fbpx

RETETE RECENTE

MUSACA LIBANEZA – RETETA VEGETARIANA

June 20, 2016 | CATEGORIA

musaca-libaneza-reteta-vegetariana

Reteta aceasta o am de la prietenul nostru Jay. Am primit de la el o caserola cu aceasta musaca vegetariana, super gustoasa. Este un fel de tocanita cu vinete, naut si ceapa, in sos cremos de rosii aromat cu menta. Mi-a placut atat de mult, atat mie cat si fetelor ce au venit intr-o seara la mine, incat am cerut reteta si iata cat de usor se pregateste:

INGREDIENTE:

3 vinete medii

ulei pentru prajit

1 ceapa mare – taiata julienne

2 conserve naut

500-700 ml suc rosii

sare

piper

2 linguri menta uscata

PREPARARE:

Curatam vinetele de coaja si le prajim uniform in baie de ulei, apoi le scoatem pe o farfurie si lasam sa astepte pana la momentul in care vor fi puse in mancare.

musaca-libaneza-reteta-vegetariana-1musaca-libaneza-reteta-vegetariana-2

Tocam ceapa julienne. In putin ulei calim ceapa pana devine lucioasa si moale, apoi adaugam usturoiul mai calim putin.

musaca-libaneza-reteta-vegetariana-3musaca-libaneza-reteta-vegetariana-4

Punem peste ele nautul scurs si sucul de rosii. Fierbem la foc mic, cu capac, in jur de 15 minute. Asezonam cu sare, piper si menta si adaugam vinetele. Lasam capacul pus pentru alte 15 minute. Amestecam din cand in cand, sa nu se lipeasca si putem adauga suc de rosii sau apa daca lichidul scade prea mult.

musaca-libaneza-reteta-vegetariana-5musaca-libaneza-reteta-vegetariana-6

Pe cat de simplu se pregateste aceasta mancare, pe atat de delicioasa este!

Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro. 🙂

Comentarii

  • Cristina

    Foarte bună și ușor de făcut

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *