fbpx

RETETE RECENTE

BOMBOANE FARA ZAHAR CU OPTIFIBRE

March 6, 2020 | CATEGORIA

 

Probabil in ultimii ani vi se tot spune sa consumati mai multe fibre, Dar, stiti ce sunt acestea si de ce sunt atat de importante?

Fibrele alimentare reprezinta o categorie de carbohidrati care sunt clasificate ca solubile sau insolubile.

Fibrele sunt responsabile de prevenirea constipatiei, produc satietate precoce si ajuta la reducerea aportului alimentar

Echilibrul florei intestinale se realizeaza daca aveti o alimentatie sanatoasa, variata si bogata in legume si fructe, cereale integrale si seminte.

Cu totii avem si momente in care nu putem sa ne asiguram necesarul zilnic de fibre din alimente, fie ca plecam in vacante, fie pentru ca avem perioade mai grele ce ne impiedica sa respectam orele de masa sau ne refacem dupa un tratament cu antibiotice. Toate acestea pot duce la indigestie, constipatie, balonare, flatulenta, dureri abdominale.

Tranzitul intestinal este influentat de cantitatea de fibre din dieta zilnica, care ajuta la reglarea si normalizarea acestuia.

Asadar, am inceput sa folosesc OptiFibre® , 100% fibre solubile obtinute din boabe de guar, cu efect de reglare a tranzitului intestinal si care pot avea efect prebiotic.

Poate fi amestecat in lichide sau alimente moi, calde sau reci, fara a afecta gustul sau textura acestora si poate fi utilizat pe termen lung fara efecte adverse.

Este recomandat inclusiv femeilor insarcinate sau care alapteaza, copiilor peste 3 ani si varstnicilor.

In primele zile l-am consumat dizolvat in apa sau ceai si am reusit sa scap de senzatia de balonare. Apoi l-am introdus si in alte alimente, asa cum sunt aceste bomboane energizante, fara zahar, cu Optifibre®.

Vor fi o surpriza placuta, delicioasa si santoasa pentru voi si familie.

INGREDIENTE:

Pentru bomboane din caise uscate

(8 buc)

100 g caise uscate

60 g fistic crud

40 g fistic tocat pentru decor

Pentru bomboane din curmale

(8 buc)

80 curmale fara samburi

30 g nuci caju

30 g alune de padure

1 lingurita pudra de cacao neagra

1/4 lingurita scortisoara

50 g nuca macinata pentru decor

Mai avem nevoie de

200 ml apa

1 masura de OptiFibre®

 

PREPARARE:

Pentru inceput am dizolvat 1 masura de OptiFibre® in 200 ml apa.

Am pus intr-un bol caisele uscate, iar in alt bol curmalele, nucile caju si alunele de padure. Am turnat in fiecare bol cate 100 ml de apa in care am dizolvat OptiFibre®.

Am lasat fructele uscate sa se hidrateze timp de 6 ore, apoi am scurs fructele si le-am mixat pe rand: caisele cu 60 g fistic crud nehidratat si curmalele cu alunele de padure si nuci caju.

In compozitia de curmale am adaugat pudra de cacao si scortisoara, am amestecat pana s-a omogenizat apoi am luat cate o lingurita si am modelat bilute pe care le-am tavalit prin nuca tocata fin pentru decor.

Am tocat fisticul pastrat pentru decor in cuburi mici-medii. Am luat cate o lingurita varfuita din compozitia de caise cu fistic si am modelat-o intre palme pana am obtinut bilute. Am imbracat bilutele cu fistic tocat.

Au iesit cele mai bune bomboane fara zahar. Si am sa va spun ca nu se simte deloc faptul ca nu au zahar, caci sunt dulci, cremoase si foarte gustoase.

 

 

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *