Bezele fantoma

28 octombrie 2011Diva in Bucatarie

Bezele fantoma

Bezele fantome V

Bezele fantoma, desert simplu si distractiv

Bezele in forma de fantoma. Reteta bezele fantoma pentru Halloween. Reteta de Halloween bezelele fantoma.

Aceste bezele fantoma sunt un desert special pentru copii (si nu numai pentru ei), de Halloween. Sunt haioase si usor de pregatit, asa ca nu ezitati sa le faceti o bucurie celor mici.

Reteta de bezele fantoma este simpla si usoara, pornind de la reteta clasica, dar pregatite mai cu „mot” si  desenate cu ochi si gura.

Am folosit ciocolata neagra pentru decor, dar daca aveti colorant alimentar negru va fi mai simplu.

Prima oara le-am pregatit cand Harry era la gradinita si a avut o petrecere unde s-au costumat respectand tematica sarbatorii. Harry isi cumparase de 2 luni un costum „Frankenstein”.

Aceste bezele fantoma au fost surpriza dulce din acea zi, dar am pregatit si degete de vrajitoare.

A fost tare bucuros pentru ca atunci cand a revenit de la gradinita pe pervazul geamului era si un dovleac lanterna.

Pentru holul casei am pregatit un decor senzational cu ghirlande, plase de paianjeni si paianjeni din plastic de mai multe marimi.

Daca vreti sa le faceti o surpriza copiilor va las colectia mea de retete de Halloween aici. 

Sfaturi:

  • 1. folositi oua proaspete
  • 2. mixati pana cand spuma de albusuri este foarte tare
  • 3. nu deschideti usa in timpul coacerii
  • 4. respectati timpii indicati in reteta
  • 5. un cuptor electric va asigura temperatura constanta
  • Acestea fiind spuse va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de bezele fantoma:

Ingrediente:

(Pentru 12 bucati):

3 albusuri
200 g zahar
1 praf de sare
1/4 lingurita esenta de vanilie
2 cuburi ciocolata topita pentru desenat

Mod de preparare:

Pregatire bezea

In primul rand am preincalzit cuptorul la 180°C.

Am mixat albusurile spuma tare cu un praf de sare.

Am adaugat treptat zaharul, in 3-4 transe, continuand sa mixez in jur de 20 minute sau pana cand spuma obtinuta este atat de tare incat nu cade daca se rastoarna castronul.

Modelare bezele

Cand am obtinut spuma tare de albus am mutat-o intr-un posh.

Am taiat varful si am modelat bezele duble ca inaltime, realizand la final un mot mic.

Coacere

Am copt bezelele fantom la 180°C timp de 5 minute, apoi am scazut temperatura la 100°C.

Bezelele au continuat sa se coaca timp de 60-70 minute.

Apoi le-am lasat doua ore sa se raceasca in cuptor, fara sa deschid usa cuptorului.

Servire:

Dupa acest interval bezele vor fi tari, asa pot sa desenez pe ele ochii si gura folosind ciocolata topita.

Sunt infricosator de delicioase!

Pot fi pastrate pana la 5 zile, dar nu le acoperi caci se vor inmuia.

Happy Halloween!

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Oau cat sunt de funny!
    Ma gandeam intr-o zi si eu la bezea dar nu stiu de ce nu m-am pus sa fac.
    De la ideea asta poti porni sa faci si niste omuleti de zapada.Cred ca ar fi perfecti pentru sarbatorile de iarna si sper sa tin minte ideea pana atunci.
    O sa-mi salvez linkul asta. 🙂
    Pupici!

  2. initial si eu m-am gandit la oameni de zapada, chiar daca aveau „mot”.
    oricum e o idee draguta, iar copiii cred ca ar fi incantati sa isi exerseze talentul artistic pe ele.
    Felicitari!

  3. Am facut ieri fantomele pentru petrecerea la care a fost fetita mea si au facut senzatie. Multumesc din suflet pentru inspiratie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *