Salata coleslaw
Salata coleslaw
Salata Coleslaw este una din cele mai bune salate pe care o putem manca la fast food-uri, dar o pregatim si acasa avand grija sa folosim o maioneza light. Salata merge la fix cu carnea de porc, dar si in sandwich-uri, langa un hamburger sau o friptura de pui la gratar. Se pregateste foarte usor, asa ca va deveni una din salatele preferate pentru petrecerile acelea cu gratar pentru musafiri – sotul meu ar trebui sa stie despre ce vorbesc, caci lui ii place sa invarteasca carnea pe gratar 😉
Exista si varianta cu mere rase pentru aceasta salata, dar eu o prefer pe aceasta:
INGREDIENTE:
1 varza mica (aprox. 1 kg)
1 morcovi medii
1 ceapa mica
120 g smantana
100 g maioneza
2 linguri otet de vin alb
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita zahar
Mod de preparare salata coleslaw:
Indepartam frunzele exterioare ale verzei, o spalam si o taiem in 4. Eliminam cotoarele, apoi radem varza. Vom rade prin razatoarea cea mai mare si morcovii spalati si curatati, apoi tocam ceapa. Le amestecam intr-un vas mai mare.
Separat,intr-n castron, amestecam smantana cu maioneza, otet, sare, piper si zahar. Le turnam peste varza, morcovi se ceapa si amestecam foarte bine. O lasam la rece 3-4 ore, apoi putem sa o mancam.
Pofta buna!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube
multumesc pt reteta
O reteta preferata ,care imi place mult .Rapida !