RETETE RECENTE

CLAFOUTIS CU PRUNE

septembrie 18, 2011 | CATEGORIA

Clafoutis cu prune este un alt mod de a prepara aluatul de clatite. Rapid de preparat, aromat, un desert mereu la indemana.

INGREDIENTE:

500 g prune mari, coapte si carnoase
4 oua
5 linguri de zahar pudra
5 linguri de faina
200 ml lapte
1 lingura fulgi migdale
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita pudra scortisoara
unt pentru forma de copt

PREPARARE:

Preincalzim cuptorul la 200° C. Spalam prunele, le rupem coditele si le scoatem samburii.

Batem ouale spuma cu 4 linguri de zahar pudra, apoi incorporam pe rand faina, fulgii de migdale si laptele. La sfarsit adaugam esenta de vanilie. Amestecam bine ingredientele pana obtinem un aluat moale.

Ungem cu unt un vas termorezistent, punem prunele taiate pe jumatate, cat mai apropiate, apoi turnam aluatul peste ele. Lasam sa se coaca timp de 10 minute, o scoatem cat sa pudram cu scortisoara si 1 lingura zahar pudra, apoi lasam sa se coaca inca 20 minute la 200°C.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca, apoi servim.

Pofta buna!

Comentarii

  • Delicios si tare apetisant!pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Flory!

  • Pare rapid deci convine de minune!Pe deasupra arata foarte bine!

  • cred ca-i foarte buna langa o cafea.pup

  • Ce bunatate delicioasa!!!Pupici si o duminica minunata sa ai!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta!

  • dintre toate cele pe care le-am incercat , cel cu prune mi-a placut cel mai mult!!!!

    • diva in bucatarie

      Mie cel cu cirese… Si asta e bun, dar parca cel cu cirese a fost mult mai bun.

  • Cred ca e perioada clafoutis`urilor.. Trebuie neaparat sa fac si eu odata! Arata minunat si acesta cu prune. Te pup

    • diva in bucatarie

      Daca iti place aluatul de clatite poti incerca… Pup

  • A… am uitat: imi place foarte mult vasul/tava in care ai facut clafotis`ul. Pupici

  • diva in bucatarie

    Si mie imi place, cand ajung in Brasov merg la un magazin special sa imi cumpar vase… Pup

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *