Salata coleslaw

17 ianuarie 2016Diva in Bucatarie

Salata coleslaw

Salata Coleslaw este una din cele mai bune salate pe care o putem manca la fast food-uri, dar o pregatim si acasa avand grija sa folosim o maioneza light. Salata merge la fix cu carnea de porc, dar si in sandwich-uri, langa un hamburger sau o friptura de pui la gratar. Se pregateste foarte usor, asa ca va deveni una din salatele preferate pentru petrecerile acelea cu gratar pentru musafiri – sotul meu ar trebui sa stie despre ce vorbesc, caci lui ii place sa invarteasca  carnea pe gratar 😉

Exista si varianta cu mere rase pentru aceasta salata, dar eu o prefer pe aceasta:

INGREDIENTE:

1 varza mica (aprox. 1 kg)

1 morcovi medii

1 ceapa mica

120 g smantana

100 g maioneza

2 linguri otet de vin alb

1 lingurita sare

1/2 lingurita piper

1/2 lingurita zahar

Mod de preparare salata coleslaw:

Indepartam frunzele exterioare ale verzei, o spalam si o taiem in 4. Eliminam cotoarele, apoi radem varza. Vom rade prin razatoarea cea mai mare si morcovii spalati si curatati,  apoi tocam ceapa. Le amestecam intr-un vas mai mare.

salata-coleslaw-1salata-coleslaw-2

Separat,intr-n castron, amestecam smantana cu maioneza, otet, sare, piper si zahar. Le turnam peste varza, morcovi se ceapa si amestecam  foarte bine. O lasam la rece 3-4 ore, apoi putem sa o mancam.

salata-coleslaw-3salata-coleslaw-4

Pofta buna!

Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *