fbpx

RETETE RECENTE

TOCANITA CU CARNE DE PUI SI CIUPERCI

March 6, 2012 | CATEGORIA

Reteta de tocanita cu carne de pui si ciuperci este una din cele mai simple, mai gustoase si mai usor de pregatit.

Noi mancam foarte des ciuperci, asa ca tocanita aceasta este una din cele mai pregatite la noi in casa. La o simpla cautare pe acest blog a cuvantului ciuperci, veti gasi zeci de retete, dar si mai multe retete cu carne de pui. 

Partea poloneza a familiei mele manca des ciuperci, dar si mama mea , crescuta in zona de deal- munte in Vrancea, a avut o copilarie in care ghebele si alte ciuperci de padure erau consumate foarte des.

Din pacate, eu trebuie sa ma multumesc cu ciupercile gasite in piete sau supermarketuri, rar ma bucur de ciuperci de padure, dar cand le primesc pregatesc imediat ceva bun cu acestea. Cei care stau in Bucovina sau in zona de munte cu padure se pot bucura de ciuperci si au sansa sa pregateasca o multime de bunatati cu ele.

Eu va arat azi reteta invatata de la mama mea de tocanita de pui cu ciuperci.

Si, pentru ca va spunem ca mama mea a crescut in Vrancea, la tara, mamaliga insotea des tocanitele pregatite de ea sau surorile ei. In timp m-am obisnuit si eu cu aceasta, asa ca acum nici nu concep tocanita de ciuperci, cu orice ar avea langa ea, fara mamaliga. Nici sarmalele parca nu merg fara mamaliga. Acum, stiti cum este, fiecare cu gustul lui, cu obiceiul si traditiile mostenite.

Tocanita cu carne de pui si ciuperci merge atat la pranz, cat si la cina. Daca aveti la birou un cuptor cu microunde puteti lua in caserola si aveti un pranz bun, pregatit acasa, proaspat, cu siguranta mai bun decat ce aduce o firma de catering.

Cel mai mult imi place la aceasta reteta faptul ca pulpele de pui sunt prajite primele, urmand ca toata mancarea sa preia gustul carnii prajite. Nu este o mancare de regim, nu este pentru dieta. Tocanita de pui cu ciuperci este prea buna sa te opresti la o portie mica, ca o farfurie intr-un restaurant de 5 stele, cu o fasie de carne, cateva ciupercute si sos pe langa ele. Platesti mult si te ridici flamand de la masa. Tocanita de pui cu ciuperci este pentru oameni pofticiosi, care apreciaza mancarea buna.

Sper ca veti incerca reteta si daca va place va invit sa o distribuiti. Iar daca veti trimite o poza, promit sa o postez.

INGREDIENTE:

4 pulpe de pui
4 cepe maricele
2 catei de usturoi
1 morcov
300-400 g ciuperci champignon
1 lingurita boia de ardei dulce
1 ardei Kapia mai mic
50 ml vin alb
1 frunza mica dafin
2 frunze busuioc
2-3 crengute cimbru
200 ml suc de rosii
1 lingura bulion
sare
piper proaspat macinat
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Punem la calit in uleiul bine incins, pulpele de pui spalate bine, sub jet de apa. Cand acestea sunt prajite le scoatem si punem la calit ceapa tocata marunt, pana devine sticloasa. Adaugam pe rand ciupercile taiate felii, ardeiul taiat cubulete si morcovul ras.

Cand toate legumele devin moi, adaugam puiul, sucul de rosii, bulionul, boia de ardei, usturoiul tocat marunt, verdeturile, sare si piper. Turnam 300 ml apa si vin si punem la fiert, la foc mediu, in jur de 20 minute.

Daca se evapora prea repede lichidul vom mai completa cu putina apa si avem grija sa amestecam din cand in cand.

O servim fierbinte, cu mamaliga calda.

Pofta buna!

Comentarii

  • Exact asta am in plan sa fac astazi, doar ca eu pun piept de pui 🙂 Acum cand am vazut cat de bine arata, nici nu mai am rabdare pana dupa-amiaza sa o fac…cred ca ma apuc la pranz 🙂
    Pup!

    • diva in bucatarie

      Dana, eu incerc sa gatesc cat mai putin cu piept de pui… Pup

      • Damian daniela

        sincer nu inteleg de ce majoritatea au devenit obsedati de piept de pui la snitele e uscat sec fata de carnea de porc si daca mai faci snitelele de pui si pui si pesmet.. e neplacut insa repeta aceiasi procedura faina-ou-pesmet cu carne de porc si se simte imediat diferenta

        • Erika

          Of of , mai ai multe de învățat !

    • LMC

      niciodata tocana nu se face din piept de pui! cea mai buna tocanita se face din pulpe sau aripioare de pui.

  • Ador orice fel de tocanita !!!

    • diva in bucatarie

      Adina, si mie imi plac tocanitele.

  • roxana

    Vreau si eu o portioara!!!

    • diva in bucatarie

      Roxana cu placere.

  • Gand la gand cu bucurie! Exact asta am gatit si eu astazi.

    • diva in bucatarie

      Facem schimb de portii? Pup

  • Arata foarte bine.
    Mi-ai inspirat urmatoarea gateala 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc Iulian.

  • Mi-a venit apa-n gura! Cu pozele astea.. s-a dus pe apa sambetei dieta mea (sau mai bine spus, abtinerea mea).
    Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona. Te pup

  • Arata grozav de bine tocanita ta!!!Mmm, ce pofte mi-ai starnit:)Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta. Te pup

  • Yamy…ce pofta mi-ai facut…

    • diva in bucatarie

      Multumesc Bianca.

  • Delicioasa,se para ca ne-am vorbit!Pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Flory, te pup.

  • Damian daniela

    sincer arata superb si miroase extraordinar ptr acm e in curs de fierbere si sincer multumesc ptr reteta nu mai stiam ce sa gatesc cu pulpele.. la cuptor paprikas chinezeasca si multumesc

  • Gabi

    Buna,

    Pentru cate portii sunt ingredientele ?

    Merci,
    Gabi

    • Paula

      Dupa mine era bun si putin rantas..astfel nu e tocana 😉

  • F buna , delicioasa !!! Multumim

  • Savu Alexandra

    Woow super această rețetă o gătesc și eu azi mulțumesc

  • dana

    Eu am facut din pulpe de pui,un deliciu😘

  • NEMURICIUL

    Fac pariu că toate sunteți uscate ca o coadă de mătură… O ceafă de porc la grătar cu cartofi prăjiți și mujdei nu puteți ronțăi?

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *