Chec de post cu dovleac copt si nuci

20 octombrie 2020Diva in Bucatarie
5/1Reviews

Chec de post cu dovleac copt si nuci

Chec de post cu dovleac copt si nuci delicios si usor de facut

Checul de post cu dovleac copt si nuci este delicios asortat la culorile toamnei, cu arome minunate, textura umeda si pufoasa in acelasi timp.

Gustul, textura si aroma acestui chec pregatit fara oua, unt sau lapte, te cuceresc de la prima inghititura.

Reteta de chec de post cu dovleac copt este simpla si usor de pregatit, potrivita sezonului rece, cand dovleacul este vedeta.

Desi este o leguma cel mai mult il folosesc in deserturi, dar acesta poate fi gatit in zeci de moduri si in varianta sarata(supa crema, gratin, piure, cu paste sau in salate).

Partea buna este ca dovleacul are multe beneficii pentru sanatate, caci contine foarte multe vitamina B, vitamina A, luteina, beta caroten, magneziu, fosfor, magan, fier.

Este bogat in poteine si contine fibre si antioxidanti. Are calorii putine, asa ca puteti consuma dovleac copt pe post de desert simplu si sanatos.

Reteta de chec de post cu dovleac copt si nuci este extrem de simpla.

Se amesteca ingredientele solide intr-un bol, iar dovleacul copt pasat se amesteca cu laptele vegetal si uleiul, pentru ca la final ingredientele solide sa fie puse peste cele lichide. Va asigur ca oricine poate pregati aceasta reteta.

Se amesteca aluatul si se pune in tava. Cam atat de simplu si rapid se face un chec de post cu dovleac copt si nuci.

Sfaturi

  1. Important este sa folositi praf de copt cat este indicat in reteta. O cantitate mai mare poate influenta gustul.
  2. Nu folosesc bicarbonat de sodiu pentru ca acesta are un gust si mai pronuntat decat praful de copt.
  3. Daca nu consumati zahar puteti folosi inlocuitor in cantitati echivalente, in functie de tipul de inlocuitor.

Mai multe retete de desert de post gasiti in colectia de retete de desert de post.

Le puteti citi pe toate aici– veti gasi aproximativ 70 retete delicioase.

Cu dovleac copt am pregatit si un cozonac de post extrem de frumos si gustos (reteta o gasiti aici) dar si o reteta de paine (pentru reteta apasati aici).

Pentru a vedea cum pregatiti dovleacul copt, dar si multe alte retete cu dovleac va invit sa cititi colectia retetelor cu dovleac, daca apasati aici.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru chec de post cu dovleac copt si nuci:

Ingrediente:

(tava 11*24 cm)

250 g dovleac copt

80 ml ulei

70 ml lapte vegetal (din orez/ cocos/ soia)

150 g zahar

1 plic zahar vanilat Bourbon

200 g faina

30 g amidon

8 g praf de copt (eu am folosit praf de copt cu sofran, dar puteti folosi si simplu)

1/2 lingurita pudra de scortisoara

60 g nuci tocate la cutit

Mod de preparare chec de post cu dovleac copt si nuci:

Coacere dovleac

Am spalat dovleacul, l-am taiat in jumatate pe lungime, apoi am scos semintele si filamentele.

Dovleacul era de marime medie, asa ca fiecare jumatate am mai taiat-o in jumatate.

Am pus cele 4 felii de dovleac in cuptor, la 200°C si le-am copt pana a intrat furculita usor in ele (aproximativ 35 minute).

Dupa ce s-au copt le-am lasat sa se raceasca am cantarit cantitatea necesara pentru chec.

Miezul l-am pus intr-un bol, apoi l-am pasat.

Pregatire aluat

In continuare am turnat peste miez uleiul si laptele vegetal si am amestecat usor.

Apoi am adaugat zaharul.

Am incorporat faina amestecat in prealabil cu praful de copt si scortisoara, apoi am pus nuca tocata mare, la cutit.

Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

Coacere

Am pus aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si am decorat cu miez de nuca.

Am copt checul 45 minute (sau pana trece testul cu scobitoarea) in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi l-am lasat sa se raceasca pe un gratar.

Doamne, ce bine mirosea la mine in bucatarie! Daca as putea as imbutelia si as pastra mirosul ca pe un parfum de camera.

L-am lasat sa se raceasca complet, apoi l-am feliat.

Ce spuneti incercati si voi reteta?

Daca va place sa impartasiti retetele voastre va astept cu drag in grupul Gatesc cu prietenii.

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

6 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *