Gogosari murati in otet cu miere
Gogosari murati in otet cu miere. Taiem gogosarii in sferturi, sau felii mai mari. Ii vom cali 4-5 minute in ulei incins, doar cat sa fie putin patrunsi de caldura si sa se inmoaie putin.. GOGOSARI MURATI IN OTET CU MIERE, RETETA GOGOSARI MURATI IN OTET CU MIERE, CEI MAI BUNI GOGOSARI MURATI IN OTET CU MIERE

INGREDIENTE:
5 kg gogosari, spalati si curatati de seminte
3 litri apa
1.5 litri otet
3 linguri sare grunjoasa
10 linguri miere
5 linguri de zahar – cu varf!
3 foi de dafin
4 linguri boabe de mustar
4 linguri boabe de piper negru
6-8 radacini de hrean
4 flori de marar uscate
4 frunze de visin
2 morcovi
cateva buchetele de conopida
300 ml ulei
PREPARARE:
Punem la fiert, intr-o oala mai mare apa, otetul, mierea, zaharul, sarea, 3 foi de dafin, 1 lingura boabe mustar, 1 lingura boabe piper, 1 morcov curatat si taiat felii si o floare uscata de marar.
Taiem gogosarii in sferturi, sau felii mai mari. Ii vom cali 4-5 minute in ulei incins, doar cat sa fie putin patrunsi de caldura si sa se inmoaie putin.
Ii scoatem intr-un vas cu o lingura cu gauri, pentru a se scurge uleiul.
Punem in fiecare borcan cate o bucatatica de hrean, cateva boabe de mustar si de piper. Umplem borcanele cu gogosari, avand grija sa apasam, astfel incat sa ne intre cat mai multe felii. Printre acestea stecuram felii de morcovi si 2-3 buchetele de conopida.
Turnam otetul cat mai fierbinte (punem sub borcane niste cutite de masa, ca sa nu se sparga), atat cat sa acoperim gogosarii. Punem in fiecare borcan un topping din hrean, boabe de mustar si piper, 1 frunza de visin si o floare uscata de marar.
Putem turna si putin din uleiul in care am calit gogosarii, ceea ce va impiedica formarea florii pe care o fac unele din conserve. Inchidem borcanele ermetic si le lasam in camara minim 1 luna inainte sa servim. Gogosarii conservati in acest mod pot tine 1 an fara sa se iumoaie.
Spor la treaba!
Tare buni si aromati!Pupici!
Multumesc Flory!
cei mai buni !!!!!!
Yep! Deliciosi! Exact ca ai mamei mele! Eu n`am facut conserve niciodata… doar am ajutat`o pe mama din cand in cand.. 🙂
Multumesc Adina!
Simona, cand aveam 20 de ani mi se pare o chestie f complicata, dar pana la urma e mult mai simplu decat pare… Si cred ca tot ce faci tu parca e mult mai bun!
Buni tare!
Multumesc My fancy cake!
Harnicutzo,nu ai facut cumva mai mult ca pe unii o sa-i apuce iarna asa!Poza excelenta!Pup!
Draga mea, cu placere iti dau un borcan, eu trebuie sa mai fac inca un rand…
Imi Ploua in gura, deja! Ai cumva si o reteta buna de conservat hreanul ? Multumesc!
Delicioși!!!!