RETETE RECENTE

FALAFEL – RETETA ORIGINALA

January 5, 2018 | CATEGORIA

Reteta de falafel este una din cele mai simple si mai usoare aperitive si as putea spune ca este cel mai popular mezze in bucataria Orientului Mijlociu. Este un fel de chifteluta/crocheta din naut (poate fi pregatita si din boabe de fava – dar la noi nu se gasesc), ce nu are nevoie de oua pentru a se lega. In reteta originala, cea care va fi pregatita mai jos, nautul nu va fi fiert in prealabil, insa pentru cei care nu au rabdare pot folosi si naut din conserva, asa cum am pregatit aici, insa este mai buna varianta cu naut crud.

Boabele de naut trebuie sa stea in apa rece minim 10 ore inainte de a fi folosite.

Chiftelutele de falafel pot fi servite in lipii, cu tahini sau hummus si vor fi cu siguranta insotite de o salata proaspata. Daca aveti de gand sa pregatiti salata tabouleh sau salata fattoush, va garantez ca nu veti regreta alegerea facuta.

Partea frumoasa a acestei retete este ca ne putem juca cu ingredientele, adaugand coriandru sau patrunjel sau amandoua, putem sa le coloram in interior in verde folosind mai multa verdeata.

Reteta de falafel este foarte cunoscuta in randul vegetarienilor/ veganilor, dar si cei care tin post se vor bucura de gustul si textura acestor chiftelute din naut.

Am ramas datoare cu reteta aceasta inca de anul trecut, cand am pregatit live in proiectul de pe facebook “gatesc cu prietenii” retete libaneze alaturi de prietenul meu Jay. El a facut reteta libaneza de pui cu orez, iar eu am umplut timpul cu aceasta reteta, dar si cu cea de muhammara (pasta de ardei copt cu nuci) si baba ghanouj. In acea dimineata, special pentru cina pe care o luam la finalul filmarii am reusit sa fac si biscuiti libanezi cu aroma de trandafir:  ghraybeh

Mai multe retete din bucataria libaneza gasiti aici.

Va invit sa urmariti filmul, veti vedea cat de usor au fost pregatite toate retetele.

INGREDIENTE:

250 g naut

1/2 legatura patrunjel tocat

1/4 legatura coriandru

2-5 lingurite faina – in functie de cata apa abosrb boabele

1 ceapa medie

2-3 catei usturoi

1 lingurita sare

1/2 lingurita piper proaspat macinat

1 lingurita chimion

Mai vem nevoie de:

ulei pentru prajit

tigaie adanca

 

PREPARARE:

Vom scurge apa din naut, iar pe acesta il vom pune intr-un robot de bucatarie. Adaugam toate ingredientele enumerate mai sus (cu mentiunea ca punem pentru inceput 2 lingurite faina) si mixam pana obtinem o pasta fina.

Luam pasta obtinuta si o modelam intre palme in forma de bile. Daca pasta nu se leaga adaugam faina trepat si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Prajim chiftelutele falafel in baie de ulei incins pana se rumenesc uniform pe toate partile. Vom praji cantitati mici in acelasi timp, astfel incat sa le putem scoate sau roti la timp cand s-au rumenit.

 

Puteti vedea cum am pregatit falafel in proiectul #Gatesccu prietenii, in live-ul de pe facebook la minutul 21.50, unde invitatul meu special a fost Jay Abboud. In acest film veti gasi si retetele de baba ghanouj, pui cu orez libanez si muhammara.

Ep. 10 – Gatesc cu prietenii – retete libaneze cu Jay Abboud

Ep. 10 – Gatesc cu prietenii – azi retete libaneze cu Jay Abboud orez cu pui – riz bi djeij, falafel, baba ghanouj, si mhamara#gatesccuprietenii

Posted by divainbucatarie.ro on 25 Noiembrie 2017

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *