Negresa de post cu cafea si nuca

3 martie 2020Diva in Bucatarie

Negresa de post cu cafea si nuca

Reteta de negresa de post cu cafea si nuca

Negresa de post cu cafea si nuca este pufoasa si usor umeda, delicioasa si aromata.

Reteta de negresa de post cu cafea si nuca se face foarte usor si rapid si o poate pregati orice incepator in ale bucatariei.

Prajitura negresa de postcu cafea si nuci este una din cele mai simple si mai delicioase retete cu care te poti rasfata in perioada postului pentru Sarbatorile Pascale sau in postul Craciunului, dar si in perioadele in care renunti la oua si lapte.

Nucile le-am folosit pe post de decor dar si pentru a impiedica prajitura sa creasca prea mult.

A crescut in ultimile 10 minute ca nebuna, dar cand am rasturnat-o, cat era inca fierbinte si folosind o farfurie pusa peste ea, am reusit sa o readuc in limite normale.

Imi plac prajiturile pufoase, crescute, dar sa nu arate precum un munte.

Negresa cu cafea are un gust inconfundabil, cu miez moale, pufos si usor umed. In general o reteta de negresa este o reteta usoara, dar cea de post este extrem de usoara si de rapida.

Sper sa va placa si voua si o sa o pregatiti atunci cand va aduceti aminte de acest desert simplu si gustos.

Ca majoritatea retetelor de dulciurilor de post, in care amestecam ingredientele solide intr-un bol, pe cele lichide in alt bol, pentru ca apoi sa le amestecam impreuna.

Prajitura negresa de post cu cafea si nuci este o prajitura ieftina, spornica.

Pe vremea comunistilor, cand totul era rationalizat, negresele de post erau la mare cautare.

Si, probabil in acea perioada, gospodinele au reusit sa transforme retete banale in deserturi gustoase ce sunt si acum cautate.

Unele aveau in compozitie gem, altele mere rase, mama facea chiar si o negresa de post cu glazura de cacao special pentru ziua ei sau pentru 8 martie.

Daca aveam in casa oua multe facea tort,  dar adesea ouale erau pastrate pentru mancare.

Prajiturile de dulce folosesc albusurile de cele mai multe ori batute spuma tare.

Acestea fac prajiturile sa fie pufoase. In cazul prajiturilor de post se foloseste praf de copt pentru a le face mai pufoase.

Apa minerala poate aduce un plus de afanare, dar nu este obligatorie.

Eu am pregatit multe retete de post. Gasiti o colectie de peste 300 de retete daca dati click aici.

Dulciurile de post sunt o categorie speciala, apreciata de toti cititorii blogului meu, asa ca va invit sa dati click aici.

Veti descoperi cateva retete de negrese de post, prajitura cu morcovi si nuci de post, retete de biscuiti, briose, etc.

Daca vreti sa vedeti cum se face cea mai delicioasa negresa de post cu cafea si nuca, fara lapte, unt si oua, va las lista de ingrediente si modul de preparare mai jos:

Ingrediente negresa de post cu cafea si nuca:

300 g faina

30 g pudra neagra de cacao

7 g praf de copt

200 g zahar

1 plic zahar vanilat bourbon

150 ml cafea tare

2 lingurite varfuite ness

150 ml apa minerala

100 ml ulei

1 lingurita pasta de vanilie

optional: 1 lingurita esenta rom

60 g nuca tocata mare

Mod de preparare negresa de post cu cafea si nuca:

Mi-am pregatit ingredientele la indemana, astfel incat totul sa fie gata in 5 minute. Am amestecat intr-un bol ingredientele solide pana s-au omogenizat.

In alt bol am amestecat ingredientele lichide.

Am turnat lichidele peste solide, apoi am amestecat. La final am adaugat pasta de vanilie. Puteti sa puneti in locul acesteia extract de vanilie sau esenta naturala de vanilie. Optional, daca va place romul, puteti adauga 1 lingurita esenta de rom.

Am turnal aluatul in forma, apoi am presarat nuca tocata mare.

Eu am folosit o forma de silicon si mi s-a lipit usor pe fund.

Nu a fost o tragedie, am dezlipit cu cutitul ca sa nu se rupa, dar mi-a dat emotii.

Cred ca cel mai bine este sa folositi o tava tapetata cu hartie de copt, sau o forma de silicon si tapetati fundul cu ulei si faina.

Am copt negresa de post cu cafea si nuca timp de 35-40 minute (sau pana trece testul cu scobitoarea) in cuptorul preincalzit la 180°C.

Nu coaceti excesiv pentru a nu obtine o negresa de post uscata si sfaramicioasa.

Asta a fost tot!

Servire negresa de post cu cafea si nuci:

Am lasat-o sa se raceasca pe un gratar.

Inainte de feliere poate fi pudrata cu zahar.

Sper ca veti incerca si voi aceasta reteta simpla si usor de pregatit de negresa de post cu cafea si nuci.

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina de Facebook o gasiti daca apasati aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Reteta de negresa de post cu cafea si nuca. Negresa de post cu cafea si nuca, pufoasa si gustoasa. Reteta simpla si usoara de negresa de post cu cafea si nuca. Cum se face reteta de negresa de post cu cafea si nuca? Cea mai buna negresa de post cu cafea si nuca. Negresa de post, cea mai buna reteta.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *