Vinete la borcan in sos de rosii pentru iarna
Vinete la borcan in sos
Vinete la borcan in sos de rosii
Vinete la borcan in sos de rosii pentru iarna aduna parfumul si gustul unui inceput timid de toamna intr-o reteta ce poate fi pastrata si consumata in mijlocul iernii.
Se pregateste foarte usor si este atat de gustoasa reteta mea, incat o sa vreti sa o consumati pana sa dea primul fulg de zapada.
Un aspect important: nu aveti nevoie de conservanti!
Sosul aromat, usor picant, este parfumat si se potriveste perfect cu vinetele rumenite in ulei.
Daca v-ati plictisit de vinetele clasice la congelator sau retele de zacusca, ei bine reteta aceasta o sa va placa.
Vor fi perfecte si in perioada postului.
Sfaturi utile:
- Pentru a elimina lichidul amar din vinete in general le sarati si le lasati pe un plan inclinat sa se scurga lichidul amar.
- Am descoperit pe YouTube o idee noua: le scufundati in apa cu sare. In acest fel vinetele nu mai sunt amare si raman albe, curate.
- Dupa 30 minute le puneti in strecuratoare. Lichidul scurs va fi maroniu.
Dupa acest procedeu puteti trece la pregatirea vinetelor la borcan in sos de rosii pentru iarna.
Daca vreti sa va bucurati de vinete in mijlocul iernii puteti sa le pastrati si simple, coapte si puse apoi la congelator sau in borcan.
Reteta de vinete la borcan in sos de rosii aceasta aduce cu o zacusca, dar este ceva mult mai simplu si mai usor de pregatit.
Parerea mea este ca nu veti regreta daca alegeti sa pregatiti vinete in sos de rosii la borcan.
Este una din cele mai bune si mai gustoase retete.
Iata de ce aveti nevoie si modul de preparare pentru reteta de vinete la borcan in sos de rosii pentru iarna.
INGREDIENTE:
(pentru 2 borcane 800 ml si unul de 350 ml)
1.8 kg vinete
600 ml suc gros de rosii
2 ardei kapia mari
1 ardei iute
2 catei mari de usturoi
2 crengute busuioc
sare
1/2 lingurita boabe de piper
300-400 ml ulei pentru prajit
PREPARARE:
Eu am avut vinete de doua feluri, dar aceasta reteta merge pregatita cu orice tip de vinete aveti si va plac. Taiem vinetele felii de grosime 5-6 mm (sa nu fie prea subtiri pentru ca se vor rupe in timpul pregatirii).
Le scufundam intr-un vas cu apa cu sare.
Putem lasa feliile rotunde intregi, dar pot fi taiata si in jumatati daca sunt prea mari.
Le scurgem dupa 30 minutesi le tamponam pentru a le usca.
Apoi, le calim pe ambele parti in ulei pana se rumenesc usor.
Cat timp prajim transele de vinete, restul vor astepta intr-o sita.
In acest mod se va scurge lichidul amar.
Cand ne apropiem de final cu prajitul punem sucul de rosii cu ardeiul pasat la robot sau ras cat mai fin.
Se adauga usturoiul dat prin presa, boabe de piper, ardeiul iute taiat in jumatate (fara seminte) si crengutele de busuioc.
Se lasa sa fiarba la foc foarte mic cam 5 minute din momentul in care a dat in clocot.
Punem vinetele peste sucul de rosii.
Continuam fierberea pana in momentul in care obtinem un sos foarte gros.
Amestecam din cand in cand, astfel incat sa nu se lipeasca de fundul oalei.
Cand sosul este gros se opreste focul.
Asamblare si dustuire:
Scoatem crengutele de busuioc si ardeiul iute, apoi umplem borcanele sterilizate in cuptor si le sigilam. Borcanele cu vinete in sos de rosii se aseaza intr-o oala pe al carui fund a fost pus un prosopel.
Le fierbem la foc foarte mic in jur de 30 minute. Am renuntat sa fierb borcanul mic pentru a va arata preparatul final.
Sa va fie de folos!
Daca va place reteta si o pregatiti m-as bucura sa imi trimiteti o poza.
Daca o veti distribui veti avea multumirile mele anticipate.
Mă găsești și pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit să mă urmărești și pe YouTube. Nu uita să apeși pe clopoțel pentru a fi notificat când postez o rețetă nouă.
Multumesc Lacramioara Tudorachi!
Mulțumim pentru rețetă. Voi pregăti acest ghiveci pentru iarnă. Rețetele încercate până acum au fost foarte reușite și apreciate de familia mea.
Si eu va multumesc mult pentru incredere si aprecieri!
Cred ca o sa fie f bune !
Multumesc! Sper sa va placa si dvs la fel de mult ca si noua.
Super buna!!
Excelenta rețetă!
multumesc mult!
deabia astep sa o fac mîine -revin cu un comentariu
chiar va rog sa imi spuneti daca va place!
multumesc pentru retetă !
Multumesc si eu!
Super rețeta!
buna ,am o intrebare ,vinetele trebuie sa prajim in ulei neaparat sau putem sa unem asa cum ii
Vinetele trebuie prajite. Daca le puneti neprajite vor fermenta.
noi mai adaugam pe langa vinete si fasii de ardei capia prajit la fel
Foarte bune vinetele pregatite dupa reteta ta,multumesc!
Multumesc frumos!