fbpx

RETETE RECENTE

IMAM BAYILDI – VINETE UMPLUTE CU ROSII SI CEAPA

July 17, 2013 | CATEGORIA

Imam-Bayildi

Imam Bayildi este o reteta turceasca de vinete umplute cu ceapa, usturoi si rosii, stropite cu ulei de masline sau altfel spus o reteta tare gustoasa!
Le putem servi atat calde, cat si reci, asa cum ne place…

INGREDIENTE:

2 vinete medii
1 ceapa mare
2 rosii mari
1 ceasca ulei de masline + 3-4 linguri pentru copt
2 catei de usturoi
1 ardei iute (jalapeno)
1/2 legatura patrunjel
2 linguri apa
piper proaspat macinat
sare

PREPARARE:

Decojim vinetele partial, astfel incat din loc in loc sa ramana dungi- genul “pijamale” ๐Ÿ™‚ )). Le scoatem miezul cu o lingurita (dar nu il aruncam, il vom folosi la umplutura), dar nu pe tot, pentru ca in timpul pregatirii se vor lasa marginile. Saram vinetele si le lasam la scurs, sau le tinem in apa cu sare in acest timp. Prajim putin vinetele in 3/4 ceasca ulei, astfel incat sa fie putin rumenite, dar inca ferme cand le apasam.

Imam-Bayildi-1

Punem restul de ulei intr-o tigaie, calim ceapa pana se inmoaie si devine aurie, adaugam usturoiul tocat, ardeiul iute curatat de seminte, calim inca 30 secunde amestecand continuu, apoi punem rosiile tocate cuburi. Asezonam cu sare si piper.

Imam-Bayildi-2

Imam-Bayildi-3
Adaugam miezul de vinete tocat, continuam sa calim. Cand sunt gata luam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat.

Umplem vinetele cu compozitia de mai sus. Le punem intr-o tava, le stropim cu putin ulei de masline, adaugam cateva linguri de apa, apoi le acoperim cu staniol.

Imam-Bayildi-4

Coacem in cuptorul preincalzit la 200ยฐC timp de 35-45 minute apoi le scoatem si verificam daca sunt coapte.

Le putem servi imediat, dar merg si reci, scoase din frigider a doua zi.

Imam-Bayildi-01

Sa aveti pofta!

Am vrut sa ii fac Anei o surpriza cu aceasta reteta, pregatita special pentru provocarea lansata de ea, in care ne indeamna sa de a gati luna aceasta preparate vegetariene…

Comentarii

  • Anul acesta inca nu am facut , cred ca ar trebui sa ma pun pe treaba…nu? Sau mai simplu , vin la tine ๐Ÿ™‚

    • diva in bucatarie

      Cu drag!

  • Dea

    Minunate si delicioase vinete!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Dea!

  • Vinetele sunt unele din legumele mele preferate, reteta aceasta nu am incercat-o, dar cu siguranta voi face zilele urmatoare!!!
    Arata destul de bine !!

    • diva in bucatarie

      Chiar merita!

  • Imi ploua in gura… O bunatate de ptreparat!
    Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Simona!

  • Ana

    Fix vinete din-astea am mancat in Corfu si m-au terminat de cat de bune erau si cum ti se topeau in gura. Chiar ca mi-ai facut o supriza!!!!

    • diva in bucatarie

      ๐Ÿ™‚

  • emma

    Intrebare de la o incepatoare ๐Ÿ™‚ se lasa la scrus miezul si se prajesc vinetele scobite, nu? E un pic ambiguu la inceput.

  • divainbucatarie

    Da! Si vinetele scobite, si miezul, dar vinetele scobite nu le prajim foarte tare.

  • Dragoi Valerica

    Tare bine arata,cred ca sunt o bunatate!

    • diva in bucatarie

      Iti propun sa le incerci sa te convingi singura cat sunt de bune!

  • Lucia

    Foarte bune!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Lucia!

  • Adriana

    Multumim pentru reteta, au iesit o bunatate.

    • diva in bucatarie

      Ma bucur ca ti-au placut!

  • Iluta

    Foarte bune! Pacat ca nu am stiut de cand am scos miezul ca acesta trebuie pastrat… Eu l-am aruncat direct la cosul de gunoi. Poate mai poti face aceasta adaugire la reteta sa nu mai pateasca si altcineva ca mine… Pupici!

    • diva in bucatarie

      OK!!! Data viitoare citeste reteta pana la capat! ๐Ÿ™‚ ))

  • cornelia

    Diva mi-ai citit gindurile, reteta asta o avem in plan s-o gatesc maine. E una din retetele mele preferate, invatata in anii de studentie in Atena. In tarile mediteraneene e o reteta f apreciata din Konstantinoupoli. Bravo diva esti din ce in ce mai fidela bucatariei mediteraneene… apropos p’aici se asorteaza si cu niste brinza feta pe deasupra pt putina culoare si gust ๐Ÿ˜‰

    • diva in bucatarie

      Multumesc! O sa incerc si cu branza feta!

  • Alexandru

    O varianta ceva mai elaborata se poate gasi in Retetele lui Pastorel (se gasea candva pe net cartea cu retete).
    O sa o incerc si pe asta.
    Cealalta am incercat-o si e f. buna.
    Merge si sterilizata la borcan pe iarna.

  • diva in bucatarie

    ๐Ÿ˜‰

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *