RETETE RECENTE

MUSCHIULET DE PORC CU SOS DE PRUNE

October 1, 2012 | CATEGORIA

MUSCHIULET DE PORC CU SOS DE PRUNE

Muschiuletul de porc insotit de un sos dulce-acrisor poate fi preparat pentru mesele in familie, atunci cand vrem sa realizam altceva decat meniul obisnuit.

INGREDIENTE:

1 muschiulet de porc (500 g)
sare
piper
4 linguri ulei
2 catei usturoi
cateva fire de cimbru

Pentru sos:
7 prune
2-3 linguri gem de prune
100 ml vin rosu demidulce
1 bat micscortisoara
putin cimbru
optional 1 lingura zahar

PREPARARE:

Muschiuletul de porc il spalam apoi il stergem cu un prosop absorbant. Il ungem cu 2 linguri ulei, apoi il condimentam cu sare si piper. Taiem cateii de usturoi in felii. Punem muschiuletul pe o folie de staniol. Adaugam cimbru, cateii de usturoi si restul de ulei.

MUSCHIULET DE PORC CU SOS DE PRUNE

Impaturim folia si coacem muschiuletul in cuptorul preancalzit la 200°C timp de 20-30 minute cu folie, apoi o desfacem si lasam muschiuletul sa se rumeneasca usor.

Punem prunele cu vin, gem, scortisoara si cimbru la fiert, pana se ingroasa sosul. Gustam si adaugam zahar daca simtim nevoia – sosul va avea in final un gust dulce-acrisor.

MUSCHIULET DE PORC CU SOS DE PRUNE

Cand muschiuletul este rumenit il scoatem din cuptor il feliem, ii punem garnitura, apoi adaugam sosul de prune. Servim imediat.

MUSCHIULET DE PORC CU SOS DE PRUNE

Pofta buna!

Comentarii

  • Vaaaiii, ce bine arata!!! Vin la masa! pup

    • diva in bucatarie

      Multumesc draga mea!

  • cu siguranta delicios!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Alinutzika.

  • Trebuie sa incerc aceasta reteta!Deja imi ploua in gura!

    • diva in bucatarie

      Multumesc…

  • Absolut delicios!!!Yummy!Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta.

  • Ce culoare frumoasa are sosul… Cred ca-i foarte faina combinatia!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona.

  • Aromele mele favorite, un deliciu:)

    • diva in bucatarie

      Multumesc Ramona.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *