Baba ghanouj
Baba ghanouj. 4 linguri ulei de masline extra virgin (pastram 1 lingurita pentru decor)
Am profitat de faptul ca am copt multe vinete pentru zacusca si am pastrat 2 din ele pentru un aperitiv care imi place mult. Te duce cu gandul la salata de vinete, dar este vorba despre un alt gust! Iata cum pregatesc eu baba ghanouj:
INGREDIENTE:
2 vinete mari
4 linguri ulei de masline extra virgin (pastram 1 lingurita pentru decor)
2 lingurite melasa de rodie
1 ceapa tocata fin
1 lingurita suc lamaie
sare
piper
1 lingura cu varf patrunjel tocat
PREPARARE:
Coacem vinetele dupa posibilitati: la gratar, in cuptor sau pe flacara. Cuptorul este ultima optiune, vinete sunt fade si nu au gustul de afumatura specific acestui preparat.
Le lasam sa se raceasca, le curatam de coaja si le punem in jur de o ora sa se scurga lichidul amar din ele ( pe plan inclinat treba se rezolva sigur).
Amestecam vinetele tocate cu restul ingredientelor, pastrand putin ulei si patrunjel pentru decor. Servim baba ghnanouj cu lipii sau paine.
Simplu si bun!!!
Pofta buna!
Mmmm, delicios! Am mincat aceasta salata de vinete, arabeasca, ma bucur ca am acum reteta ! Mersi Diva in bucatarie 🙂
Cu drag!
O da,incredibil de buna salata asta.Eu mai combin vinetele coapte cu hummus-ul.Un deliciu! Pupici :*
Multumesc, Flory!
O salata care-mi place mult.
🙂
Asa ceva nu se refuza niciodata!
TKS!
Trebuie incercata!
Eu o recomand!
Cred ca n-am mancat niciodata.. Trebuie sa caut pasta de susan.
Pup
😉
Este delicioasa in special cu lipii facute in casa .Multumiri diva