fbpx

RETETE RECENTE

ARDEI IUTI IN OTET

September 17, 2011 | CATEGORIA

Ardei iuti in otet pentru iarna – reteta simpla de conservare la rece, fara fierbere, fara conservanti.

Conserva 100% naturala, foarte usor de pregatit. Reteta de ardei iuti pentru iarna este probabil cea mai simpla reteta de conserve din cate exista.

Nu stiu care din cele doua feluri de conservare va place mai mult (feliati sau intregi), dar acest lucru nu conteaza, caci vom proceda absolut la fel in ambele cazuri.

Am reusit sa adun din gradina mea in cos maricel de ardei iuti. Nu ma asteptam la o asemenea “productie”, asa ca i-am pus in borcane pentru a ma bucura de ei la iarna, langa o ciorba buna, dar ii consumam si cu varza calita sau sarmale.

Am reusit chiar sa ofer cadou cateva borcane.

Ardei iuti in otet se pastreaza perfect. Raman crocanti si se pot pastra in acest mod chiar si peste 2 ani.

Atunci cand pregatim ardei iuti la borcan pentru iarna trebuie sa avem grija ca acestia sa fie frumosi. Eu am ales ardei cat mai colorati,  caci imi place sa am conserve frumoase. Ardeii spalati si uscati se pun in borcane. Fie alegem sa ii punem intregi, in borcane inalte, fie ii taiem rondele. Verificam ardeii sa nu fie stricati, cu pete sau alte defecte si ii aranjam in borcane sterilizate.

Am invatat de la mama sa pun ardeii iuti in borcane pentru iarna. Pentru acest lucru am nevoie doar de otet de 9°, sare grunjoasa de muraturi si zahar. Otetul trebuie sa fie rece. Nu se fierbe, nici macar caldut nu trebuie sa fie.

Puteti pune daca vreti si fasii de hrean, dar cum acesta nu se gaseste in permanenta in piete sau magazine, am observat ca ardeii sunt perfecti chiar si fara hrean. Alta reteta de conserva la rece pregatita de mine este cea de gogosari )aveti link-ul aici) sau hrean ras in otet (reteta este aici).

Va las mai jos ingredientele, si modul de preparare prezentat pas cu pas, in etape cu poze, atat pentru ardei iuti intregi, cat si taiati rondele, prezentate in paralel.

INGREDIENTE:

ardei iuti
otet de 9°
sare grunjoasa de muraturi
zahar

PREPARARE:

Ardeii iuti ii spalam bine si ii aranjam in borcane – intregi sau felii, in functie de gusturi.

La un borcan de 370 ml punem 1 lingurita zahar  si 1 lingurita de sare de muraturi,

Turnam otetul  pana se umple borcanul. Capsam si punem borcanul (sau borcanele) in camara.

Mai scutur din cand in cand borcanele, sa fiu sigura ca se dizolva sarea si zaharul. In prima saptamana, cand imi aduc aminte.

Simplu si foarte bun. peste o luna pot manca ardei iuti in otet.

Spor la lucru!

 

Iata si poza de la inceputurile blogului:

 

Va astept si pe canalul de You Tube cu retete simple si delicioase:

 

Comentarii

  • Claudia

    o reteta atat de simpla si rapida!!! la noi nu se mananca iute, adica eu as manca, dar al meu sot nu si copilasii sunt prea mici inca sa aprecieze acest gust. retin reteta ca interesanta, ii va veni si ei vremea.

  • diva in bucatarie

    Cu siguranta! Weekend placut draga mea

  • Anul acesta am pus si eu doua borcane,unul mare cu ardei din acestia lungi de care ai pus si tu si unul mic cu ardeii aceia mici si ”turbati”.
    Noua ne-a ajung tot anul viitor ,cred 🙂
    Frmuoase culori in poze.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Bucate apetisante!

  • Tare frumosi sunt asa colorati!We placut,Cristina!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Teo! Pup

  • zilahi adela

    Foarte colorata, anul acesta am pus si eu mai multe borcane, intregi si taiati. Asa fac si eu , singura diferenta este ca torn apa clocotita peste ei! Pupicei!

    • diva in bucatarie

      O sa incerc si cu apa clocotita! Pup

  • Ce culoare… Poza este minunata, cat despre ardei… nici nu mai spun! Te pup

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona! Pup

  • Cat de bine arata! La fel si blogul,se vede ca n-am mai dat pe aici de ceva vreme,dau vina pe fb,te-am urmarit acolo:)

    • diva in bucatarie

      Mitinita, multumesc…

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *