Salata turceasca de morcovi cu iaurt

8 ianuarie 2018Diva in Bucatarie

Salata turceasca de morcovi cu iaurt. Avand in vedere ca au trecut sarbatorile, perioade cu salate pline de maioneza, ne putem rasfata acum cu o salata sanatoasa.

Salata turceasca de morcovi cu iaurt este o idee buna, gustoasa si sanatoasa de aperitiv sau garnitura langa peste sau miel, pui, vita. Aceasta reteta vine din bucataria turceasca, dar o intalnim si in alte tari din Orientul Mijlociu. Se serveste in mod special la petreceri mari, dar si pe post de meze la mesele in familie sau restaurante.

Salata noastra este hranitoare, gustoasa si se pregateste foarte usor, este economica (caci avem nevoie de foarte putine ingrediente). Avand in vedere ca folosim doar morcovi, ulei, iaurt si usturoi, nu cred ca cineva ar avea probleme in a-si procura aceste ingrediente si a pregati.

Am vazut variante ale acestei salate in care se pune si putin miez de nuca tocat sau o salata in care s-a presarat putina branza de capra pe post de decor. Dar ceea ce va prezint mai jos este reteta clasica de salata turceasca de morcovi cu iaurt.

salata turceasca de morcovi cu iaurt

Avand in vedere ca au trecut sarbatorile, perioade cu salate pline de maioneza, ne putem rasfata acum cu o salata sanatoasa.

Pentru ca dressing-ul nostru sa fie exact ceea ce avem nevoie ar fi bine sa folosim iaurt grecesc, dar daca nu avem la indemana un astfel de iaurt il vom pune la scurs pe cel care il avem deja cumparat (dar in cantitate aproape dubla fata de cea indicata mai jos), intr-o sita cu tifon, timp de 6-8 ore. Se va scurge lichidul din iaurt si obtinem textura cremoasa a celui de care avem nevoie pentru salata noastra.

Sunt sigura ca voi gasi multe persoane ce vor dori sa incerce aceasta reteta, iar daca aveti retineri eu zic sa ii dati o sansa. Merita incercata si veti vedea ca veti avea parte de o surpriza placuta.

Prin urmare, iata cat de usor se pregateste salata turceasca de morcovi cu iaurt:

INGREDIENTE:

450 g morcovi

300 g iaurt gros

2 catei usturoi

70-100 ml ulei

sare

piper

Pentru decor:

miez de nuca

patrunjel verde

PREPARARE:

In primul rand curatam morcovii si ii dam prin razatoarea mare. Ii calim in ulei incins, la foc mediu, astfel incat sa se fie gatiti, dar sa nu se inmoaie.

Vom asezona cu sare si piper, amestecam si mai lasam 1 minut la foc mediu, apoi luam apoi de pe foc si lasam morcovii sa se raceasca complet. In acest timp pregatim dressing-ul amestecand iaurtul cu usturoi.

Punem iaurtul peste morcovi, amestecam si salata este gata. O aranjam intr-un bol sau pe o farfurie, avand grija sa o decoram cu miez de nuca si patrunjel. O putem tine la rece inainte de a fi mancata.

Pofta buna!

Astept cu mare drag pozele voastre cu salata. Le voi publica mai jos, iar daca veti distribui reteta eu va multumesc anticipat.

Iata si reteta in format video – si va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube:

Multumesc draga Sanda pentru poza. Ma bucur din suflet ca ti-ai facut timp sa imi trimiti poza cu salata, dar cel mai mult ma incanta faptul ca ca ti-a placut. šŸ™‚

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Da mi-a placut tare mult. Am facut zilele trecute o areteta si a fost o cantitate mare pentru mine, asa ca de frica am facut acesta salata numai jumatate din cantitati si regret. Foarte, foarte buna. Multumesc mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *