Gogosari in otet fara fierbere la rece
Gogosari in otet fara fierbere, la rece
Gogosari in otet fara fierbere
Gogosari in otet fara fierbere (gogosari in otet la rece) – cea mai buna reteta reteta de gogosari crocanti, gustosi si frumos colorati, fara conservant.
Reteta de gogosari la rece ce va fi pe placul celor care nu au timp de pregatit gogosari opariti in otet cu zahar sau cu miere.
Vecina de la bloc ii numea gogosari bulgaresti. Eu stiam de la mama ca cei opariti in otet sunt gogosari bulgaresti, dar nu m-am lansat in dispute asupra acestei denumiri.
Gogosarii murati la rece in otet, fara fierbere raman crocanti, frumos colorati si sunt tare gustosi.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie doar de rabdare pana ii puneti in borcane.
Pentru reteta de gogosari fara fierbere si fara conservanti nu uitati sa cumparati hrean.
Este ajutorul vostru in aceasta conserva! El da gust si va ajuta sa pastrati gogosarii tari.
Tarabele din piete sunt pline in aceasta perioada de gogosari, dar se gasesc si in supermarketuri.
Acesta este momentul ideal de pus conserve. Abundenta legumelor si faptul ca afara incepe sa se racoreasca ne ajuta sa umplem rafturile camarilor, astfel incat la iarna sa putem consuma produsele noastre care nu contin conservanti.
De ce o sa iti placa reteta?
Poate va intrebati daca reteta aceasta de gogosari fara fierbere o sa fie ce va doriti?
Ei bine, daca facem referire la reteta de ardei iuti conservati in otet, o sa vedem ca este practic cam acelasi lucru.
In plus, reteta de gogosari in otet fara fierbere (la rece), are ca ajutor hreanul ce va pastra gogosarii tari.
Gustul dulce acrisor al acestor gogosari este pe placul meu.
Sotul meu prefera muraturile in saramura, dar eu am o mare slabiciune pentru gogosarii in otet.
Iata si o poza cu gogosarii dupa 1 an. S-au pastrat crocanti, tari si aromati. Nu si-au schimbat culoarea.
Si, pentru ca aceasta reteta are un mod de preparare banal, v-am pregatit si un video.
Il puteti urmari la imediat la modul de preparare.
Nu uitati sa imi trimiteti poze cu gogosarii pregatiti dupa reteta de mai jos. Le voi publica cu drag.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru gogosari murati in otet fara fierbere si fara conservanti – gogosari in otet la rece
INGREDIENTE:
(pentru un borcan de 1.7 l si unul de 720 ml)
2.6-3 kg gogosari
60 g sare pentru muraturi (neiodata)
300 ml otet de vin alb 9°
200 g zahar tos
2 buc. mari hrean
2 frunze dafin
frunze telina
1 lingura boabe piper
1 lingura boabe mustar
2 boabe ienibahar
PREPARARE:
Pentru inceput va las modul de preparare in format video. Apasati pe watch on YouTube ca sa vedeti pe ecran mare!
Cum punem gogosari in otet la rece:
Punem intr-un castron zaharul si sarea pentru muraturi (neiodata) si turnam otetul peste ele. Amestecam pana dizolvam ingredientele solide.
Spalam gogosarii sub jet de apa, apoi eliminam cotoarele si semintele si ii taiem fideluta.
Ii punem intr-un vas incapator si turnam otetul cu zahar si sare.
Adaugam piperul, mustarul, frunze de dafin si cele 2 bucati de hrean feliate subtire.
Amestecam pentru ca totul sa fie bine distribuit, acoperim si lasam vasul peste noapte sa astepte.
Poate sta astfel pana la 12 ore – in timpul acesta gogosarii isi vor lasa propriul suc, asa cum se intampla cu fructele pentru dulceata.
Dupa acest interval de timp umplem borcanele sterilizate in cuptor cu gogosari.
Cand terminam de distribuit in borcane gogosarii in otet la rece turnam lichidul lasat de acestia peste ei in mod egal.
De ce spun egal? Pentru ca exista riscul ca acestia sa nu lase mult suc.
Daca suntem pusi in fata unei astfel de situatii completam cu otet pana la baza gatului borcanului.
Inainte sa inchidem borcanele punem si o floare uscata de marar.
Conservele mele contin obligatoriu acest ingredient.
Pana la iarna, cand o sa puteti savura acesti gogosari langa o friptura, carnati de casa, rulade de carnesau salata boeuf, va doresc spor la umplut camara cu conserve bune!
Multumesc Cipi Haraga pentru poza:
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.
Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.
Să radeți hreanul, arată şi bine în borcan şi-l mănânci odată cu gogişarii.Este sănătos.
Nu am incercat inca cu hrean ras in borcanul de muraturi. Pe acela il pregatesc separat.
nu se pune hrean ras , ci fasii lungi taiate din radacina de hrean , deasupra gogosarilor , ca ii tina sa nu se ridice din lichid .
Da, asa spuneam si eu!
Va multumesc,si mai doresc si alte retete.
O zi buna va doresc.
Multumesc, la fel!
Daca sunt retete pt diabetici de ce sunt cu zahar?
Ma iertati, cine a spus ca reteta aceasta este pentru diabetici? Exista pe site cateva retete, dar nu diva in bucatarie nu este dedicat retetelor pentru diabetici.
Eu fac aceasta rețeta de mulți ani ,dar las 24 sau 48 ore gogoșarii tăiați sferturi sau jumătăți în lighean cu oțetul zaharul și sarea astfel ca își lasă zeama suficienta cât sa acopere toate borcanele. Se amesteca cu lingura printre ei de câteva ori apoi se pun în borcane.
Sunt tare buni
Foarte buni eu folosesc rețetă de 20 de ani este foarte buna D na Felicia
Marcela
As dori un sfat am pus și eu gogoșari la oțet la rece în loc de 2 linguri de sare am pus 3 au esit prea sărați au o săptămână le mai am ce face? Mulțumesc
daca a intrat sarea in acestia nu prea mai aveti ce face. puteti incerca sa aruncati lichidul si sa turnati otet diluat cu apa si foarte mult zahar.
Bună ziua!
Vă rog să mă lămuriți cu două aspecte:
1) Gogosarii pot fi tăiați și sferturi sau neapărat fideluță?
2) 2,6 -3kg este cantitatea de gogoșari întregi sau fără cotoare?