fbpx

RETETE RECENTE

CHEC DE POST CU LAMAIE, MAC SI COCOS

March 4, 2020 | CATEGORIA

Chec de post cu lamaie, cocos si mac, reteta simpla de desert de post, usor si rapid de pregatit. De aceasta dulcegarie o sa va indragostiti si o sa o pregatiti adesea.

Checul de post cu lamiae, cocos si mac este o surpriza placuta din toate punctele de vedere: gust, textura, aspect. Iti vine sa il mananci cu ochii pentru inceput, apoi te cucereste parfumul de lamaie, iar gustul te va seduce cu siguranta. Este placut, fresh, racoritor. Imi place foarte mult la acest chec de post faptul ca nu se faramiteaza la taiere, asa cum o fac multe deserturi de post.

Este un desert vegan pe care il pot pregati si persoanele care au renuntat la produsele de origine animala.

Aceasta reteta poate fi folosita si pe post de blat de tort, puteti pregati briose.

Reteta de chec de post cu lamiae, cocos si mac pe care v-o propun in aceasta reteta este probabil reteta celui mai bun chec de post pe care l-am pregatit pana acum.

Daca vreti sa va inspirati si sa incercati si alte retete de desert de post dati click aici, si veti directionati catre colectia mea de dulciuri de post/vegane. Toate retetele de post (aperitive, supe, mancare) le gasiti daca dati click aici. Am reusit sa pregatesc peste 300 retete de post.

Acest chec de post este o adevarata incantare pentru papilele gustative. Chiar daca nu am folosit oua, unt sau lapte, acest desert cu ingrediente 100% vegetale are o textura atat de placuta si un gust atat de bun, incat dupa prima felie veti mai dori inca una.

Dovada cea mai buna este ca se termina rapid. L-am pregatit ieri si speram sa mananc si azi, langa cafeaua de la micul dejun. Dar, in aceasta dimineata, nu mai era nimic.

Checul de post cu lamiae, cocos si mac era deja istorie, iar eu nu am pucat sa mananc mai mult de doua felii. Adica cele din poza de mai sus.

In timp ce schimbam pozitia feliilor pentru a face poza si din alt unghi mama mea mi-a luat coltul de pe masa. Nu a mai rezistat sa se uite la chec. In alte situatii m-as fi suparat pentru ca mi-a dat peste cap planul de a face poze, dar acum m-am bucurat pentru ca aveam deja certitudinea ca este un desert de post apetisant.

In ceea ce priveste laptele vegetal eu sunt o mare fana a unui brand italian de lapte de orez cu cocos. L-am tot folosit in deserturile de post (cum ar fi acest cozonac de post cu dovleac si scortisoara) , dar si pentru a face maioneza sau sosuri pentru mancare. Probabil ca nu este cel mai ieftin, dar merita toti banii. Dintr-un litru de lapte vegetal pregatesc 3 deserturi si un sos béchamel de post. Daca deschideti cutia o puteti tine inca cateva zile in frigider.

Pentru a putea folosi coaja de lamaie am cumparat lamai bio.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru chec de post cu lamaie, cocos si mac:

INGREDIENTE:

(tava 11*29 cm)

330 g faina

50 g amidon

1 plic praf de copt

1 vraf cutit sare

200 g zahar tos

2 linguri nuca de cocos

200 ml lapte vegetal de orez cu cocos

50 ml apa minerala

120 ml ulei

1 lingurita pasta de vanilie

1 lingurita otet

coaja rasa de la 1 lamiae bio

30 ml suc lamaie

30 g seminte de mac

Pentru decor:

120 g zahar pudra

20 ml suc lamaie

3 felii subtiri lamaie

violete sau alte flori comestibile

frunze de menta

PREPARARE:

Am pus intr-un bol faina cernuta impreuna cu amidonul, zaharul, praful de copt, un varf cutit de sare, nuca de cocos si le-am amestecat. In alt bol am amestecat laptele vegetal de orez cu cocos, apa minerala, otet, ulei, pasta de vanilie si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

Am turnat ingredientele lichide peste cele solide si am mixat maxim 30 secunde la viteza medie. Am adaugat coaja rasa de lamaie si sucul de lamaie. si am mixat putin.

Am pus si semintele de mac (ce au fost macinate in prealabil) si am mixat pana s-a omogenizat compozitia. Am turnat aluatul in tava de chec tapetata cu hartie de copt.

Am copt checul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 50 minute. In functie de puterea cuptorului vostru timpul de coacere poate fi de 45-55 minute. Faceti testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a copt l-am scos cu grija din tava. Parea foarte moale si ma temeam ca il rup. L-am lasat sa se raceasca pe un gratar.

In acest timp mi-am pregatit toppingul amestecand zaharul pudra cu sucul de lamaie. Am pus icing-ul peste chec cand acesta era aproape rece. Am presarat cateva seminte de mac, apoi am decorat cu felii de lamaie taiate foarte subtiri, violete si frunze de menta.

Va promit ca nu veti regreta daca veti incerca reteta. Este un chec de post foarte gustos!

Va las aici si alte retete de post pregatite in varianta video:

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *