Salata coreeana de morcovi

12 noiembrie 2019Diva in Bucatarie

Salata coreeana de morcovi. Daca ma gandesc mai bine la retetele emigrantilor din alte tari, primele care imi vin in cap sunt cele ale italienilor din America. Ei au inventat celebrele paste cu chiftelute.

salata coreana de morcovi

Salata coreeana de morcovi este o salata aperitiv ce poate fi servita simpla, dar si pe post de garnitura langa peste. Are gust bun, este usor picanta, aromata, cu culoare si prezentare apetisante.

Reteta aceasta este foarte populara in tarile din fosta URSS. A ajuns in meniurile noastre gratie celor care au calatorit in zonele respective  dar si celor care s-au mutat in Romania din Republica Moldova dupa revolutie. Daca veti cauta reteta in Coreea s-ar putea sa nu o gasiti. Au inventat-o emigrantii coreeni din fostul bloc sovietic pentru ca nu gaseau in perioada comunista ingredientele necesare pentru a-si pregati retetele lor traditionale.

Daca ma gandesc mai bine la retetele emigrantilor din alte tari, primele care imi vin in cap sunt cele ale italienilor din America. Ei au inventat celebrele paste cu chiftelute.

Revenind la reteta mea de salata coreeana de morcovi vreau sa va spun ca se face foarte usor si foarte rapid. Este o reteta vegana /de post, sanatoasa.

Cu ingrediente simple, putine si ieftine, o sa va arat cum o salata simpla de morcovi este transformata intr-o reteta deosebita, gustoasa si frumos prezentata. Mie mi se pare ca salata coreeana de morcovi arata fabulos.

Acest lucru il datorez mixerului vertical ProMix Viva Collection de la Philips.

Cu ajutorul lui am pregatit si reteta de spaghetti din dovlecei cu rosii si mozzarella. Este unul din aparatele pe care oricine si l-ar dori in bucatarie.

Mixerul Vertical ProMix spiraleaza, taie si amesteca cu ajutorul unor accesorii speciale. Spiralizatorul este accesoriu unic, cu trei lame ce va ajuta sa spiralizati legumele in forma de spaghete, linguine sau panglica.

Acesta este dotat si cu un pahar on-the-go etans, asa ca puteti lua la birou ceea ce pregatiti,  fara frica ca se va varsa ceva in geanta.

Anul trecut am facut o salata turceasca de morcovi cu iaurt. Este gustoasa si aceasta, dar prezentarea nu este la fel de frumoasa.

Pentru a da gust bun acestei salate de morcovi am folosit coriandru macinat, usturoi, zahar, ulei, otet, sare si fulgi de ardei iute. Morcovul spiralat este amestecat cu acestea si asteapta apoi in frigider cateva ore, pentru a se marina.

Nu trebuie gatit! Dar, pentru a accentua gustul puteti incinge uleiul cu fulgii de ardei iute si semintele de susan.

Am testat reteta cu usturoi in uleiul incins si usturoiul in stare cruda, trecut prin presa.

Imi place mai mult gustul final lasat de usturoi in stare cruda, dar retineti ideea usturoiului calit (si scos din uleiul incins in 30 sec.) daca aveti probleme cu bila sau mergeti in spatiu public dupa ce veti manca aceasta salata.

La finalul etapelor de preparare veti observa ca am lasat o poza cu salata pe post de garnitura. Merge perfect langa peste.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru salata coreeana de morcovi:

INGREDIENTE:

4-5 morcovi mai grosi

3 linguri ulei

2 linguri otet de orez sau otet de mere

1 lingurita coriandru macinat

2 catei mari (sau 4 mici) usturoi pisati

1 /2 lingurita fulgi de ardei iute sau 1/4 lingurita chilli pudra

1 lingurita zahar

sare

piper

Pentru decor:

Frunze de coriandru/ patrunjel

seminte de susan alb si negru

PREPARARE: 

Am curatat morcovii, i-am spalat si I-am taiat astfel incat inaltimea sa ajunga la nivelul gatului capacului de plastic.

Am ales lama speciala pentru spaghetti – cea pe care o puteti observa si in poza de mai jos – am pus-o peste bol, am pus spiralizatortorul peste morcovul infipt in mijlocul accesorului si printr-o simpla apasare pe buton am obtinut spaghete de morcov.

Le-am pus intr-un vas incapator si am adaugat zahar, sare, piper, coriandru pisat (macinat) si ulei aromat cu fulgi de ardei.

Am adaugat otetul si usturoiul. Am amestecat usor pana s-a omogenizat compozitia, am acoperit vasul si am pus salata in frigider pentru 2 ore.

Pentru cina am pregatit un peste prajit simplu, iar salata coreeana de morcovi a fost o garnitura perfecta langa acesta.

Am presarat pe salata seminte de susan si frunze de patrunjel, dar puteti folosi si frunze de coriandru.

A fost cina perfecta! Gustoasa, cu putine calorii.

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *