Clafoutis cu prune

18 septembrie 2011Diva in Bucatarie

Clafoutis cu prune. Clafoutis cu prune este un alt mod de a prepara aluatul de clatite. Rapid de preparat, aromat, un desert mereu la indemana.

Clafoutis cu prune este un alt mod de a prepara aluatul de clatite. Rapid de preparat, aromat, un desert mereu la indemana.

INGREDIENTE:

500 g prune mari, coapte si carnoase
4 oua
5 linguri de zahar pudra
5 linguri de faina
200 ml lapte
1 lingura fulgi migdale
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita pudra scortisoara
unt pentru forma de copt

PREPARARE:

Preincalzim cuptorul la 200° C. Spalam prunele, le rupem coditele si le scoatem samburii.

Batem ouale spuma cu 4 linguri de zahar pudra, apoi incorporam pe rand faina, fulgii de migdale si laptele. La sfarsit adaugam esenta de vanilie. Amestecam bine ingredientele pana obtinem un aluat moale.

Ungem cu unt un vas termorezistent, punem prunele taiate pe jumatate, cat mai apropiate, apoi turnam aluatul peste ele. Lasam sa se coaca timp de 10 minute, o scoatem cat sa pudram cu scortisoara si 1 lingura zahar pudra, apoi lasam sa se coaca inca 20 minute la 200°C.

Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca, apoi servim.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *