fbpx

RETETE RECENTE

SARATELE RAPIDE DE POST DIN FOIETAJ

March 2, 2020 | CATEGORIA

Cautati retete de gustari rapide de post? Va las aici reteta de saratele rapide de post din aluat de foietaj gustoase, crocante si apetisante.

Saratelele din aluat de foietaj sunt o sugestie buna pentru cei care au timp limitat de stat in bucatarie, dar si pentru cei care sunt amatori de foietaj pregatit rapid si extrem de simplu. Am pregatit ceva rapid de rontatit din aluat de foietaj pentru a savura alaturi de prieteni langa o halba de bere, la un joc de carti sau remi.

Aluatul de foietaj l-am pus la dezghetat peste noapte in frigider. Acesta poate fi intins cu sucitorul si ies mai multe saratele, dar vor fi prea subtiri.

Am avut musafiri care nu iubesc chimenul, asa ca nu am folosit chimen, dar daca va place va recomand sa il folositi. Mie mi se pare ca semintele de chimen dau gust mai bun unor gustari de acest gen.

Pentru ca aluatul de foietaj sa se taie usor l-am lasat pe folia de plastic, dar il puteti pune si pe o masa de lucru presarata cu foarte putina faina.

Avand in vedere ca aceste saratele din aluat de foietaj urmau sa fie de post nu am folosit ou sa le ung. Uleiul de masline va ajuta condimentele sa se lipeasca perfect si sa dea aroma deosebita.

Foietajul nu are gust sarat sau dulce. Am pus sare in ulei pentru a fi sigura ca obtin “saratele“. Puteti sa nu puneti sare fina si sa alegeti flori de sare de mare sau sare grunjoasa. Depinde gust si de cat de sarat mancati.

Reteta de saratele din aluat de foietaj este extraordinar de simpla, rapida si usoara. Chiar si un copil o poate pregati. Toppingul ales de mine contine cimbru, sare, piper, boia dulce (dar puteti folosi paprika afumata) si un condiment arabesc Ras El Hanout (contine in general chimion, ghimbir, piper, paprika, cardamom, nucsoara, chimen, cuisoare, chili). Il gasiti in orice supermarket.

Foietajul taiat este uns cu acest topping si copt.

Daca vreti sa va inspirati si sa pregatiti si alte retete de rontait va puteti inspira din colectia mea de retete de covrigei, saleuri, saratele si grisine. Puteti sa le vedeti daca dati click aici.

Mai multe retete cu foietaj gasiti in postarea aceasta.

Daca vreti sa pregati si alte gustari de post va invit sa dati click aici. Toate retetele de post le gasiti grupate pe categorii: aperitive, mancare, supe si deserturi daca dati click aici.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru saratele rapide de post din aluat de foietaj.

INGREDIENTE:

(pentru 52 buc)

1 buc. aluat foietaj

Pentru topping:

120-150 ml ulei de masline

1/4 lingurita sare

piper proaspat macinat

1 lingurita cimbru uscat

1 varf cutit pudra de usturoi

1/4 lingurita boia dulce de ardei

1/4 lingurita condiment arabesc Ras El Hanout

Optional:

seminte de chimen

PREPARARE:

Am taiat pe lungime aluatul de foietaj dezghetat peste noapte in frigider. Am pregatit toppingul amestecand intr-un bol 120 ml ulei de masline cu toate condimentele.

Daca vi se pare prea gros adaugati inca 30 ml ulei.

Am mutat fasiile in tava de copt cu putina distanta intre ele. Le-am uns cu toppingul din ulei de masline

si le-am copt aproximativ 25 minute in cuptorul preincalzit la 180°C pe convectie.

Delicioase!

Sper sa le incercati!

Daca vreti sa pregatiti si alte retete sa rontait va las aici niste biscuiti deliciosi. Daca nu puneti parmezan sunt biscuiti sarati de post si sunt megadelicioasi.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *