fbpx

RETETE RECENTE

RETETE DIN BUCATARIA LIBANEZA

November 2, 2015 | CATEGORIA

Bucataria libaneza poate fi considerata un fusion intre bucataria mediteraneana si cea arabeasca, fiind reprezentativa in spatiul mediteraneean, apreciata in toata lumea si considerata una din cele mai sanatoase.

Aceasta se bazeaza pe fructe, legume (linte, naut, vinete, dovlecei), carne slaba (pui, peste, fructe de mare), in timp ce carnea rosie (miel in mod special) este consumata cu moderatie, lactate, ierburi aromatice si condimente (menta, patrunjel, oregano, usturoi, enibahar, nucsoara si scortisoara).

Faptul ca aceasta tara a fost o perioada lunga de timp punctul de intersectie pentru mai multe civilizatii, mancarea libaneza este diversa si se bazeaza pe alimente proaspete. Painea este esentiala, cele mai multe preparate fiind servite cu aceasta.

BABA GHANOUJ

baba-ghanouj

TABOULEH

SALATA-TABOULEH

VOL AU VENT CU SALATA DE VINETE SI TABOULEH

vol-au-vent-cu-salata-libaneza-vinete-si-tabouleh-0

TABOULEH CU QUINOA

tabouleh-quinoa-a-1

SALATA FATOUSH

HUMUS

TRADITIONAL-EASTERN-ORIENT-HUMMUS

MUHAMMARA – MHAMARA – PASTA PICANTA DE ARDEI CU NUCI

HUMMUS CU ARDEI COPTI

HUMMUS CU SFECLA ROSIE:

HUMUS CU AVOCADO

humus-cu-avocado

LIPII CU IAURT SI NAUT – FATTEH

FALAFEL – RETETA ORIGINALA

FALAFEL – CU NAUT DIN CONSERVA

falafel-01

VINETE CU SOS DE IAURT, TAHINI SI RODIE

vinete-cu-sos-de-iaurt,-tahini-si-rodie-a

CHIFTELUTE DIN MIEL/IED CU OREZ SI SOS DE IAURT

chiftelute-din-miel-cu-orez-si-sos-de-iaurt

SHISH TAOUK – FRIGARUI LIBANEZE DE PUI

shish-taouk-frigarui-libaneze-de-pui-a

PUI CU OREZ

 PESTE PICANT CU SOS TAHINI

peste-picant-cu-sos-tahini-a1

CARTOFI LIBANEZI BATATA HARRA

cartofi-libanezi-batata-harra-0

OREZ LIBANEZ CU FIDEA

orez-libanez-cu-fidea

BISCUITI LIBANEZI GHRAYBEH

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *