Supa crema de conopida se prepara foarte repede si este chiar delicioasa cu putin patrunjel verde si niste crutoane cu unt.
INGREDIENTE:
50 g unt
1 ceapa medie tocata marunt
1 morcov ras – prin razatoarea cu gauri mici
1 conopida mica
600 ml supa de pui
40 g faina
120 g smantana de gatit
patrunjel
1 varf cutit nucsoara macinata
sare
piper
PREPARARE:
Topim untul intr-o oala. Adaugam ceapa si morcovul si le calim.
Intr-o oala punem la fiert supa de pui cu conopida taiata in buchete mai mari, dar nu foarte mari. Adaugam legumele calite. Lasam sa fiarba la foc mic timp de 15 minute. Amestecam faina cu smantana, astfel incat sa nu se formeze cocoloase, apoi o turnam in supa. Asezonam cu sare, piper si nucsoara.
Amestecam bine si lasam pe foc pana compozitia se ingroasa putin. Luam de pe foc oala cu supa de conopida, pasam cateva buchetele de conopida cu supa, punem crema peste restul supei si amestecam pana se omogenizeza. Presaram patrunjel proaspat tocat si servim.
Pofta buna!
Comentarii
Ce idee… Nu am mancat nicioadata. Poate o voi incerca si eu odata. Te pup si`ti doresc o saptamana frumoasa!
Multumesc Simona!Te pup
imi place , e delicioasa!!!!
Multumesc Adina!
Nici eu n-am mancat! Apropo de conopida (eu nu prea mananc decat in muraturi), cum e conopida pane, ai facut?! Vrea iubitul meu sa-i fac si nu prea am idee:)Pupici!
Imi place tare mult si arata foarte bine!Pupici!
n-am mancat niciodata dar sigur este delicioasa.arata tare bine.pupicei
Danuta, ti-am trimis linkul… Pup
Multumesc Flory!Pup
Sarah, este buna- trebuie sa incerci!
Foarte sanatoasa. Cred ca si delicioasa…))
Merita sa o incerci, chiar este delicioasa…
Inca nu am incercat cu conopida, la ce mofturosi am acasa?! Dar spre linistea mea voi incerca :)! Arata tare bine! Pupicei!
Multumesc Adela.
Cred ca am mari pretentii daca cer la ora asta:)Asa ca o sa-mi fac singura pentru ca poftesc!Pupici!
Te pup, Teo.