fbpx

RETETE RECENTE

SUPA CREMA DE CARTOFI DULCI – RETETA VEGANA

November 13, 2019 | CATEGORIA

Supa crema de cartofi dulci, reteta simpla, vegana/ de post, este delicioasa si sanatoasa. Reteta se supa crema de cartofi dulci este consistenta, fina si gustoasa.

Cartofii dulci au gust dulce si cremos si contin carbohidrati sanatosi, sunt bogati in antioxidanti. Fiind bogati in fibre, cu putine calorii,  acestia ajuta la perderea in greutate. Nu contin zaharuri rafinate, dar ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, prevenind rezistenta la insulina. Sunt sanatosi pentru tractul digestiv, au acid folic, multe vitamine (A si C), fier, calciu, si nutrienti importanti pentru stimularea imunitatii organismului.

Cartofii dulci sunt recomandati de medici si nutrionisti pentru a preveni bolile de inima, pentru atenuarea crampelor musculare sau persoanelor care au probleme legate de stres. Acestia se afla pe primul loc intr-un clasament nutritional al legumelor

Aceasta supa crema de cartofi dulci, reteta vegana / de post, se prepara usor. Am pus in aceasta supa crema legume ce dau gust oricarei supe: ceapa, morcov, telina, ardei gras. Este putin picanta pentru ca am folosit ardei iute. Poate ca o sa vi se para ciudata preznta usturoiului intr-o supa, dar dupa ce fierbe si se paseaza crema gustul va fi absolut spectaculos.

Este o reteta cu influente Thai, supa avand la final aroma discreta de cocos si migdale, fara ca acestea sa influenteze gustul final cu cartoful dulce predominant, dar in acelasi timp un gust ce ma duce cu gandul la mancarea thailandeza. Cand am mixat supa, la final, am pus lapte de migdale pe care l-am gasit zilele acestea la oferta, dar poate fi folosit si lapte de cocos – folositi ce va place.

Pe blog gasiti si alte retete cu cartofi dulci: cartofi dulci si albi, inabusiti cu boabe de fasole sau cartofi dulci la cuptor cu usturoi. Pe lista mea de retete ce vor fi pregatite  curand cu acesti cartofi se afla piure de cartofi dulci, dar visez si la o tarta sarata si la un desert.

Mai multe retete de supe de post/ vegane gasiti in acest link.

Noi am mancat supa crema de cartofi dulci cu felii de paine prajita. Am vrut neaparat sa fac acest plating cu migdale prajite si tocate. Puteti pune mai putine migdale si crutoane de paine aromate.

Amatorii de mancare thailandeza vor folosi pentru topping coriandru verde, dar daca nu va place gustul il puteti inlocui cu clasicul patrunjel.

Daca v-am facut curiosi si vreti sa vedeti cum se face supa crema de cartofi dulci va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare:

INGREDIENTE:

(pentru 4 portii)

3 cartofi dulci medii

1 ceapa medie

1 lingura unt de cocos

1 morcov mic ras

1 felie telina

1/2 ardei gras rosu

1.1 l supa legume

100 ml lapte de migdale

2 catei mici de usturoi zdrobiti

1/2 ardei iute sau unul intreg adaca mancati foarte picant

2 linguri migdale

cateva frunze de coriandru sau patrunjel

PREPARARE:

Pentru a pregati supa crema de cartofi dulci – reteta vegana/ de post – mi-am pregatit toate ingredientele la indemana.

Am pus curatat cartofii de coaja si i-am taiat rondele, apoi am curatat morcovul si telina si le-am ras, iar ardeiul capia l-am tocat cuburi.

Am pus untul de cocos la topit, la foc mic si am calit ceapa.

Am pus morcovul ras, telina si ardeiul si le-am sotat in jur de 1 minut. A. turnat peste acestea supa de legume, apoi am adaugat cartofii.

Am lasat sa fiarba 15 minute, apoi am adaugat ardeiul iute, sarea si usturoiul zdrobit. Le-am lasat sa fiarba inca 5 minute (sau pana au fost foerti cartofii dulci).

Am pus migdalele sa se prajeasca 5 minute in cuptorul preincalzit la 200°C.

Am luat supa de pe foc, am adaugat laptele de migdale si am pasat pana am obtinut o crema fina si omogena. Am gustat si am adaugat sare.

Am pus supa calda in farfurii si am presarat migdale tocate si frunze de patrunjel.

Am mancat-o cu mare pofta.

Asta va doresc si voua!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *