fbpx

RETETE RECENTE

GOGOSARI OPARITI IN OTET CU ZAHAR

September 20, 2014 | CATEGORIA

GOGOSARI-OPARITI-IN-OTET-CU-ZAHAR-0

Gogosari opariti in otet cu zahar este reteta mea preferata de muraturi.

Nu concep ca in mijlocul iernii sa nu pun langa friptura gogosarii pregatiti de mine dupa reteta aceasta. Sunt foarte buni! Se pot pastra pana la 2 ani, daca stau intr-o camara rece. Chiar si dupa acest interval de timp au aratat si au avut gustul unor muraturi proaspete, facute de putin timp.

Gogosarii raman tari, crocanti,  aromati, cu un gust dulce-acrisor, frumos colorati. In ziua de azi gasim in magazine tot felul de conserve. Pentru persoanele ocupate, sau pentru cele care isi gasesc scuza ca nu stiu sa gateasca, ei bine pot fi o solutie. Dar voi stiti ce conservanti au folosit pentru acele muraturi? Ati citit etichetele? De ce sa ne riscam sanatatea cand putem pregati intr-o ora cateva borcane de muraturi?

Daca vi se pare complicat (desi eu va promit ca nu este deloc greu) sa opariti gogosarii, puteti incerca reteta de gogosari la rece (fara fierbere). 

Daca va luati inima in dinti si incercati gogosarii opariti in otet cu zahar, va spun ca veti deveni dependent de aceasta reteta. In plus va recomand sa incercati si gogosarii umpluti cu struguri (puteti folosi si conopida), sau cei opariti in otet cu miere de albine.

Doamne ce buni sunt gogosarii murati!

Toate retetele de muraturi in otet le gasiti aici.

Spor la pregatit conserve pentru iarna!

INGREDIENTE:

5 kg gogosari Daca

800 ml otet

250 g ulei

250 g zahar

2 linguri sare grunjoasa neiodata

4 foi dafin

1 lingura ienibahar

1 lingura piper boabe

1 hrean taiat felii

rondele de hrean

flori de marar uscate

2 lingurite boabe de mustar

PREPARARE:

Spalam gogosarii sub jet de apa rece, apoi ii taiem in felii. Punem la fiert otetul cu ulei, zahar, sare, piper, ienibahar si frunze de dafin.

GOGOSARI-OPARITI-IN-OTET-CU-ZAHAR-1

Luam o cantitate mica de gogosari si ii punem in oala, impreuna cu cateva rondele de hrean. Gogosarii trebuie sa fie acoperiti de lichid. Ii lasam la oparit cateva clocote apoi ii scoatem cu o spumiera (ii scoatem fara lichid) si ii punem intr-un castron.

GOGOSARI-OPARITI-IN-OTET-CU-ZAHAR-2

Continuam sa oparim cantitati mici de gogosari pana terminam toata cantitatea curatata si feliata. Dupa ce se racesc ii punem in borcanele in care am pus pe fund boabe de mustar. Indesam gogosarii in borcane cat mai bine, apoi turnam lichidul peste ei.

GOGOSARI-OPARITI-IN-OTET-CU-ZAHAR-3

Punem flori de marar, apoi sigilam borcanele.

Pastram borcanele de gogosari opariti in otet cu zahar in loc racoros.

Sa va fie de folos!

 

Comentarii

  • rosa mary

    POR FAVOR TRADUCIR AL ESPAÑOL, SOY PERUANA PERO VIVO EN VENEZUELA

  • Sandu

    O reteta exceptionala.

  • Viorica

    Super reteta …acum am terminat de pus gogosarii…multumesc.

  • Denisa

    Am.pus si eu dar nu.stiu de ce apa in care am.fiert gogosarii a fost inchisa la.culoare

    • I-ai oparit in otetul amestecat cu ulei, zahar, sare, piper, ienibahar si frunze de dafin? Nu in apa. 🙂 Se poate inrosi putin otetul, din cauza gogosarilor.

  • Emma

    Cate borcane au iesit si ce dimensiune erau borcanele? Eu vreau sa pun 3 borcane de 800 grame…ce cantitate de otet am nevoie?

    • 2 borcane 1.2l – dar depinde de marimea feliilor taiate si de cat de bine sunt indesate in borcane.

  • Petrescu mihaela

    Se pune și apă 1l oțet 2apa restul rețetei este bine eu nu pun marar asta merge la castraveți

  • catalin vasile

    APA NU SE PUNE?

  • tiberiu

    lichidul se pune rece sau fierbinte in borcane ?

  • Iuliana

    Si eu fac la fel, am reteta de la sacra mea. Intradevar sunt foarte buni…

  • florentina

    Da, de foarte multi ani ii pun asa pentru ca ne plac si pentru ca ii putem manca aproape imediat.

  • Ioana

    Uleiul nu râncezește?

    • Nu are cum sa ranceazeasca in aceasta combinatie. Nu am avut niciodata gust de rancezit in aceste muraturi

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *