fbpx

RETETE RECENTE

CIORBA DE CARTOFI CU AFUMATURA SI TARHON

October 2, 2012 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

800 g ciolan afumat sau oase garf
50 g kaizer
2 morcovi
1/2 telina mica
1 pastarnac
1 ardei gras
1 ceapa mare
800 g cartofi
1 galbenus
300 ml smanatana pentru gatit
1-2 linguri tarhon in otet (in functie de gusturi)

PREPARARE:

Calim ceapa tocata marunt inpreuna cu kaizerul si morcovii taiati rondele sau cubulete timp de 1 minut.

Adaugam ardeiul gras tocat cuburi si bucatile de garf (sau de carne de pe un ciolan afumat) si continuam sa calim 3-4 minute, pana se imprietenesc aromele. Turnam apa astfel incat sa acoperim legumele si carnea (aproximativ 2 l). Adaugam pastarnacul si telina si lasam la fiert in jur de 20 minute.

Dupa acest interval adaugam cartofii taiati cuburi mai mari si lasam sa fiarba. Batem un galbenus cu smantana intr-un castron si adaugam cate un polonic din ciorba peste acestea, amestecand bine. Dupa ce punem 2-3 polonice de ciorba calda, putem turna amestecul in oala si lasam sa fiarba pana se fierb cartofii.

Inainte sa terminam ciorba adaugam tarhonul, asezonam cu sare si piper si mai lasam inca 10 minute pe foc.

Servim ciorba calda.

Pofta buna va doresc!

Comentarii

  • exact asta am facut si eu duminica….delicioasa:)

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona.

  • Ce bine arata, vreau si eu o portie!

    • diva in bucatarie

      Cu drag…

  • La o asa ciorbita nu pot rezista!!! Iar cu tarhon n-am papat niciodata… asa ca trebuie sa incerc!

    • diva in bucatarie

      Simona, neaparat sa o incerci!

  • Grozav arata si am o pofta de zile mari 😀 !Deja m-am invitat la masa!Pupici

    • diva in bucatarie

      Ti-am spus deja… te astept!

  • stiu! e delicioasa!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Alinutzika.

  • Mai facem si noi din cand in cand.E o super bunatate!

    • diva in bucatarie

      DAAAA!

  • Mi-ai facut o pofta!! Ciorba cu afumatura e deliciu curat.

    • diva in bucatarie

      Si mie imi place foarte mult!

      • Laur

        Ce mi se pare grozav este ca este libera la “colesterol si nu ingrasa ” !!!

        • diva in bucatarie

          Mai sunt si oameni fara probleme de colesterol si greutate…

          • Laur

            Absolut adevarat !!!
            Cei care nu se duc la control medical……!! SI BINE FACCCCCC!!

            Medicus curat,natura sanat !! Astea au omarat mai multi oameni ,decat doua razboaie mondiale …LA UN LOC !!

  • Narcisa

    Nu ai precizat cand se adauga telina si pastarnacul…

    • diva in bucatarie

      Multumesc mult pentru atentionare! Am corectat!

  • wowwwww ce bunatate se vede ca le ai felicitari

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Maria!

  • Cristina

    E delicioasa ciorbita ! tocmai am terminat de papat 🙂 !!! multumim de retete!!!

    • diva in bucatarie

      🙂

  • Narcisa

    A devenit una din ciorbele mele preferate!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • mihai hutanu

    Am gatit-o si cu bors natural este BELEA

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • cristina

    si eu am facut ciorbita dupa reteta ta de cateva ori. gustoasa, gustoasa, gustoasa. merita incercat. recomand cu caldura.

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Cristina!

  • silviu

    super gustoasa multumesc de reteta:))

    • diva in bucatarie

      Cu placere!

  • Alexandra

    Yammy!

    • diva in bucatarie

      🙂

  • Amalia

    Felicitari pentru reteta!

    Am descoperit-o abia de cateva luni, dar de atunci o fac frecvent si ma incanta de fiecare data 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Dementiala, multumesc frumos !

    • diva in bucatarie

      si eu iti multumesc!

  • viorik

    delicioasa !!am facut-o de multe ori,chiar este bunaaaaa!!!

    • diva in bucatarie

      multumesc, viorik!

  • Diana

    Foarte buna! Multumesc!

  • diana

    De mult cautam o reteta de ciorba cu tarhon iar aceasta arata delicios. O intrebare am, intrucat nu am mare experienta cu ciorbele :), pentru cate persoane sunt cantitatile indicate? Si daca sunt indicatii speciale in cazul in care o pregatesc la ceaun, afara in aer liber ?
    Multumesc anticipat si felicitari.

    • diva in bucatarie

      cantitatile au fost pentru 4 persoane. Nu am pregatit-o la ceaun, la focul lemnelor pentru a da mai multe indicatii – probabil un timp mai mare de fierbere.

  • christyansen

    f buna bv bv bv bv bv

  • Oprea Corina

    Buna,

    Din punctul meu de vedere, amestecul de galbenus cu smantana ar trebui adaugat dupa ce cartofii sunt deja fierti, intrucat, cu cat lasi mai mult pe foc, cu atat amestecul se va branzi. Pentru a-si pastra culoarea frumoasa, ar mai trebui tinuta, pe foc, maxim 3-4 minute.

  • mindru ovidiu

    Am incercat-o de mai multe ori si de fiecare data a iesit super.Am vrut sa te felicit pt aceasta reteta-SUPER-bravo tie ,am sa incerc si alte retete postate de tine.Io mi-s ardelean ,si la asa ciorba o salata de ceapa verde {uscata} cu putin oloi de fl soarelui de casa-nerafinat-,Ce zizeti?Inundatii in gura.

  • Dani

    Acum ma apuc si eu de reteta asta,sper sa-mi iasa buna

  • Telibasa Eugen

    Buna ziua, am si eu o sugestie…….smantana cu gălbenușul trebuie pus la terminarea ciorbei, am pus-o cum ati scris in reteta si s-a branzit. Este un minus la aspect

    • Telibasa Eugen

      Abea acum am vazut in alt comment aceeași sugestie.

    • Amelia

      Trebuie amestecat foarte energic în momentul adăugării ca sa nu se brânzească.

  • Lidia

    Azi vreau sa incerc sa fac si eu, sper sa mi iasa.Pupici

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *