Gogosari opariti in otet cu zahar
Gogosari opariti in otet cu zahar
Gogosari opariti in otet cu zahar
Gogosari opariti in otet cu zahar, reteta simpla si usor de pregatit.
Este reteta mea preferata de muraturi.
NU se foloseste apa. Uleiul compenseaza lipsa acesteia, iar zaharul este in cantitate mare pentru a aduce gust bun acestei muraturi.
Feliile de gogosari dupa ce au fost oprite vor fi inghesuite tare in borcane si nu lasa loc pentru mult lichid.
Nu concep ca in mijlocul iernii sa nu pun langa friptura gogosari opariti in otet cu zahar pregatiti de mine dupa aceasta reteta.
Sunt foarte buni! Se pot pastra pana la 2 ani, daca stau intr-o camara rece.
Chiar si dupa acest interval de timp au aratat si au avut gustul unor muraturi proaspete, facute de putin timp.
Acesti gogosari opariti in otet cu zahar raman tari, crocanti, aromati, cu un gust dulce-acrisor, frumos colorati.
Avantajele conservelor:
In ziua de azi gasim in magazine tot felul de conserve.
Pot fi o solutie pentru persoanele ocupate sau pentru cele care nu stiu sa gateasca.
Dar voi stiti ce conservanti au folosit pentru acele muraturi? Ati citit etichetele?
De ce sa ne riscam sanatatea cand putem pregati intr-o ora cateva borcane de muraturi?
Aveam la birou o colega care prefera sa cumpere. TOT! Nu gatea nimic.
La 2 ani de cand am plecat de la birou am aflat ca avea probleme de sanatate si diverse alergii alimentare.
Reteta de fata va promit ca nu se face greu.
Si puteti pune gogosari murati in otet pentru iarna in doua sau trei transe.
Retete asemanatoare:
- 1. gogosari la rece (fara fierbere)
- 2. gogosari umpluti cu conopida in otet
- 3. gogosari in sos de mustar
- 4. gogosarii umpluti cu struguri
Doamne ce buni sunt gogosarii murati opariti in otet cu zahar!
La iarna veti avea gogosari murati in otet dulci-acrisori. Sunt cei mai buni gogosari murati!
Toate retetele de muraturi in otet le gasiti aici: gogosari murati, castraveti, salate de muraturi.
Spor la pregatit conserve pentru iarna!
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru gogosari opariti in otet cu zahar.
Ingrediente gogosari opariti in otet cu zahar:
5 kg gogosari
800 ml otet
250 g ulei
350 g zahar
2 linguri sare grunjoasa neiodata
4 foi dafin
1 lingura ienibahar
piper boabe – 1 lingura
1 hrean taiat felii
rondele de hrean
flori de marar uscate
2 lingurite boabe de mustar
Cum se face reteta:
Spalam gogosarii sub jet de apa rece, apoi ii taiem in felii.
Punem la fiert otetul cu ulei, zahar, sare, piper, ienibahar si frunze de dafin.
Luam o cantitate mica de gogosari si ii punem in oala, impreuna cu cateva rondele de hrean.
Gogosarii trebuie sa fie acoperiti de lichid.
Ii lasam la oparit cateva clocote apoi ii scoatem cu o spumiera (ii scoatem fara lichid) si ii punem intr-un castron.
Continuam sa oparim cantitati mici de gogosari pana terminam toata cantitatea curatata si feliata.
Dupa ce se racesc ii punem in borcanele in care am pus pe fund boabe de mustar.
Indesam gogosarii in borcane cat mai bine, apoi turnam lichidul peste ei.
Punem flori de marar, apoi sigilam borcanele.
Pastram borcanele de gogosari opariti in otet cu zahar in loc racoros.
Sa va fie de folos!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Multumesc pentru poza, Olteanu Ramona!
Mihaela Popa ai facut un aranjament tare frumos!
Multumesc, Carmen Teodorescu!
POR FAVOR TRADUCIR AL ESPAÑOL, SOY PERUANA PERO VIVO EN VENEZUELA
Envié correo electrónico
O reteta exceptionala.
multumesc!
Super reteta …acum am terminat de pus gogosarii…multumesc.
Am.pus si eu dar nu.stiu de ce apa in care am.fiert gogosarii a fost inchisa la.culoare
I-ai oparit in otetul amestecat cu ulei, zahar, sare, piper, ienibahar si frunze de dafin? Nu in apa. 🙂 Se poate inrosi putin otetul, din cauza gogosarilor.
Cate borcane au iesit si ce dimensiune erau borcanele? Eu vreau sa pun 3 borcane de 800 grame…ce cantitate de otet am nevoie?
2 borcane 1.2l – dar depinde de marimea feliilor taiate si de cat de bine sunt indesate in borcane.
Se pune și apă 1l oțet 2apa restul rețetei este bine eu nu pun marar asta merge la castraveți
APA NU SE PUNE?
Nu este nevoie.
lichidul se pune rece sau fierbinte in borcane ?
fierbinte.
Si eu fac la fel, am reteta de la sacra mea. Intradevar sunt foarte buni…
Sunt cei mai buni!
Da, de foarte multi ani ii pun asa pentru ca ne plac si pentru ca ii putem manca aproape imediat.
Chiar sunt deliciosi, multumesc!
Uleiul nu râncezește?
Nu are cum sa ranceazeasca in aceasta combinatie. Nu am avut niciodata gust de rancezit in aceste muraturi
Si eu pun la fel de peste 30 de ani ,fara crengute de marar am mai incercat si alte retete dar tot la reteta de mai sus am revenit
nu-i asa ca este cea mai buna?
Bună! Cam câte minutele se opăresc roscovanii? Mulțumesc!
am gogosari intregi micuti, oare ar merge sa-i fac cu aceasta reteta dar sa-i las intregi, eventual numai crestati pentru verificarea sanatatii gogosarului?
taiati felii pe lungime.
Bună ,vreau sa încerc rețeta pare delicioasa ,dar am esență de oțet ,ai idee cat trebuie să îl diluez sau pun pentru a ieși perfecți gogoșari ? Mulțumesc frumos anticipat!
nu stiu!
Esența se diluează in diferite proporții, deci pentru un litru de apa daca punem 60 grame va fi că oțet de 6% ,dacă 90 grame la un litru atunci va fi ca oțet de 9%
NU puneti apa! Nu trebuie diluat in aceasta reteta cu apa. Inghesuti gogosarii foarte bine in borcane si intra putin lichid. In plus acesta contine ulei si mult zahar.
Spuneti-mi va rog otelul de cite % trebuie sa fie… De 6% sau 9%?
9%
Dar nu ies prea acrii?
nu.
Conopida se opareste și ea împreuna cu gogoșari ?
In aceasta reteta nu pun conopida. Feliile de gogosari se inghesuie, se pasa, ca sa intre cat mai multe felii in borcan. Cautati reteta de gogosari umpluti cu conopida!
Încerc și eu această rețetă, mâine.Dar mă întreb:dacă turnam lichidul fierbinte peste gogoșari,in borcane,aceștia nu se înmoaie,fiind deja opăriți o dată?
Vor fi perfecti!
Și se păstrează bine fara sterilizare? Sau mai bine totuși să-i sterilizam măcar câteva minute înainte de conservare ?
Fra asterilizare! Se pastreaza perfect!
Fārā conservant?
FARA!!!
ESTE O RETETA SIMPLA DE URMAT SI BUNA.
MULTUMESC 🥰
multumesc!
Putem folosi și vinete cu aceeași rețetă?
Iti las reteta de vinete la borcan: https://divainbucatarie.ro/2017/09/13/vinete-coapte-la-borcan-pentru-iarna/
si Vinete in otet cu ulei de masline: https://divainbucatarie.ro/2021/09/17/vinete-in-ulei-de-masline/