fbpx

RETETE RECENTE

SALATA DE TELINA CU MORCOVI SI USTUROI

February 28, 2020 | CATEGORIA

 

Salata de telina cu morcovi si usturoi, cu un dressing delicios din iaurt, maioneza si usturoi, este o reteta simpla, ieftina, sanatoasa si usor de pregatit.

Este o salata de cruditati ce poate fi pregatita mai ales in sezonul rece, langa friptura la cuptor sau gratar, dar poate fi servita si pe post de aperitiv. Imi plac atat telina, cat si morcovul crude, in salate.

Aceasta salata de cruditati cu telina si  morcovi este o salata de cruditati obisnuita, in care nu am folosit mar, asa cum obisnuiam sa o fac in aceasta reteta. Am incercat sa nu aduc gustul dulceag pentru ca urma sa fie mancata alaturi de o friptura la cuptor.

La prima vedere poate parea o salata banala, poate nu va place neaparat gustul acestor legume in stare cruda, dar va asigur ca merita toata atentia voastra. Desi nu pare o reteta pentru impresionat musafirii, as vrea sa va spun ca nu a trecut deloc neobservata, ba a fost mancata cu mare pofta. Gustul bun a fost dat de dressing.

Pentru dressing am folosit maioneza facuta in casa cu un singur galbenus crud, iaurt grecesc, sare, piper si usturoi trecut prin presa. Nu am folosit mult usturoi, dar acesta este important pentru gustul final.

Puteti face si maioneza dintr-un ou intreg, foarte rapida si mai dietetica, asa cum am aratat in acest link. Pentru a impiedica oxidarea telinei am folosit foarte putin suc de lamiae pentru a stropi telina imediat dupa ce am ras-o.

 

O salata simpla poate fi pusa si pe o masa festiva. Depinde de decorul folosit pentru a-i face loc printre alte preparate. Modul de prezentare poate transforma cea mai banala reteta intr-una ce poate fi foarte apreciata. Am aratat pe blog cum puteti transforma cateva legume in decoruri pentru aperitive, salate sau alte preparate. Va puteti inspira din aceasta postare. Puteti realiza trandafiri, crizanteme, nuferi folosind morcovi, castraveti, ridichi, ardei grasi, rosii, ceapa si chiar praz.

Alta reteta de cruditati este salata coleslaw, o salata celebra. Si aceasta merge bine langa friptura. Are varza si morcovi.

Acum va las lista de ingrediente cu cantitatile mele, dar puteti adapta dupa gustul vostru si modul de preparare pentru salata de telina cu morcovi si usturoi.

INGREDIENTE:

300 g telina

1 lingura suc lamaie

300 g morcovi

Pentru dressing

200 g maioneza de casa

300 g iaurt grecesc

1/2 lingurita sare

piper

2-3 catei usturoi dati prin presa

PREPARARE:

Am decojit legumele, le-am spalat si le-am ras. Peste telina am presarat suc de lamaie turnat in 120 ml  am si am amestecat-o, apoi am stors-o in maini pentru a elimina lichidul.

Am pus legumele intr-un castron incapator.

Am pregatit dressingul amestecand maioneza cu iaurt, sare, piper si usturoi dat prin presa.

Le-am pus peste legume, am amestecat si am gustat sa vad daca mai este nevoie de sare, piper sau usturoi.

Mi se pare ca salata mea de cruditati, ce are doar morcovi si telina este delicioasa!

Am mancat-o alaturi de un cotlet la cuptor.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *