trebuie sa aiba aceeasi consistenta cu cu cel alb.

Il veti dilua fie cu lapte vegetal, fie cu apa minerala (lichidele pe care le folositi oricum in compozitia aluatului).

Pentru a obtine un chec bun nu folositi lapte de cocos din doze metalice. Acela poate fi folosit la mancare, inghetata sau alte tipuri de desert cu crema.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru chec zebra de post.

Va las sa vedeti cum se face cel mai simplu si mai pufos chec de post:

Ingrediente chec zebra de post:

(tava 12*24 cm)

250 g faina

50 g amidon

1 pachet praf de copt

200 g zahar tos

120 ml lapte de orez cu cocos – NU folositi lapte de cocos din doze metalice!

100 ml apa minerala

80 ml ulei

1 lingurita pasta de vanilie

1 lingurita pudra de coaja rasa de portocale (sau coaja proaspata de la portocala bio)

Pentru a crea efectul marmorat:

15 g pudra de cacao neagra

2-3 linguri lapte de orez cu cocos

1 lingurita rom – alcool sau 1/2 lingurita esenta rom

Mod de preparare chec zebra de post:

Intr-un bol am amestecat ingredientele solide: faina, amidon, zahar si praf de copt.

In alt bol am amestecat laptele vegetal cu ulei, apa minerala si pasta de vanilie.

Am pus ingredientele lichide peste cele lichide, am adaugat pudra de coaja rasa de portocale (dar puteti razui prin gaurile fine coaja de portocala bio).

Am mixat pana s-a omogenizat compozitia.

Am impartit aluatul in doua parti aproximativ egale. In bolul cu o idee mai putin aluat am adaugat pudra de cacao neagra, rom si 2 linguri lapte vegetal.

Este foarte important ca ambele tipuri de aluat sa aiba aceeasi consistenta.

Am pus o lingura generoasa de aluat alb in tava tapetata cu hartie de copt, in mijlocul ei o lingura de aluat cu cacao.

Am continuat sa pun alternativ cele doua feluri de aluat, avand grija sa pun mereu in mijlocul aluatului pus inainte.

Am procedat astfel pana am terminat cele doua feluri de aluat.

Am copt checul in cuptorul preincalzit la 180°C 45 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Servire chec zebra de post:

Cand a fost gata l-am lasat pe un gratar sa se raceasca.

A iesit un chec foarte gustos si frumos.

L-am feliat dupa ce s-a racit complet.

Posti sa presari zahar daca il vrei mai dulce.

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *