fbpx

RETETE RECENTE

PRAJITURA SIMPLA CU CIRESE

June 28, 2019 | CATEGORIA

Prajitura simpla cu cirese, este cea mai buna si mai usor de facut, este prajitura cea mai pregatita la inceputul verii, cand avem fructe proaspete si dulci.

Prajitura simpla cu cirese este foarte pufoasa, aerata si delicioasa. Se face rapid, practic blatul in 10-15 minute poate fi pus la cuptor, singura operatiune ce ne rapeste ceva mai mult timp este sa scoatem samburii cireselor.

Ciresele pe care le-am folosit erau foarte tari (pietroase), genul acela care nu lasa mult lichid, asa ca nu trebuie sa le las sa se scurga dupa ce le scot samburii. Daca nimeriti cirese mai apoase, atunci acestea trebuie sa stea macar 10 minute intr-o sita, iar partea cu gaura prin care a fost scos samburele va fi inmuiata putin in faina. In acest mod impiedicam ca acestea sa ajunga la fundul blatului, dar oprim si lichidul sa iasa in aluat.

Am vazut prajituri cu aluatul care parea crud in jurul fructelor. Metoda aceasta va asigura o textura corecta si rezultatul pe care il doriti.

Prajitura simpla cu cirese este un pandispan pufos plin de fructe.

Am mai pregatit aceasta prajitura cu visine, capsuni, fructe de padure, rubarba.

Nu am folosit praf de copt si a iesit perfecta!

Din pacate nu am multe retete de prajituri cu cirese. Sezonul lor este atat de mic, incat rezist cu greu sa nu le mananc.

Imi spun ca mananc o mana, doua si ma trezesc ca nu mi-au ramas suficiente pentru prajituri.

Am cumparat de cateva ori doar anul acesta, special pentru a reface pozele unor prajituri vechi, dar le-am mancat pur si simplu. Imi plac mult!

Daca vreti sa va inspirati pentru a face si voi prajituri cu cirese: verrine cu cirese si  branza de vaci, cuburi de ciocolata cu mascarpone si cirese, clafoutis cu cirese si migdale, muffins cu cirese, galuste de gris cu sos de cirese, prajitura cu cirese, migdale si martipan si altele pe care le puteti descoperi in acest link.

Prajitura simpla cu cirese am reusit sa o fac zilele trecute pentru ca asteptam in vizita 3 fete simpatice, alaturi de care am fost anul acesta la Timisoara.

Mi-am spus ca un mic rasfat cu fructele mele preferate o sa le bucure si pe ele.

Dar de prajitura aceasta s-au bucurat foarte tare si ai mei, mai ales soacra mea care isi face din ce in ce mai rar prajituri, de teama ca nu le rezista si isi doreste sa consume cat mai putin zahar avand in vedere ca are glicemia la limita superioara.

Va las si voua lista de ingrediente sdi modul de preparare pentru cea mai pufoasa si mai gustoasa prajitura simpla cu cirese.

INGREDIENTE:

(Pentru o tava 23*28cm)

6 oua

300 g zahar

300 g faina + 2 linguri faina pentru tapetare fructe

150 ml ulei

optional – 5 g praf de copt – dar nu aveti nevoie!

550-600 g cirese (fara samburi)

1 lingura zahar pudra pentru decor

PREPARARE:

Primul lucru pe care il fac este sa dau drumul la cuptor, il setez pe programul de ventilatie 180°C.

Separ albusurile de galbenusuri. Mixez albusurile cu un varf cutit de sarela viteza mare pana se umfla si devin o spuma alba, tare. Adaug zaharul treptat si continui sa mixez pana in momentul in care spuma este tare, ca pentru bezea.

Daca intorci castronul sigur nu cade! Am daugat galbenusurile unul cate unul, desi se poate sa le pui si pe toate, fara sa mai folosesc mixerul, dar avand grija sa fie bine sparte cand incep sa amestec de jos in sus.

Am turnat uleiul in 2-3 etape si am amestecat usor, de jos in sus, pana l-am incorporat.

 

La final am incorporat faina si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia. Daca nu aveti incredere, sunteti incepatori in bucatarie sau obisnuiti sa folositi praf de copt, acesta se incorporeaza cu faina in acelasi timp.

Dar, va asigur ca iese bine si fara praf de copt. Am turnat aluatul in tava tapetata cu hartie de copt. Am scos samburii cireselor si le-am presarat peste prajitura. Se observa ca ciresele mele nu erau apoase, nu au avut nevoie sa fie tapetate cu faina, altfel as fi introdus fiecare cireasa in faina, urmand sa o pun peste aluat cu partea tapetata.

 

In mod normal prajitura mea este gata in 45 minute, dar de data aceasta am lasat-o 50 de minute, doar atunci a trecut testul cu scobitoarea.

Nu-I asa ca prajitura aceasta cu cirese chiar este simpla?

Sper ca o sa va placa si o sa profitati de ultimile cirese din piata, caci sezonul este la final.

Alte retete simple si usor de facut gasiti si pe canalul de YOUTUBE.

Ma gasiti si pe Instagram aici.

 

Daca va place sa impartasiti retetele voastre si altora va astept in  grupul Gatesc cu Prietenii. 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *