fbpx

RETETE RECENTE

MUSCHIULET DE PORC CU SOS DE PRUNE

October 1, 2012 | CATEGORIA

Muschiuletul de porc insotit de un sos dulce-acrisor poate fi preparat pentru mesele in familie, atunci cand vrem sa realizam altceva decat meniul obisnuit.

INGREDIENTE:

1 muschiulet de porc (500 g)
sare
piper
4 linguri ulei
2 catei usturoi
cateva fire de cimbru

Pentru sos:
7 prune
2-3 linguri gem de prune
100 ml vin rosu demidulce
1 bat micscortisoara
putin cimbru
optional 1 lingura zahar

PREPARARE:

Muschiuletul de porc il spalam apoi il stergem cu un prosop absorbant. Il ungem cu 2 linguri ulei, apoi il condimentam cu sare si piper. Taiem cateii de usturoi in felii. Punem muschiuletul pe o folie de staniol. Adaugam cimbru, cateii de usturoi si restul de ulei.

Impaturim folia si coacem muschiuletul in cuptorul preancalzit la 200°C timp de 20-30 minute cu folie, apoi o desfacem si lasam muschiuletul sa se rumeneasca usor.

Punem prunele cu vin, gem, scortisoara si cimbru la fiert, pana se ingroasa sosul. Gustam si adaugam zahar daca simtim nevoia – sosul va avea in final un gust dulce-acrisor.

Cand muschiuletul este rumenit il scoatem din cuptor il feliem, ii punem garnitura, apoi adaugam sosul de prune. Servim imediat.

Pofta buna!

Comentarii

  • Vaaaiii, ce bine arata!!! Vin la masa! pup

    • diva in bucatarie

      Multumesc draga mea!

  • cu siguranta delicios!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Alinutzika.

  • Trebuie sa incerc aceasta reteta!Deja imi ploua in gura!

    • diva in bucatarie

      Multumesc…

  • Absolut delicios!!!Yummy!Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta.

  • Ce culoare frumoasa are sosul… Cred ca-i foarte faina combinatia!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona.

  • Aromele mele favorite, un deliciu:)

    • diva in bucatarie

      Multumesc Ramona.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *