Gogosari in otet fara fierbere – la rece

15 septembrie 2017Diva in Bucatarie

Gogosari in otet fara fierbere – la rece. Gogosari in otet fara fierbere (gogosari in otet la rece) – cea mai buna reteta reteta de gogosari crocanti, gustosi si frumos colorati, fara conservant. 

Gogosari in otet fara fierbere (gogosari in otet la rece) – cea mai buna reteta reteta de gogosari crocanti, gustosi si frumos colorati, fara conservant. 

Reteta de gogosari la rece ce va fi pe placul celor care nu au timp de pregatit gogosari opariti in otet cu zahar sau cu miere.

Vecina de la bloc ii numea gogosari bulgaresti. Eu stiam de la mama ca cei opariti in otet sunt gogosari bulgaresti, dar nu m-am lansat in dispute asupra acestei denumiri.

Gogosarii murati la rece in otet, fara fierbere raman crocanti, frumos colorati si sunt tare gustosi. Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de rabdare pana ii puneti in borcane.

Pentru reteta de gogosari fara fierbere si fara conservanti nu uitati sa cumparati hrean. Este ajutorul vostru in aceasta conserva! El da gust si va ajuta sa pastrati gogosarii tari.

Tarabele din piete sunt pline in aceasta perioada de gogosari, dar si din supermarketuri ii putem cumpara la fel de buni si proaspeti.

Acesta este momentul ideal de pus conserve. Abundenta legumelor si faptul ca afara incepe sa se racoreasca ne ajuta sa umplem rafturile camarilor, astfel incat la iarna sa putem consuma produsele noastre care nu contin conservanti.

Poate va intrebati daca reteta aceasta de gogosari fara fierbere o sa fie ce va doriti?

Ei bine, daca facem referire la reteta de ardei iuti conservati in otet, o sa vedem ca este practic cam acelasi lucru. In plus, reteta de gogosari in otet fara fierbere (la rece), are ca ajutor hreanul ce va pastra gogosarii tari.

Gustul dulce acrisor al acestor gogosari este pe placul meu. Sotul meu prefera muraturile in saramura, dar eu am o mare slabiciune pentru gogosarii in otet.

Iata si o poza cu gogosarii dupa 1 an. S-au pastrat crocanti, tari si aromati. Nu si-au schimbat culoarea.

Si, pentru ca aceasta reteta are un mod de preparare banal, v-am pregatit si un video.

Il puteti urmari la imediat la modul de preparare. Si, nu uitati sa imi trimiteti poze cu gogosarii pregatiti dupa reteta de mai jos. Le voi publica cu drag.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru gogosari murati  in otet fara fierbere si fara conservanti – gogosari in otet la rece

INGREDIENTE:

(pentru un borcan de 1.7 l si unul de 720 ml)

2.6-3 kg gogosari

60 g sare pentru muraturi (neiodata)

300 ml otet de vin alb 9°

200 g zahar tos

2 buc. mari hrean

2 frunze dafin

frunze telina

1 lingura boabe piper

1 lingura boabe mustar

2 boabe ienibahar

PREPARARE:

Pentru inceput va las modul de preparare in format video. Apasati pe watch on YouTube ca sa vedeti pe ecran mare!

Iata cum putem pregati gogosari in otet la rece: Punem intr-un castron zaharul si sarea pentru muraturi (neiodata) si turnam otetul peste ele. Amestecam pana dizolvam ingredientele solide.

Spalam gogosarii sub jet de apa, apoi eliminam cotoarele si semintele si ii taiem fideluta. Ii punem intr-un vas incapator si turnam otetul cu zahar si sare.

Adaugam piperul, mustarul, frunze de dafin si cele 2 bucati de hrean feliate subtire. Amestecam pentru ca totul sa fie bine distribuit, acoperim si lasam vasul peste noapte sa astepte. Poate sta astfel pana la 12 ore – in timpul acesta gogosarii isi vor lasa propriul suc, asa cum se intampla cu fructele pentru dulceata.

Dupa acest interval de timp umplem borcanele sterilizate in cuptor cu gogosari. Cand terminam de distribuit in borcane gogosarii in otet la rece turnam lichidul lasat de acestia peste ei in mod egal. De ce spun egal? Pentru ca exista riscul ca acestia sa nu lase mult suc. Daca suntem pusi in fata unei astfel de situatii completam cu otet pana la baza gatului borcanului. Inainte sa inchidem borcanele punem si o floare uscata de marar. Conservele mele contin obligatoriu acest ingredient.

Pana la iarna, cand o sa puteti savura acesti gogosari langa o friptura, carnati de casa, rulade de carnesau salata boeuf, va doresc spor la umplut camara cu conserve bune!

Multumesc Cipi Haraga pentru poza:

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

      1. nu se pune hrean ras , ci fasii lungi taiate din radacina de hrean , deasupra gogosarilor , ca ii tina sa nu se ridice din lichid .

  1. Eu fac aceasta rețeta de mulți ani ,dar las 24 sau 48 ore gogoșarii tăiați sferturi sau jumătăți în lighean cu oțetul zaharul și sarea astfel ca își lasă zeama suficienta cât sa acopere toate borcanele. Se amesteca cu lingura printre ei de câteva ori apoi se pun în borcane.

  2. As dori un sfat am pus și eu gogoșari la oțet la rece în loc de 2 linguri de sare am pus 3 au esit prea sărați au o săptămână le mai am ce face? Mulțumesc

  3. Bună ziua!

    Vă rog să mă lămuriți cu două aspecte:
    1) Gogosarii pot fi tăiați și sferturi sau neapărat fideluță?
    2) 2,6 -3kg este cantitatea de gogoșari întregi sau fără cotoare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *