fbpx

RETETE RECENTE

BOMBOANE DIN BISCUITI CU VISINE

September 25, 2011 | CATEGORIA

Bomboane din biscuiti cu visine din visinata – bomboanele nelipsite la orice petrecere sau aniversare in perioada anilor 1970-1980, erau un fel de bomboane de tipul salamului de biscuiti. Unii le spuneau “bomboane betive”.Pe vremea aceea nu erau in comert bomboane umplute cu lichioruri, rom sau vodca. Visinile din visinata erau singura solutie a romanilor  de a aduce alcool in dulcegarii. Sau, poate ca nu stiu eu sa fi existat si altele. In cofetarii erau doar bomboane fondante, Joffre si uneori visine in ciocolata.

Bomboane din biscuiti cu visine din visinata nu erau si pentru noi, copiii. Dar reuseam cu totii sa mancam cateva. Nu stiu cum se facea dar ori parintii nu ne vedeau, ori se prefaceau ca nu observa cum dispar de pe platoul de bomboane si fursecuri. Si, pentru ca a venit vorba de bomboane, va las aici colectia de retete de bomboane pregatite de mine. Am pregatit si o multime de fursecuri, asa va va las link catre ele aici, iar retetele de biscuiti le gasiti in acest link.

Daca vreti sa pregatiti deserturi si prajituri din biscuiti fara coacere aveti o multime de idei pe blog: rulade, prajituri, retete de salam de biscuiti, etc.

Desi suntem in septembrie eu imi fac planuri pentru sarbatori, asa ca voi pune si aceste bomboane in meniul de anul acesta, dar le voi scoate doar in momentul in care copilul meu se duce la culcare. Nu voi risca sa manance bomboane din biscuiti cu visine din visinata.

Cand eram mica bomboanele erau tavalite prin zahar pudra pe care mama il obtinea doar la rasnita de cafea. De multe ori zaharul pudra mirosea a cafea, dar imi placea.

Poate ca nu este cea mai gourmet reteta de desert, dar este o reteta din copilaria mea. Si nu vreau sa o sterg din memorie. Amintirile le purtam cu noi si partea buna este ca unele amintiri au gust bun. Ca si aceste bomboane din biscuit. Va invit sa incercati si voi reteta, asa ca va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru bomboane din biscuiti cu visine din visinata.

INGREDIENTE:

(20-24 buc.)

200 g biscuiti
150 g nuci macinate
200 g unt
2 linguri cacao
1 lingurita esenta rom
1 plic zahar vanilat
visine din visinata sau din compot – fara samburi

Pentru topping:
100 g ciocolata cu lapte – topita la baine-marie

PREPARARE:

Macinam biscuitii si nucile. Adaugam cacao, zaharul vanilat, romul si amestecam.

Incorporam untul topit si amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Luam in mana cam o lingura din compozitie. Punem in mijloc o visina si modelam biluta in jurul acesteia.

La sfarsit le tavalim prin cacao, fistic macinat, nuci macinate, nuca de cocos, zahar pudra sau tos. Eu am preferat sa le imbrac in ciocolata topita in baine-marine.

Pofta buna!

Comentarii

  • Din visinata,Cristina ca sunt mai bune:)

  • diva in bucatarie

    Pt mine cu siguranta, dar ce fac cu piticul meu?

  • O combinatie excelenta, pe gustul meu!! Cred ca nu m-as satura niciodata:)Pupici!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Dana! Pup

  • Claudia

    arata ca scoase din cutie, imi ploua in gura!!! trebuie sa fac si eu pt copilasii mei

  • diva in bucatarie

    Multumesc Claudia!

  • Ce bine arata!!! Un deliciu! Pot sa ma servesc? Pup!

    • diva in bucatarie

      Bineanteles Licuta! Cu drag…

  • am mancat multe astfel de bombonici in copilarie.facea mami cu visine din visinata pentru adulti si cu visine confiate pentru copii.dar mai calcam eu si prin aratura si infulecam din cele pentru adulti cand nu era nimeni prin preajma..:D
    foarte bune si de efect,dar mai ales cu efec daca visinele sunt din visinata si numarul bomboanelor consumate e mai maricel.

    • diva in bucatarie

      si eu tot in copilarie am mancat, in ultimii ani nu le-am mai intalnit la petreceri….

  • arata foarte foarte bine!Pup

  • Mmm minunat arata. De unde ai luat gratarul ala?
    Am cautat si eu dar nu am gasit.. Am unul dar cu barele mai rare.

    • diva in bucatarie

      Cred ca l-am luat anul trecut din Carrefour Baneasa… Daca mai vad te anunt.

  • diva in bucatarie

    MULTUMESC ALINUTZIKA!

  • Simona

    Cate bomboane ies la cantitatile specificate in reteta?

    • diva in bucatarie

      20-24, in functie de marimea pe care le-o dati.

  • cimpean manuela

    am incercat si eu dupa o alta reteta si mi a iesit ceva moale aici nu va zaharul

  • nu am folosit decat 1 plic zahar vanilat. 🙂 Daca vreti puteti pune 2 linguri zahar pudra, nu mai mult.

  • Diana Clip

    Am făcut ieri, au ieșit geniale! Am oprit și câteva fără visine pentru cel mic și le-am dat prin nuca de cocos.
    Îmi place ca nu are zahăr rețeta, ies perfecte și fără <3

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *