Tarhon in otet pentru iarna

26 iunie 2019Diva in Bucatarie
5/2Reviews

Tarhon in otet pentru iarna.

Tarhon in otet pentru iarna

Tarhon in otet pentru iarna se pastreaza perfect in borcanele mai mici.

Metoda de conservare este simpla, la rece, asa cum se face si pentru reteta de ardei iuti sau hrean ras.

Mi se pare mai comod sa conserv tarhonul in acest mod.

Cand desfac un borcan stiu ca il voi consuma in urmatoarele 2 saptamani si nu risc ca restul tarhonului sa se strice dupa ce a prins aer.

Sigur, tarhonul poate fi conservat si prin uscare, dar imi place mai mult in otet.

Cred ca acest lucru se datoreaza faptului  ca l-am folosit in ciorbe (ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon, ciorba de porc cu afumatura si tarhon sau ciorba de pui cu tarhon).

Merge foarte bine si in alte tipuri de mancare cu sos, asa ca daca dati o cautare pe blog veti vedea ca am folosit tarhon pentru a pregati pui cu sos de ciuperci si tarhon, pui cu smantana si tarhon, pulpa de curcan cu sos de portocale si tarhon, snitel de pui in crusta cu parmezan si tarhon, mancare de cartofi de post, ciorba ardeleneasca de fasole cu afumatura si tarhon, perioasare de curcan cu sos de rosii, salata de oua cu tarhon, spata de manzat, pastrav cu smantana si tarhon.

Tarhonul este o planta aromatica ce da un gust extraordinar mancarurilor, dar acesta poate fi folosit pentru diverse terapii, avand proprietati antiinflamatoare, dezinfectant, antiinfectios, antibacterial, favorizeaza digestia, stimuleaza apetitul, combate balonarea, dar si multe altele.

Tarhonul in otet este tipul de conserva la care folosim atat frunzele, cat si otetul care in timp devine aromat si poate fi folosit in dressingul pentru salate sau in ciorbe, ca metoda de acrire.

Tarhonul este o planta parfumata ce merge folosita si in sosuri (bernaise sau tartar).

Daca ardei sau hrean le conserv la inceput de toamna, tarhonul il pun in borcane vara, cand este proaspat. Cred ca pentru fiecare conserva in parte este bine sa avem un timp ideal pentru a le realiza.

Fiecare sezon ne ofera ceva ce putem pastra pentru a ne bucura de aroma si gustul ingredientelor conservate la mult timp dupa ce acestea au iesit din sezonul de crestere.

La inceputul verii realizam gem si dulceata din capsuni, cirese, caise, visine, dar punem si corcoduse in congelator sau le transformam in crema pentru acritul ciorbelor, pastram cele mai proaspete frunze de viata de vie in borcane sau la congelator, avem grija sa pastram fasolea verde sau dovleceii.

Le gasiti pe toate in categoria „conserve pentru iarna”.

Pentru a pune tarhon in  otet pentru iarna puteti folosi otet de vin alb de 9° sau otet de mere, in functie de gusturi si ce aveti in casa.

Iata acum de ce aveti nevoie si modul de preparare pentru tarhon in otet pentru iarna:

INGREDIENTE:

tarhon proaspat

otet de 9°

sare

PREPARARE:

Tarhonul proaspat cules va fi spalat foarte bine.

Am cules frunzele de pe tulpini. Am pus sare pe fundul unui borcanel

Am pus un strat de frunze in borcan si le-am apasat foarte bine cu o lingurita sau cu degetul.

Am presarat peste frunze putina sare, apoi am aranjat inca un strat de frunze. Si pe acesta l-am indesat bine cu lingurita si am presarat iar putina sare.

Am repetat procedeul pana am umplut borcanul, apoi am turnat otet pana cand am acoperit complet tarhonul.

Am sigilat borcanul si l-am pus in camara, dar poate fi pastrat in orice loc racoros din casa, chiar si in frigider.

Ar fi bine sa verificati a doua zi daca a scazut lichidul, urmand sa completati cu otet, cat sa fie complet acoperit tarhonul.

Sa va fie de folos!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

4 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *