RETETE RECENTE

BISCUITI LIBANEZI – GHRAYBEH

November 25, 2017 | CATEGORIA

Biscuitii libanezi ghraybeh sunt deliciosi, aromati, cu textura neteda, crocanti usor la exterior si pufosi la interior. Sunt intalniti in perioada sarbatorilor, dar si atunci cand pofta de dulce te indeamna sa dai drumul la cuptor.

Pafumul lor deosebit este dat de apa de portocale, dar poate fi si apa de trandafiri, iar in lipsa acestora putem adauga cardamom pudra, aroma de vanilie, esenta de portocala sau esenta de trandafiri – vor fi la fel de deliciosi. Ii putem modela ca pe niste bilute, dar sunt frecvent pregatiti ca niste coronite si vor avea intotdeauna ca decor o migdala sau fistic, seminte de pin.

Practic sunt biscuitii pe care ii stim si noi (3-2-1), doar ca acestia aduc aromele orientale in bucatele mici de desert ce pot da dependenta.

Cand ai prieteni care iubesc bucataria libaneza, atunci le poti pregati o surpriza dulce, cum sunt acesti biscuiti. Sper ca surpriza mea sa fie maxima, caci azi vom avea in meniu bucate libaneze. In timp ce prietenul meu, invitat sa gateasca special pentru proiectul #Gatesccuprietenii se va ocupa de felul principal, eu voi face 2 aperitive – daca timpul imi va permite incerc chiar trei mezze. Tot ce vom gati vom manca la cina, asa ca vom avea nevoie si de un desert ce va pastra tematica meniului.

Evident, puteam face si o baklava sau alte deserturi, dar pentru seara aceasta raman doar la biscuiti.

INGREDIENTE:

(pentru 18 buc.)

120 g unt

90 g zahar pudra

210 g faina

1 lingura apa de portocale (apa de trandafiri sau 1/2 lingurita esenta portocale/trandafiri)

18 migdale

PREPARARE:

Preincalzim cuptorul la 160°C (cuptor electric cu convectie).

Mixam untul cu zaharul pudra pana devin o crema fina, neteda, apoi adaugam apa de portocale, iar la final faina. Framantam aluatul cu mana pana devine neted si nu se lipeste de maini.

Il lasam sa se odihneasca cateva minute la frigider, timp in care punem 200 ml apa la fiert. Cand da apa in clocot oparim migdalele timp de 1 minut, apoi le scurgem si indepartam coaja de pe aceastea.

Scoatem aluatul din frigider, il impartim in 18 bucati, cu cantitate egala si le modelam in forma de bila. Punem pe fiecare bila cate o migdala, o apasam usor , apoi punem biscuitii in tava de copt cu distanta intre ei, pentru ca vor creste.

 

Coacem biscuitii libanezi ghraybeh timp de 20 minute, astfel incat sa fie usor aurii pe fund, dar albi la exterior. Ii vom lasa sa se raceasca pe un gratar, apoi ii putem manca.

Pofta buna!

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *