Muschiulet de porc cu sos de prune

1 octombrie 2012Diva in Bucatarie

Muschiulet de porc cu sos de prune. Muschiulet de porc cu sos de prune este un preparat savuros ce poate fi realizat pentru mesele in familie, atunci cand vrem sa facem altceva decat meniul obisnuit.

Muschiulet de porc cu sos de prune este un preparat savuros ce poate fi realizat pentru mesele in familie, atunci cand vrem sa facem altceva decat meniul obisnuit.

INGREDIENTE:

1 muschiulet de porc (500 g)
sare
piper
4 linguri ulei
2 catei usturoi
cateva fire de cimbru

Pentru sos:
7 prune
2-3 linguri gem de prune
100 ml vin rosu demidulce
1 bat micscortisoara
putin cimbru
optional 1 lingura zahar

PREPARARE:

Muschiuletul de porc il spalam apoi il stergem cu un prosop absorbant. Il ungem cu 2 linguri ulei, apoi il condimentam cu sare si piper. Taiem cateii de usturoi in felii. Punem muschiuletul pe o folie de staniol. Adaugam cimbru, cateii de usturoi si restul de ulei.

Impaturim folia si coacem muschiuletul in cuptorul preancalzit la 200°C timp de 20-30 minute cu folie, apoi o desfacem si lasam muschiuletul sa se rumeneasca usor.

Punem prunele cu vin, gem, scortisoara si cimbru la fiert, pana se ingroasa sosul. Gustam si adaugam zahar daca simtim nevoia – sosul va avea in final un gust dulce-acrisor.

Cand muschiuletul este rumenit il scoatem din cuptor il feliem, ii punem garnitura, apoi adaugam sosul de prune. Servim imediat.

Pofta buna!

Ma gasiti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *