Muffins cu nesquik
Muffins cu nesquik. Muffins cu nesquik sunt atat de simplu de facut si atat de pufoase, incat nu veti sta pe ganduri sa le tot repetati pentru cei mici, dar si pentru cei mari…
Muffins cu nesquik sunt atat de simplu de facut si atat de pufoase, incat nu veti sta pe ganduri sa le tot repetati pentru cei mici, dar si pentru cei mari…
De multe ori ma trezesc ca nu mai am timp de mic dejun (eu nu sar peste aceasta masa), asa ca imi iau cu mine un muffins si pot pleca linistita.
INGREDIENTE:
(pentru 10 bucati)
120-130 ml lapte batut(sana)
2 oua
150 g zahar brun
1 plic zahar vanilat
120 g faina
30 g nesquik
80 ml ulei
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat de sodoi
1/2 lingurita coaja rasa de portocala
3-4 picaturi esenta de rom
PREPARARE:
Mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam pe rand uleiul, laptele batut, coaja de portocale, esenta de rom, faina amestecata cu un praf de sare, praf de copt si bicarbonat.
Adaugam apoi nesquik si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. In final adaugam albusurile batute spuma tare.
Punem compozitia in forme unse si tapetate cu faina sau in hartii speciale pentru briose. Umplem doar 3/4 din volumul acestora.
Coacem muffins cu nesquik in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 20 minute, apoi facem proba cu o scobitoare. S-au tot umflat in cuptor, parca erau mici vulcani care arunca cu lava…
Putem sa le tapetam cu zahar pudra sau le realizam o glazura din ciocolata alba.
Le lasam sa se raceasca pe un grilaj, apoi le servim.
Pofta buna!
Buna ziua.Este prima data cand scriu desi ma inspir dupa retetele dvs. de foarte mult timp si tin sa va felicit cu aceasta ocazie, insa am o intrebare la aceasta reteta nu vad cate grame de nesquik trebuie puse.Multumesc.
Multumesc, din suflet!!! Am corectat: 30 grame.
am venit sa ma servesc!…pup
Cu placere, Alinutzika!
Ce desert dragut si delicios, vreau si eu! pup
Draga meu, cu mare drag iti dau. Te pup!
Si eu fur cateva.. ca tare-s frumusele!
Cu drag, Simona!
Minunati muffin-sii ! Trebuie sa fac si eu.
Pot sa va cer un sfat? Ce este mai bun pentru a coace muffins, tava cu hartie sau formele individuale de silicon? Vreau sa imi achizitionez si nu stiu care este cea mai buna optiune.
Draga Ionela, eu nu am experienta formeleor de silicon… pur si simplu nu mi-am cumparat. Poti incerca formele individuale din staniol, care se gasesc in supermarketuri.
Multumesc de pont! : )
Cu placere!
am incercat multe retete de aici….si cred ca nu voi rata nici aceste delicioase briose:)
Multumesc Simona.
Iau si eu una ca mi-am pregatit o ciocolata calda!
Super!