fbpx

RETETE RECENTE

VINETE LA BORCAN IN SOS DE ROSII PENTRU IARNA

August 23, 2017 | CATEGORIA

Vinete la borcan in sos de rosii pentru iarna aduna parfumul si gustul unui inceput timid de toamna intr-o reteta ce poate fi pastrata si consumata in mijlocul iernii. Se pregateste foarte usor si este atat de gustoasa reteta mea, incat o sa vreti sa o consumati pana sa dea primul fulg de zapada.

Un aspect important: nu avem nevoie de conservanti! Sosul aromat, usor picant, este parfumat si se potriveste perfect cu vinetele rumenite in ulei.

Daca v-ati plictisit de vinetele clasice la congelator sau retele de zacusca, ei bine reteta de vinete la borcan in sos de rosii o sa fie cea mai buna solutie pentru voi. Si vor fi perfecte in perioada postului.

Pentru a elimina lichidul amar din vinete in general le saram si le lasam pe un plan inclinat sa se scurga lichidul amar. Am descoperit pe YouTube o idee noua: le scufundam in apa cu sare. In acest fel vinetele nu mai sunt amare si raman albe, curate. Dupa 30 minute le punem in strecuratoare. Lichidul scurs va fi maroniu.

Dupa acest procedeu putem trece la pregatirea vinetelor la borcan in sos de rosii pentru iarna.

Daca vreti sa va bucurati de vinete in  mijlocul iernii puteti sa le pastrati si simple, coapte si puse apoi la congelator sau in borcan.

Reteta de vinete la borcan cu sos de rosii aceasta aduce cu o zacusca, dar este ceva mult mai simplu si mai usor de pregatit.

Parerea mea este ca nu veti regreta daca alegeti sa pastrati vinetele in sos de rosii in borcan. Este una din cele mai bune si mai gustoase retete.

Iata de ce aveti nevoie si modul de preparare:

INGREDIENTE:

(pentru  2 borcane 800 ml si unul de 350 ml)

1.8 kg vinete

600 ml suc gros de rosii

2 ardei kapia mari

1 ardei iute

2 catei mari de usturoi

2 crengute busuioc

sare

1/2 lingurita boabe de piper

300-400 ml ulei pentru prajit

PREPARARE:

Eu am avut vinete de 2 feluri, dar aceasta reteta merge pregatita cu orice tip de vinete aveti si va plac. Taiem vinetele felii de grosime 5-6 mm (sa nu fie prea subtiri pentru ca se vor rupe in timpul pregatirii) si e scufundam intr-un vas cu apa cu sare. Putem lasa feliile rotunde intregi, dar putem sa le taiem si in jumatati daca acestea sunt prea mari.

 

Le scurgem dupa 30 minute, le tamponam pentru a le usca, apoi le calim pe ambele parti in ulei pana se rumenesc usor. Cat timp prajim transele de vinete, restul vor astepta intr-o sita, astfel incat sa lasam sa se scurga lichidul in continuare.

 

Cand ne apropiem de final cu prajitul punem sucul de rosii cu ardeiul pasat la robot sau ras cat mai fin, usturoiul pisat, boabe de piper, ardeiul iute taiat in jumatate (eliminam semintele) si crengutele de busuioc si lasam sa fiarba la foc foarte mic cam 5 minute din momentul in care a dat in clocot.

  

Punem vinetele peste sucul de rosii si continuam fierberea pana in momentul in care obtinem un sos foarte gros. Amestecam din cand in cand, astfel incat sa nu se lipeasca de fundul oalei. Cand sosul nostru este gros oprim focul, scoatem crengutele de busuioc si ardeiul iute, apoi umplem borcanele sterilizate in cuptor si le sigilam. Punem borcanele cu vinete in sos de rosii intr-o oala pe al carui fund aranjam un prosopel si le fierbem la foc foarte mic in jur de 30 minute. Am renuntat sa fierb borcanul mic pentru a va arata preparatul final.

Sa va fie de folos!

Daca va place reteta si o pregatiti m-as bucura sa imi trimiteti o poza, iar daca o veti distribui veti avea multumirile mele anticipate.

 

Multumesc Lacramioara Tudorachi!

Comentarii

  • Angela Marian

    Mulțumim pentru rețetă. Voi pregăti acest ghiveci pentru iarnă. Rețetele încercate până acum au fost foarte reușite și apreciate de familia mea.

  • oancea elena

    Cred ca o sa fie f bune !

  • Iris Maria

    Super buna!!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *