Tocanita de post din cartofi dulci cu naut
Tocanita de post din cartofi dulci cu naut.

Tocanita de post din cartofi dulci cu naut
Tocanita de post din cartofi dulci cu naut este o reteta simpla, de post, foarte gustoasa si usor de facut. Gusturi, texturi si arome extrem de placute si-au dat intalnire in aceasta reteta savuroasa.
Cartofii dulci in comparatie cu cei normali au o multime de beneficii pentru organism, acestia fiind bogati in vitamine (in mod special B-uri), minerale (fier, calciu, magneziu, mangan si potasiu), antioxidanti si fibre.
Desi sunt dulci, au indicele glicemic mic.
Din fericire au inceput sa fie apreciati si la noi in tara, iar eu ma bucur sa observ ca retetele cu cartofi dulci sunt din ce in ce mai apreciate.
Culoarea acestora poate fi diferita, in functie de soiuri: de la portocaliu, la maro.
Textura acestor cartofi dupa gatire este mai catifelata si mai umeda decat a celor normali.
Am ales sa pregatesc o tocanita de post, fara carne, dar daca vrei poti folosi tocanita pe post de garnitura langa friptura sau carnati prajiti.
Toate retetele de mancare de post pe care le-am pregatit pana acum le gasesti daca apesi aici.
Pe site gasesti mai multe retete cu cartofi dulci:
- 1. cartofi dulci cu usturoi si cimbru la cuptor
- 2. cartofi dulci cu parmezan si usturoi la cuptor
- 3. supa crema de cartofi dulci – reteta de post
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru tocanita de post din cartofi dulci cu naut.
INGREDIENTE:
(pentru 4 portii)
800 g cartofi dulci
2 morcovi medii
1 ceapa galbena mare
1 tulpina apio
1/2 ardei gras rosu
400 g pulpa de rosii
1 catel usturoi mare
500 ml apa fierbinte
1 conserva naut
70 ml ulei de floarea soarelui
1 lingurita sare
1 lingurita pudra de chimion
1/2 lingurita piper proaspat macinat
1 lingurita boia dulce
1 lingurita varfuita zahar
1/2 legatura patrunjel verde
PREPARARE:
Pentru inceput las modul de preparare pentru tocanita de post din cartofi dulci cu naut in format video. Mai jos gasesti si explicatiile scrise.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Pentru inceput am tocat ceapa si uturoiul in cuburi mici.
Tulpina de telina si morcovul le-am taiat in rondele, iar ardeiul gras in cuburi.
Cartofii dulci i-am taiat in cuburi de marime potrivita pentru a fi mancati.
Am incins uleiul si am calit ceapa pana a deveit sticloasa.
Am adaugat usturoiul si l-am sotat 30 secunde.
Apoi am adaugat apio, ardeiul gras si morcovii si am sotat legumele in jur de 3 minute.
Am adaugat cartofii dulci, am asezonat cu sare, piper, boia dulce si chimion si am sotat alte 3-4 minute.
Cand toate ingredientele s-au imprietenit am adaugat pulpa de rosii, 350 ml apa fierbinte si zaharul.
Am amestecat bine, am pus capacul si am lasat 15 minute din momentul in care a inceput sa fiarba la foc mediu spre mic.
In continuare am adaugat nautul scurs, am completat cu 150 ml apa fierbinte si am continuat sa fierb pana cand cartofii dulci au fost gatiti.
Am oprit focul si am adaugat patrunjel verde proaspat tocat.
Dragii mei, asa cum ati vazut reteta acestei tocanite de post cu cartofi dulci si naut se face foarte usor si rapid.
Mirosul este imbietor asa ca abia astept sa ii chem pe ai mei la masa.
Te astept in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase, unde poti posta ceea ce gatesti.
Ma gasesti si pe Instagram – daca apesi aici.