fbpx

RETETE RECENTE

GOGOSARI IN OTET UMPLUTI CU STRUGURI/CONOPIDA

September 25, 2011 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

gogosari
struguri albi si negri/conopida
prune
pere
conopida
morcovi
otet
hrean
boabe de piper
miere de albine

zahar
cuisoare
1 baton scortisoara
frunze dafin
flori marar
sare

PREPARARE:

Spalam gogogsarii, ii curatam de cotoare si ii umplem cu struguri albi si negri (sau conopida). Ii punem borcane, avand grija sa punem intre ei prune intregi si tari, jumatati de pere tari sau mere, gutui, felii de hrean, iar peste gogosari punem flori uscate de marar si bucatele de hrean.

Intr-o oala punem la fiert 2 l apa, 1 l otet, 200 g miere, 100 g zahar, cuisoare, scortisoara, dafin, piper, 2 linguri sare grunjoasa. Turnam otetul fierbinte peste gogosari, sigilam borcanele si le acoperim cu o patura pana a doua zi. Punem apoi borcanele in camara. Dupa 4-5 sapatamani putem sa-i servim.

Pofta buna!

Comentarii

  • Nu am mancat niciodata cu struguri, arata super! Chiar mi-e pofta, poate incerc si eu sa fac:)Pup!

    • diva in bucatarie

      Te rog sa incerci! O sa iti placa… Pup

  • nici eu nu am incercat , dar arata tare bine !!!!

    • diva in bucatarie

      Vecina mea din copilaria facea acesta reteta, era din Alba Iulia. Apoi am intalnit-o si alti prieteni…

  • Am mai vazut undeva dar nu am mancat asa ceva!Cum e?

  • diva in bucatarie

    Bun!!! Dar stii cum e cu gusturile…

  • gogosarii in otet sunt preferatii mei dar cu struguri n-am mancat niciodata.pupicei

    • diva in bucatarie

      Poti incerca si acesta reteta, nu are de ce nu sa iti placa…

  • maria ghiran

    reteta aceasta nu are sare ?

    • diva in bucatarie

      Ba are, doar ca se pare ca am uitat sa mentionez, mi se parea de la sine inteles.
      Va multumesc pentru atentionare.
      Poate mai sunt persoane care sunt incepatoare in ale “conservarii” si nu stiu ca este obligatoriu sa punem sare in otet la fiert.

  • Da , sunt asa gustosi si de mare efect!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *