Ciuperci marinate pentru iarna

28 august 2017Diva in Bucatarie

Ciuperci marinate pentru iarna. Noi mancam ciupercile marinate langa tochitura, fripturi sau tocanite. Dar imi plac uneori si la micul dejun, langa omleta.

Ciuperci marinate pentru iarna (galbiori) pot fi folosite pe post de salata sau putem sa le pregatim in tocanite. Reteta mea de ciuperci marinate este foarte usor de pregatit, asa ca va invit sa o incercati.

Este o reteta extrem de rapida si usoara. Bunica mea poloneza marina ciuperci si ne placeau foarte mult. Nu stiu cine ii aducea, caci multe paduri in jurul Galatiului nu erau. Folosea galbiori, hribi sau ghebe. Puteti face reteta de mai jos cu oricare din tipurile de ciuperci folosite de bunica mea pentru marinat.

Pe vremea acea lumea consuma fara frica ciuperci din padure. Multe gospodine pregateau ciuperci marinate pentru iarna, altele le uscau, iar cei care aveau lazi de congelare le congelau. Sigur, mai pregateau zacusca de ciuperci sau le foloseau in mancaruri.

Noi mancam ciupercile marinate langa tochitura, fripturi sau tocanite. Dar imi plac uneori si la micul dejun, langa omleta.

Reteta mea de ciuperci marinate este probabil una din cele mai bune pe care le-am incercat. Poate sunt subiectiva, fiind gustul cu care am crescut, dar va garantez ca au fost apreciate de toti cei care le-au incercat.

Daca va plac si voua ciupercile incercati reteta de tocanita cu carne de pui si ciuperci sau variante simpla de ciuperci gatite fara carne

Daca vreti si alte retete de conserve ce pot fi puse in aceasta perioada, va recomand castravetii murati la soaredovlecei in suc de rosii la borcan, fasole verde pentru congelator, tarhon in otet, nectar de caise.

In aceasta reteta am folosit galbiori, dar puteti incerca cu orice tip de ciuperca va place, asa cum am scris mai sus bunica facea si cu ghebe sau hribi.

Daca incercati reteta nu uitati sa imi trimiteti o poza sau sa imi lasati un mesaj.

Iata de ce aveti nevoie si modul de preparare pentru ciuperci marinate pentru iarna.

INGREDIENTE:

(pentru 3 borcane de  300ml)

1 kg galbiori

2 catei usturoi

Pentru marinata:

350 ml apa

25 g sare grunjoasa

50 g zahar

50 ml otet vin alb

30 ml ulei vegetal

1 lingurita boabe de piper

1 frunza dafin

3 cuisoare

2 boabe ienibahar

PREPARARE:

Spalam foarte bine galbiorii, apoi ii fierbem in clocot 20 minute (punem apa cat sa fie acoperiti). In acest interval de timp pregatim marinata punand la fiert toate ingredientele.

Dupa 20 minute scurgem ciupercile, le punem in borcane, adaugand usturoi tocat si boabe de piper printre straturile de ciuperci. Acestea vor lua in timp gustul si aroma.

Mai multe detalii aveti in filmuletul de prezentare:

Pentru a pastra mai bine peste iarna aceste borcane le vom sterliza fierbandu-le intr-o oala pe fundul careia am pus un prosop de bucatarie si apa pana la nivelul gatului borcanului. Vor fierbe in jur de 30 minute, la foc mic, din momentul in care apa da in clocot.

Le lasam sa se raceasca incet, sub paturi, pana a doua zi, apoi le putem depozita intr-o camara racoroasa.

Daca va plac retetele mele va invit sa abonati la canalul meu de youtube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *