Mancare de vinete cu rosii si usturoi

21 iunie 2019Diva in Bucatarie

Mancare de vinete cu rosii si usturoi.

Mancare de vinete cu rosii si usturoi este un fel de tocanita delicioasa cu vinete si rosii coapte, carnoase si dulci, aromata cu usturoi si patrunjel verde.

Vinetele cu rosii si usturoi, cu foarte putin sos, fix cat sa putem inmuia o felie de paine, sunt atat de bune incat as putea manca in fiecare saptamana.

Sotul meu este mare iubitor de vinete. Vinetele le cumparasem initial pentru a-i pregati o salata simpla de vinete, asa cum ii place lui, dar din diverse motive nu am avut timp sa le coc.

Au ramas mai bine de o saptamana in frigider si acestea parca isi pierdusera din prospetime,

Atunci mi-am propus sa ii pregatesc o reteta noua, in stilul vinetelor turcesti portocalii, a caror reteta o puteti vedea aici.

Mancarea de vinete cu rosii si usturoi se face usor si rapid. In 30 de minute totul este gata si te poti bucura de cea mai buna mancarica de vara.

Partea buna este ca pe cat de repede se fac, pe atat de repede se termina. Nu aveti ce sa puneti in frigider pentru a doua zi. Asta se intampla doar daca veti mari cantitatile de ingrediente folosite.

Am folosit putine ingrediente, nimic complicat sau costisitor, va asigur.

Reteta este foarte buna si in perioada postului. Iarna putem inlocui rosiile proaspete cu pulpa de rosii din conserva.

Daca sunteti iubitori de vinete, pe Diva In Bucatarie veti gasi o multime de retete. Le-am strans in aceasta colectie.

Sper ca o sa va placa reteta de musaca greceasca sau vinetele umplute (nu as putea alege ceva din tot ce am propus caci imi plac toate), dar veti gasi si o multime de salate in aceasta colectie.

Vinete cu rosii si usturoi am mai pregatit la cuptor. Vara nu pornesc prea des cuptorul, asa ca reteta aceasta este perfecta.

Daca nu va place termenul de „mancare de vinete” puteti sa ii spuneti „tocanita”.

Indiferent de denumirea pe care i-o veti alege va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare.

M-as bucura sa imi spuneti daca v-a placut. Si daca ii faceti o poza o voi publica.

INGREDIENTE:

4 vinete mici

1 ceapa medie-mare

6 linguri ulei

3 rosii medii

100 ml apa

4 catei usturoi

50 ml suc gros de rosii

1/2 legatura patrunjel verde

PREPARARE:

Mi-am pregatit ingredientele la indemana pentru ca totul sa fie rapid si usor de pregatit. Am curatat vinetele de coaja doar partial, lasand dungi de coaja pe acestea. Le-am taiat in cuburi si le-am scufundat intr-un castron cu apa si sare, asa cum am v-am povestit si aici. Le-am lasat in jur de 30 minute.

In acest timp am tocat ceapa marunt si am calit-o in 2 linguri ulei. Am decojit rosiile, apoi le-am taiat cubulete.

Daca rosiile sunt foarte coapte se curata rapid, dar puteti usura procedeul crestandu-le in cruce in varf si scufundandu-le pentru 30 secunde in apa cu sare ce clocoteste.

Am pus rosiile tocate peste ceapa calita si le-am lasat la foc mic in jur de 2 minute. Am turnat 100 ml apa si le-am lasat alte 5 minute la foc foarte mic. In acest timp am scurs vinetele.

Le-am calit in ulei incins, la foc mic, pana s-au rumenit usor, apoi am adaugat usturoiul trecut prin presa si rosiile. Am turnat si sucul gros de rosii si am mai lasat pe foc in jur de 2 minute.

Am oprit focul, am adaugat patrunjel verde tocat, am amestecat apoi am im partit mancarea de vinete cu rosii si usturoi in farfurii.

Nu a mai ramas nimic. Farfuria arata ca si cand ar fi fost spalata.

Cam atat de bun a fost.

Si asta va doresc si voua!

Daca vreti sa va inspirati pentru a pregati si alte retete simple si rapide va invit si pe canalul de YouTube.

Ma gasiti si pe Instagram, aici.

Multumesc, Sanda pentru poza!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Am facut mancarea asta si eu, dar m-am luat cu mancatul si am uitat de poze 🤣. A iesit foarte gustoasa, e usoara, in plus, in farfurie i-am adaugat o lingurita de smantana, pt ca eu gatesc fara ulei. A mers super! Multumesc pentru reteta, Cristina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *