Gogosari in otet umpluti cu struguri
Gogosari in otet umpluti cu struguri.
INGREDIENTE GOGOSARI IN OTET UMPLUTI CU STRUGURI:
gogosari
struguri albi si negri/conopida
prune
pere
conopida
morcovi
otet
hrean
boabe de piper
miere de albine
zahar
cuisoare
1 baton scortisoara
frunze dafin
flori marar
sare
PREPARARE GOGOSARI IN OTET UMPLUTI CU STRUGURI:
Spalam gogogsarii, ii curatam de cotoare si ii umplem cu struguri albi si negri (sau conopida). Ii punem borcane, avand grija sa punem intre ei prune intregi si tari, jumatati de pere tari sau mere, gutui, felii de hrean, iar peste gogosari punem flori uscate de marar si bucatele de hrean.
Intr-o oala punem la fiert 2 l apa, 1 l otet, 200 g miere, 100 g zahar, cuisoare, scortisoara, dafin, piper, 2 linguri sare grunjoasa. Turnam otetul fierbinte peste gogosari, sigilam borcanele si le acoperim cu o patura pana a doua zi. Punem apoi borcanele in camara. Dupa 4-5 sapatamani putem sa-i servim.
Pofta buna!
Nu am mancat niciodata cu struguri, arata super! Chiar mi-e pofta, poate incerc si eu sa fac:)Pup!
Te rog sa incerci! O sa iti placa… Pup
nici eu nu am incercat , dar arata tare bine !!!!
Vecina mea din copilaria facea acesta reteta, era din Alba Iulia. Apoi am intalnit-o si alti prieteni…
Am mai vazut undeva dar nu am mancat asa ceva!Cum e?
Bun!!! Dar stii cum e cu gusturile…
gogosarii in otet sunt preferatii mei dar cu struguri n-am mancat niciodata.pupicei
Poti incerca si acesta reteta, nu are de ce nu sa iti placa…
reteta aceasta nu are sare ?
Ba are, doar ca se pare ca am uitat sa mentionez, mi se parea de la sine inteles.
Va multumesc pentru atentionare.
Poate mai sunt persoane care sunt incepatoare in ale „conservarii” si nu stiu ca este obligatoriu sa punem sare in otet la fiert.
Da , sunt asa gustosi si de mare efect!