ARDEI UMPLUTI CU CARNE AMESTEC

September 19, 2014 | CATEGORIA

 

ardei-umpluti-cu-carne-amestec-0

 

INGREDIENTE: 

8 ardei grasi de marime medie

500 g carne tocata amestec (200 g porc+ 200 g vita + 100 g pasare)

2 linguri orez

2 linguri ulei

2 cepe medii

300 ml suc de rosii

boia de ardei

1 lingura bulion de rosii concentrat

1 lingura faina

2 rosii mari

sare

piper proaspat macinat

boabe de piper

1 frunza dafin

1/2  legatura marar/patrunjel

cateva crengute de cimbru

PREPARARE:

Calim ceapa tocata fin. Scoatem capacul ardeilor si ii curatam de seminte, apoi ii spalam si ii lasam sa se scurga de apa. Amestecam carnea tocata cu orez, sare, piper, ceapa calita (pastram o lingura pentru sos), 1 praf de faina si marar sau patrunjel.

ardei-umpluti-cu-carne-amestec-1

Umplem ardeii cu aceasta compozitie si ii punem la fiert pentru 20 minute. In acest timp pregatim intr-un bol sosul: amestecam sosul de rosii cu faina, boia, sare, piper, 1 lingura de bulion si restul de ceapa calita.

ardei-umpluti-cu-carne-amestec-2

Intr-un vas termorezistent punem pe fundul acestuia felii de rosii. Mutam ardeii peste acestea, turnam sosul, adaugam boabele de piper si crengutele de cimbru, apoi punem ardeii in cuptorul preancalzit la 200°C  pentru alte 30 minute sau pana incepe sa se ingroase sosul si ardeii dau semne ca se rumenesc.

ardei-umpluti-cu-carne-amestec-3

Ii servim calzi, cu putina smantana.

 

ardei-umpluti-cu-carne-amestec-0-1

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *