Hrean ras cu otet – pentru iarna
Hrean ras cu otet – pentru iarna. Turnam compozitia de otet peste hrean, sigilam borcanul si il punem la frigider.
Reteta aceasta de hrean ras in otet sper sa va placa si voua. Este posibil sa nu va placa sa il radeti, dar daca va ganditi ce bun este langa un rasol de vita o sa treceti peste acest incovenient.
INGREDIENTE:
150 g hrean ras
2 lingurite otet
4 lingurite apa
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
2 linguri ulei
PREPARARE:
Punem intr-un bol otetul, zaharul, sarea, apa si uleiul si amestecam pana se topesc sarea si zaharul. Radem hreanul prin razatoarea mica, apoi il punem intrun borcan, avand grija sa il apasam cu o lingura.
Turnam compozitia de otet peste hrean, sigilam borcanul si il punem la frigider.
Sa va fie de folos!
Cu aceasta reteta particip la provocarea lunii septembrie.
Buna idee pentru iarna!
Asa ma gandeam si eu…
si eu folosesc reteta
La cat de sanatos este hreanul, i se iarta momentele „lacrimogene”, mai cu seama ca putem pregati in cantitati mici, mai des. O reteta valoroasa!
Multumesc Mirela.
Mor dupa sosul de hrean pregatit in lunile geroase !!! 😉
si eu!
De ce va plangeti de momentele lacrimogene? Chiar si atunci hreanule este „darnic” cu noi ca ne desfunda canalele lacrimogene si mai ales sinisurile…In rest totule e OK. Pofta buna!!!
Cu siguranta!
Daca va „plingeti” 🙂 puteti rade pe razatoare o sfecla coapta si racita . Apoi se amesteca cu hreanul dupa cit de iute il vreti si puneti la borcan cu toate indicatiile din reteta…
dar daca vrem hreanul simplu, pentru alte retete in care nu folosim sfecla cum facem?
eu l-am taiat bucati mai mici si l-am dat prin blender